Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ !...


Τη διαφωνία τους με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η τρόικα εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία» και ότι «τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί».
«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά παρέπεμψε σε σχετική δήλωσή της, της 4ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».

Την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν εικόνα της πορείας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας αρνούνται κατηγορηματικά τις αλλαγές-σοκ στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η Τρόικα και «οδηγούν σε μισθούς πείνας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων», όπως σημειώνουν.

«Δεν προκύπτουν από κανένα τα όσα ζητάει η Τρόικα» επισημαίνουν και τονίζουν ότι την θέση αυτή πρόκειται, κατά τις ίδιες πηγές από τη ΔΗΜΑΡ, να καταστήσει σαφή ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει πως η συμφωνία για τα μέτρα περικοπών πρέπει να συνδυαστεί με πολιτική δέσμευση από την ηγεσία της ΕΕ ότι η επίλυση του «ελληνικού προβλήματος» πρόκειται να ενταχθεί σε μια συνολική λύση για την κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι ίδιες πηγές αναμένουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την απαίτηση της τρόικας περί απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς, όπως αναφέρουν, τα επιχειρήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι βάσιμα και ισχυρά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλα καλά ρε παιδιά με τη δημαρ. έχω όμως μία ερώτηση. για ποιό λόγο δεν υποστήριζε τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο και σήμερα υποστηρίζει τον ακροδεξιό σαμαρά που εφαρμόζει την ίδια πολιτική; για να μην πω δηλαδή για τα προεκλογικά παραμύθια περί "απαγκίστρωσης". όσο δε θέλω να βλέπω το βενιζέλο, άλλο τόσο έχω αρχίσει να έχω αλλεργία με την πάλαι ποτέ συμπαθή δημαρ...

Ανώνυμος είπε...

07.54# Μα ειναι παρα πολυ απλο. Η αριστερα στην Ελλαδα ειναι πρωτο ξαδελφακι της δεξιας απο τον πολεμο και μετα. Μολις εριξαν τον ΓΑΠ με στοχο να φερουν την Δεξια ειδες οτι ως δια μαγειας σταματησαν οι προπηλακισμοι, τα γιαουρτωματα, οι αγανακτησμενοι του κω@@@λου και τοσες αλλες ασχημιες που εκαναν ολα αυτα τα τερατα. Οσο για τον δικο μας ειναι ακομη ποιο απλο. Στηριζει Σαμαρα γιατι εβαλε χερι να ριξει τον ΓΑΠ και να γινει αρχηγος γιατι ενας σοβαρος πολιτικος θα εκανε το αυτονοητο. Θα ελεγε απο την αρχη, κ.Ζαππειε, η πολιτικη του Πασοκ καταδικαστηκε και πολεμιθηκε οσο τιποτε αλλο οπότε φου ο Λαος μας τιμωρησε, κυβερνησε εσυ με το Ζαππειο 1,2,3 (οποιο θελεις) και παρε μαζι σου οποιο αλλο κομμα συμφωνει και κανε παιχνιδι. Τι ηθελε να μπλεχτει αποκηρρυσοντας την πολιτικη και τα πεπραγμνα των κυβερνησεων ΓΑΠ?? Τωρα ας τα βγαλει περα μνονος του ο ΒΒ χωρις εμας.