Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΩΣ ΤΙΣ ΚΟΥΦΑΛΙΤΣΕΣ !...


Αν οι ενδείξεις είναι αξιόπιστες και δεν κρύβουν, πάλι καμιά χοντροκομμένη κυβερνητική πατάτα, το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα φαίνεται να επιχειρεί μια βαθιά τομή και μια μεγάλη ανατροπή στα ως σήμερα δεδομένα !

Η φορολογική δήλωση μετασχηματίζεται σε μια δήλωση πόθεν έσχες, με στόχο την δικαιολόγηση, από τον φορολογούμενο, των εισοδημάτων του, των δαπανών του, των αποταμιεύσεών και των επενδύσεών του. Με τη βοήθεια συγκεκριμένων τεκμηρίων επαγγελματικής δραστηριότητας, αλλά και διαβίωσης, τα φαινόμενα των δηλωσιών – μαϊμού, με μηδαμινά ετήσια εισοδήματα, ταυτόχρονα με την άσκηση επιχειρηματικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας ή την κατοχή παχυλών λογαριασμών καταθέσεων, ακινήτων και αυτοκινήτων, θα ξεμπροστιαστούν και θα καταπολεμηθούν !

Μπας κι έρθει κάπως στα ίσια της η διαχρονική λωποδυσία της φοροδιαφυγής, από τους «έξυπνους» της φυλής, σε βάρος των «κορόϊδων» μισθωτών και συνταξιούχων !

Πρόκειται, βέβαια, για την πιο σπουδαία και σημαντική αφορμή, για τον ξεσηκωμό των, κάθε είδους και κατηγορίας, φοροφυγάδων, όπως π.χ. των telestars, των ελευθεροεπαγγελματιών και των εμπόρων , διάφορων επιστημόνων και λειτουργών, (και στη φοροδιαφυγή…) και τόσων άλλων διαχρονικών απατεώνων !

Σαφώς και θα ξεσαλώσουν, όλες αυτές οι «κουφαλίτσες», σε κατηγόριες και βρισιές κατά της κυβέρνησης, ήδη άρχισαν από χθες, (συμπεριφορά Τρεμοπρετεντέρηδων, παρέμβαση Κoρκίδη των εμπόρων και έπεται συνέχεια με γιατρούς δικηγόρους, καθηγητάδες κλπ), ας ελπίσουμε, όμως, πως αυτή τη φορά δεν θα τους περάσει και θα καθίσουν στο σκαμνί του …εφοριακού, για να ξηλωθούν, στο εξής, κανονικά !

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Είχα ακούσει προ μηνών τον Απ. Κακλαμάνη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη να δηλώνει πως θα πρέπει στην τελευταία σελίδα της φορολογικής δήλωσης που υποβάλλουμε κάθε χρόνο να υποχρεωθούμε να υπογράφουμε το εξής τυποποιημένο κείμενο «τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνω είναι τα αληθή. Σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως, ή απόκρυψης στοιχείων, τα περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν, δεν μου ανήκουν και αυτομάτως περιέρχονται στο κράτος».
Το θεωρώ τόσο πολύ απλό, όσο και αυτονόητο. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου δύσκολο να κατατεθεί η σχετική τροπολογία. Γιατί λοιπόν δεν κατατίθεται;
Να υποθέσω επειδή πολλά - πάρα πολλά - πολιτικά λαμόγια δεν θα την ψήφιζαν;;;
Καλημέρα !

Ανώνυμος είπε...

Η συμφωνία λέει,
ότι το ποσό που θα μαζέψουν
θα το βάλουν και αυτό μαζί με τα ακίνητα,
στο ταμείο του "Εύρηκα",
για να υπάρχει ικανό απόθεμα
προς ξεκοκάλισμα.

Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καλημέρα ! Με την παραδοχή της στρατηγικής της "μη επανεκλογής". της "θυσίας προς χάριν της χώρας", που λέει κι ο Βενιζέλος, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και το στρίμωγμα των φοροφυγάδων ! Το γεγονός, βέβαια, πως και υπ΄ αυτή την συνθήκη, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες, αντί να περιοριστούν, πολλαπλασιάζονται, σηκώνει πολύ κουβέντα και πολλές ερμηνείες...

Ανώνυμος είπε...

Είχα ακούσει πρόσφατα τον Γιανναρά,
να διατείνεται ότι,
ο ρεαλισμός είναι η μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οπότε παραμένοντας σε αυτό το πλαίσιο,
είναι φανερό ότι οι πολιτικοί,
- όλοι από το '80 και μετά -
που μας έφεραν σε αυτό το επίπεδο
του παγκόσμιου περίγελου,
δεν μπορούν να μας οδηγήσουν
σε κάτι καλύτερο από αυτό που ζούμε.

Απο το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.
Αλλιώς θα έχουμε και πάλι μία από τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

I think the admin of this ωeb pagе
is rеallу working hard in favоr of his website, since
here eνery information is quality baseԁ ѕtuff.
Also visit my webpage ; levage.webgarden.com