Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ !...


Σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΠαΣοΚ, ο Α. Παπανδρέου μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι το ΠαΣοΚ είναι κίνημα λαού, ανήκει στο λαό δεν «τεμαχίζεται», ούτε και «κληρονομείται»...

Εμείς, που πορευτήκαμε με τον Α. Παπανδρέου από την 3η του Σεπτέμβρη 1974 και αποτελούμε τον κορμό του λεγόμενου «ιστορικού ΠαΣοΚ», δηλώνουμε σε όσους επιχειρούν να πλαστοπροσωπήσουν η και να αντιγράψουν τον Α. Παπανδρέου, ότι ΠαΣοΚ και Α. Παπανδρέου ταυτίζονται, δεν τεμαχίζονται, δεν διαχωρίζονται και κυρίως, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να τα καπηλεύεται.

Σε λίγες εβδομάδες, συμπληρώνονται 16 χρόνια από τον θάνατό του και όμως συνεχίζει να πλανάται πάνω από την χώρα, η πολιτική του παρουσία και η ιστορική του παρακαταθήκη, παρά τις προσπάθειες πολλών να τον εξαφανίσουν από τις καρδιές και τα μυαλά των απλών ανθρώπων.

Όμως κάποιοι με διάφορα επικοινωνιακά τρικ, χρησιμοποιώντας αποσπασματικά συνθήματα του Ανδρέα και του ΠαΣοΚ, επιχειρούν να παίξουν με το συναίσθημα της λαϊκής βάσης του ΠαΣοΚ και εννοώ αυτούς, που έχω ονομάσει μπλοκ της «Νέας Εθνικοφροσύνης», με επικεφαλής την «Αριστερή Εθνικοφροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της, κ. Τσίπρα.

Της «Αναρχοδεξιάς Εθνικοφροσύνης», του κ. Καμμένου και της «Ακροδεξιάς Εθνικοφροσύνης» του κ. Μιχαλολιάκου.

Όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι τα συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Λαϊκή κυριαρχία», «Κοινωνική Δικαιοσύνη», αποτελούν αναπόσπαστα και αδιαίρετα συστατικά του ΠαΣοΚ και της ιστορίας του.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του μπλοκ των «Νέων Εθνικοφρόνων», επιχειρεί να σπεκουλάρει πάνω στην βαθιά κρίση που περνά η κοινωνία και ο λαός μας, παίζει δηλαδή, με τον πόνο του λαού μας.

Πρέπει όμως να γνωρίζει, ότι «το ραντεβού με την ιστορία», δόθηκε μόνο μια φορά, στις 18 Οκτώβρη 1981 με το ΠαΣοΚ και τον Α. Παπανδρέου.

Το ΠαΣοΚ του Α. Παπανδρέου, δεν χώρισε τους Έλληνες, τους ένωσε, έδωσε φως στην αθέατη πλευρά της κοινωνίας, στους αποκλεισμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στο δράμα του εμφύλιου πολέμου, στους αποκλεισμένους της κοινωνίας, τους κυνηγημένους πολιτικά και κοινωνικά, τους ένωσε με την άλλη μισή πλευρά της κοινωνίας, ενωθήκαμε όλοι, πάψαμε να χωριζόμαστε σε «μιάσματα και εθνικόφρονες», γίναμε όλοι Έλληνες πατριώτες, Δημοκράτες και προχωρήσαμε μαζί, για μια καλύτερη κοινωνία για μια καλύτερη Ελλάδα.

Τι σχέση μπορεί να έχουν σήμερα, αυτοί, που ξαναχτίζουν διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στη «Νέα Εθνικοφροσύνη με τα νέα μιάσματα» που ξαναχωρίζουν τους Έλληνες, με τον Α. Παπανδρέου;

Εμείς όλοι, οι «δικαιωμένες γενιές», είμαστε πάλι εδώ, για να δώσουμε μαζί με τις «αδικημένες γενιές», που μπορεί με δικές μας ευθύνες να αδικήθηκαν, εμείς λοιπόν, μαζί με το ΠαΣοΚ θα δώσουμε και πάλι την μάχη για την νέα δικαίωση, για μια νέα Ελλάδα, για μια νέα προοπτική.

Γνωρίζω ότι το ΠαΣοΚ στεναχώρησε και στεναχωρεί, όχι μόνο εμάς, έχει ιδιαίτερα στενοχωρήσει τις γενιές μετά «την γενιά της Αλλαγής του 81», που δεν έζησαν, δεν βίωσαν καταστάσεις πριν το '81, που όμως σήμερα, έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται, να αντιδρούν, γιατί ζητούν, γιατί θέλουν, παρόν και μέλλον για τους ίδιους, για την χώρα τους.

Εμείς, που το 1981 δικαιώσαμε γενιές και γενιές, σήμερα, αισθανόμαστε περισσότερο την ανάγκη, να δικαιώσουμε και αυτούς, που πολλοί με πράξεις η παραλείψεις αδίκησαν.

Μαζί με τις αδικημένες νέες γενιές, πρέπει να δώσουμε τις μάχες, για να φανεί πάλι φως στην άκρη του τούνελ, για τα παιδιά μας, που κάθε μέρα μας βροντοφωνάζουν, «τι έκανες για μένα; τι χώρα μας παραδίδεις;».

Ο Α. Παπανδρέου, αλλά και το ΠαΣοΚ της πολιτικής και της ανάλυσης, το ΠαΣοΚ της στρατηγικής και της διαλεκτικής, ποτέ δεν ήταν στάσιμο, το ΠαΣοΚ του διαλόγου και της σκέψης, ήταν πάντοτε παρόν, που όμως επισκιάστηκε, από τον άκρατο κυβερνητισμό.

Αυτό το ΠαΣοΚ, δίνει πάλι το «παρών», για μια «νέα πολιτική συμφωνία» με τον λαό, για ένα «νέο συμβόλαιο» μαζί του, με βάση τα νέα δεδομένα, εθνικά, κοινωνικά, ευρωπαϊκά, με βάση τα δεδομένα του 21ου αιώνα.

Είναι αυτό το ΠαΣοΚ που όλοι θέλουμε, ανανεωμένο σε απόψεις, θέσεις και πρόσωπα, που πρέπει να παραμένει ριζοσπαστικό, ελπιδοφόρο, είναι το ΠαΣοΚ, που γεμάτο από περιπέτειες, γεμάτο από εμπειρίες, σοφία και πόνο, είναι το ΠαΣοΚ, που θα βρει πάλι την Ιθάκη, που κάθε Έλληνας χωριστά αλλά και όλοι μαζί προσδοκούμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αντιγραφή είναι πάντα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ και η απομίμηση ΔΕΥΤΕΡΟΚΛΑΣΑΤΗ.
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ έγινε ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και μάλιστα ΛΕΙΑΝΣΗ ΠΤΥΧΩΝ.
Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΣΥΡΙΖΑ ΤΣΥΡΙΖΑ!!!
Ο ΨΕΥΤΗΣ και ο .....ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε 11.24, Μα ειναι δυνατον να πιστεψει εστω και ενα λογικος Ελληνας οτι αυτο το παιδι και το τσουρμο που τον ακολουθει (συμπεριλαμβανομενων και των Πασοκων που τον ακολουθησαν) μπορει να καταγγειλη την συμβαση, να χρεωκοπισει η Χωρα?? Ποιος μπορει να ειναι τοσο ανοητος να να αναλαβει τετοιο ασηκωτο φορτιο και να αγνοησει τι τον περιμενει την επομενη της χρεωκοπειας?? Αστεια πραγματα. Οτι ποιο σαπιο ειχε το Πασοκ που εφερε την Χωρα σε αυτα τα χαλια μετακομισε στον ΣΥΡΙΖΑ και κατατα την γνωμη μου συωαιβησαν δυο πραγματα. Το ενα ειναι κακο γιατι εδωσε σε αυτο το κομμα δυναμη καταστροφικη και το αλλο το καλο οτι ξεκαθαρισε το Πασοκ εστω και μικρο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 12:32,τα όσα γράφεις είναι πλέον διαπιστωμένα μέσα από το χώρο δουλειάς του καθένα.Μεγάλη μάζα δεν θέλει καμία αλλαγή ακόμη κι όταν καταλαβαίνει ότι αδικεί συναδέλφους της ή το όφελος του συνόλου της κοινωνίας.
Έτσι οι εκπρόσωποί τους που ΓΥΡΙΖΑΝ καβάλησαν το όχημα και ΤΣΥΡΙΖΑΝ.
Το ζητούμενο όμως για το ΠΑΣΟΚ είναι ΈΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΚΑΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ!
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ -Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!