Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ?...


Αυτός ο καραγκιοζάκος που από σπόντα βρέθηκε υπουργός οικονομικών είναι, στην ουσία, τροϊκανότερος των τροϊκανών ! Κι όχι μόνο είναι, αλλά έχει και το θράσος να το δείχνει, σε κάθε περίπτωση.
 
Όλες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις, που έρχονται από τα γραφεία των συζητήσεων, μιλάνε για την απαράδεκτη στάση του και πρακτική, απέναντι στους αδίστακτους εκπροσώπους των δανειστών.
Σε μια σειρά ζητημάτων ο «στούρνος» όχι μόνο τους ξεπέρασε, όχι μόνο τους «άνοιξε τα μάτια», αλλά, περίπου, τους επέβαλλε την σκληρή ανυποχώρητη γραμμή !
 
Βουίζει η πιάτσα, πως όσοι υπουργοί εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τον κυριότερο αντίπαλο των όποιων επιδιώξεών τους, για ηπιότερα μέτρα, δεν τον βρήκαν στα πρόσωπα των ξένων τεχνοκρατών, αλλά στον «δικό μας» τσαρίσκο !
 
Είναι ο τύπος ιδεολόγος ; Σκατά στα μούτρα του είναι : ένας κομπλεξικός οσφυοκάμπτης είναι, που δίνει τα πάντα, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις «δουλειές» των, κατά καιρούς, αφεντικών του και ν΄ απολαύσει τις πολυποίκιλες «ευχαριστίες» τους.
 
Να όμως, που στην εξέλιξη του απαράδεκτου ρόλου του, έφτασε στο σημείο να προκαλέσει βάναυσα την πολιτική και την αξιοπρέπεια, (όση απέμεινε, βέβαια…) ενός ολόκληρου κόμματος και, μάλιστα, του κυβερνητικού συνασπισμού !
 


Ενώ στο ΠΑΣΟΚ έβαλαν, ως κομβικό σημείο της όλης διαπραγμάτευσης με τους τροϊκανούς, την – αυτονόητη – παρέμβαση της Βουλής,, στην όποια διαδικασία αποκρατικοποιήσεων και ενώ για πολλές ημέρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του (απο)κόμματος, βρήκαν το κουράγιο και τα κότσια, ν΄ αντισταθούν στη λαίλαπα των αντιδημοκρατικών επιταγών των δανειστών και να ζητήσουν την ουσιαστική αρμοδιότητα του κοινοβουλίου στις ιδιωτικοποιήσεις, έρχεται ο «στούρνος» και με απύθμενο θράσος, τους φτύνει κατάμουτρα !

Ανακοινώνει χθες το απόγευμα, πως η τρόικα δεν συμφωνεί να πηγαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή, αλλά δεν στέκεται, μόνο, σ΄ αυτό : συνεχίζει και σιγοντάροντας, πετάει το «…και καλά κάνει, αν γίνονταν αυτό, κανένας δεν θα επένδυε στην Ελλάδά !...».

΄Ηθελα να ξέρω τι θα κάνουν εκεί στην Ιπποκράτους, μπροστά σ΄ αυτό το απροκάλυπτο φτύσιμο, από τον τζιτζιφιόγκο της οδού Νίκης. Θ΄ αντιδράσουν, έστω και τώρα , για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια του κόμματος ή θα κάνουν την πάπια ; Θα βγουν να πατήσουν ένα γερό χέσιμο στο γιουσουφάκι ή  θα σφυρίξουν κλέφτικα ;

Ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψω, πως έχει χαθεί κάθε απόθεμα θάρρους και κάθε τσίπα. Ίδωμεν και θα επανέλθουμε !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΑΡ σκεφτεται να δηλωσει παρων στην ψηφοφορια, Ε! ας κανει και το Πασοκ του Βαγγελη το ιδιο. Δεν πιστευω ομως τιποτα απ'ολα αυτα, ητανε και ειναι στημενο το εργο απο την αρχη. Ε ρε δημοψηφισαμ που σας χρειαζεται αχρηστοι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοs o απιθανοs τυποs ειχε πει καποτε τουs αρχηγουs των ενοπλων
δυναμεων ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο καραγκιοζάκος που από σπόντα βρέθηκε υπουργός οικονομικών είναι, στην ουσία, τροϊκανότερος των τροϊκανών !

Logoploke,μία μικρή επαλήθευση των "στυγερών" ονομάτων της πολιτικής που τον υποστήριξαν και "τυχαία" τον έκαναν υπουργό και έριξαν το Γιώργο δεν θα έβλαπτε!!!!

(που.χου.βλέπε ΚαΪλη, Τόνια...)
maria

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω για τους κακούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ έναντι των καλών του Παπανδρέρου. Πάλι πέφτουμε στην λούμπα του 'άλλου φταίχτη'. ΠΟΤΕ επιτέλους θα ακούσουμε για τα λάθη του ΓΑΠ (αυτός τον έβαλε τον Μπένυ υπουργό, για να τον φθείρει, αν θυμάστε). Πού όμως στηριζόταν ο ΓΑΠ? ΣΤον Πάγκαλο που 2 χρόνια τον έγλυφε τον ΓΑΠ, απλά για να μην αναλάβει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ? ποιός κυβερνούσε? Ο Δρούτσας? Ο Νίκος? Ο Αντρικός? ο Γερουλάνος? μήπως ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ? και τώρα, βρηκατε, (οι λίγοι για να πω την αλήθεια), ως φταίχτη αυτόν τον χοντρομπαλά, που όμως, η οικογένεια Παπανδρέου τον επέβαλε στον Σιμήτη. (ο Σιμήτης τον είχε συνεχώς στην άκρη, αλλά πίεζε ο ΓΑΠ τότε). Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο Κομματικής ηλιθιότητας, που, για να μήν κάνουμε την σύγκριση με τα μεγέθη του Σίμήτη, αποφεύγαμε την σκληρή σύγκρουση με τους Καραμανλικούς για την χρεοκοπία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 14.24, Καλα τα λες σε γενικε γραμμες αλλα πες μου στον θεο σου, τι επρεπε να καν ει ο ΓΑΠ?? σε ποιους να στηρηχτει? ποιους να παρει και ποιους να αφησει ετσι που ητανε φτιαγμενο το Πασοκ?? Ητανε νομιζεις ευκολο να ξεκαθαρισει ολη αυτη την σαβουρα?? Το Μπενι τον εβαλε γιατι σε διαφορετικα θα τον ειχε ριξει πολυ ποιο πριν. Τον ακουσε σημερα τι ελεγε ο ΒΒ?? ολα εγιναναν επι εποχης του και με κυβερνηση Παπαδημου. Το βιολι του αυτος!! Τοτε πως να συμφωνησω οτι δεν υπαρχουν καλοι και κακοι?? και βεβαια υπαρχουν. Τελος παντων η κατασταση αυτη εχει κουρασει και σε οτι με αφορα εγω τους στηρηξα ολους μεχρι και τις τελευταιες εκλογες απο καθηκον αφου ψηφιζω απο το 74 αλλα δεν θα μπορεσω αλλο. Για μενα εχουν παιθανει ολοι και εαν κατι καλο φτιαχτει απο ανοιχτομυαλους ανθρωπους οπως ο Ραγκουσης και συμφωνισω τοτε καλως διαφορετικα δεν ξαναπαω σε παραβαν να ψηφισω ξανα κανεναν.