Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !...


Για τρία ελλείμματα, προϋπολογισμού, τρεχουσών συναλλαγών αλλά και αξιοπιστίας, με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος το 2009, έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο πλαίσιο της συνάντησης του «Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης» που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε, μεταξύ άλλων την πρότασή του για δημοψήφισμα, εξηγώντας ότι ο ελληνικός λαός θα είχε την ευκαιρία να απαντήσει ξεκάθαρα στο δίλημμα, μακριά από λαϊκισμούς και σημείωσε ότι η διαρκής συζήτηση για την παραμονή στην ευρωζώνη αναστέλλει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, ενώ η Ελλάδα υλοποιεί τις αποφάσεις της.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε κατ' επανάληψη ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας αφορούσε ολόκληρη την Ευρωζώνη και υποστήριξε ότι είναι λάθος να εμφανίζεται η Ελλάδα ως το πρόβλημα.

«Η Ευρωζώνη δεν διέθετε τα εργαλεία ώστε να δημιουργήσει εμπιστοσύνη, κατ' αρχήν στους πολίτες και ακολούθως στις αγορές», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και ανέδειξε την ανάγκη η δημοκρατία να ανακτήσει την προτεραιότητα έναντι των αγορών και να εγκαταλειφθούν τα στερεότυπα, όπως «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες» ή «οι Έλληνες δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις», παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία του ΟΟΣΑ που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, με μέτρα, όπως η απευθείας εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου ή ευρωπαϊκά δημοψηφίσματα. Αναφερόμενος δε στο ελληνικό δημοψήφισμα που πρότεινε ο ίδιος όταν ακόμη ήταν Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι δεν περίμενε βεβαίως να τον στηρίξουν οι αγορές, αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι, όμως, δεν το έκαναν.


Αναφερόμενος στην Ευρώπη ως «εγχείρημα ειρήνης», ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η Ευρώπη πρέπει να γίνει εγχείρημα ενδυνάμωσης του ρόλου των κοινωνιών και δύναμη εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης και ανέδειξε την ανάγκη μεγαλύτερου ελέγχου επί του οικονομικού συστήματος διεθνώς.
 
Έφερε μάλιστα το παράδειγμα των Ελλήνων φοροφυγάδων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της φοροδιαφυγής παγκοσμίως, ενώ σχετικώς με τους δρόμους που θα έπρεπε να αναζητήσει η Ευρώπη, έκανε λόγο για την επένδυση στην παιδεία και την κατάρτιση, με προγράμματα τύπου «Erasmus», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Υπογράμμισε δε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη πραγματοποιηθεί η αμοιβαιοποίηση των κινδύνων, είναι καιρός λοιπόν, όπως είπε, να αποκτήσουμε και αμοιβαιοποίηση των δυνάμεων.

Σε συζήτηση, που συμμετείχε χθες ο πρώην Πρωθυπουργός μαζί με τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων εφημερίδων της Ευρώπης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα στοιχεία ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τονίζοντας ότι η χώρα εισήλθε ως ίση ανάμεσα σε ισότιμους εταίρους και αναφέρθηκε στην δημοσιονομική απογραφή του 2004, με την οποία, όπως είπε, «η τότε κυβέρνηση άλλαξε τους κανόνες καταγραφής των αμυντικών δαπανών».

Ο κ. Σρέντερ από την πλευρά του δήλωσε ότι πριν από την ένταξη της Ελλάδας, η Κομισόν είχε δώσει την έγκρισή της και δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητηθούν τα στοιχεία της.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο πρώην Καγκελάριος έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος στην συμπεριφορά της Ευρώπης στις Κάννες» και χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις προσπάθειες της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάτι ανάλογο να επιτευχθεί σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα. Εάν αυτό είχε συμβεί στην Γερμανία, καμία γερμανική κυβέρνηση δεν θα το είχε κατορθώσει. Και το λέω αυτό εγώ που εισηγήθηκα τις μεταρρυθμίσεις το 2003», πρόσθεσε.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Respect

ακυβέρνητος είπε...

Ο τέως πρωθυπουργός μετά την πτώση από την εξουσία γυρίζει ανά τον κόσμο και δίνει «διαλέξεις», προσπαθώντας να τους (και να μας) πείσει για το πόσο …δίκιο είχε για τις επιλογές του. Στηρίζεται στο ευρέως διαδεδομένο σπορ της αμνησίας, στο οποίο εδώ και δεκαετίες οι Έλληνες κάνουν πρωταθλητισμό. Μέσα στα όποια καλά είχε η πρωθυπουργία του λησμονεί και τις δεκάδες (και διαρκώς επαναλαμβανόμενες) μαλακίες του ίδιου και του επιτελείου του, που μπορεί να μην ευθύνονται αποκλειστικά για το σημερινό αδιέξοδο, σίγουρα όμως έκαναν τα πάντα με πράξεις και λόγια, για να μας οδηγήσουν με απόλυτη ασφάλεια στα απόλυτα σκατά!

Ο Γ. Παπανδρέου (κρίμα το όνομα) μονίμως απευθύνεται στους πρώην (Γκονζάλες, Φερχόφσταντ, Φίσερ, Σρέντερ) προσπαθώντας υποτίθεται να τους πείσει πως οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες και πως κάνουν μεταρρυθμίσεις. Δεν θα του θυμίσω τα περί «…κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων» γιατί θα μου πει πως δεν θυμάται να το είπε. Το θέμα μας κ. Παπανδρέου δεν είναι τι κουβεντιάζετε με τους πρώην, αλλά τι κουβεντιάζατε με τους νυν. Στις συναντήσεις σου με τους νυν μας παρουσίαζες τουλάχιστον ως ρεμάλια. ΟΛΟΥΣ. Αυτό εγώ προσωπικά δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ! Είχες να πεις τα χειρότερα λόγια για το λαό που σε εμπιστεύτηκε, δεν άκουσα να πεις κουβέντα για το πολιτικό σκυλολόι και τη διαπλοκή του με τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και το υπόλοιπο αφάν-σκατέ που λυμαίνονται την πατρίδα μου, από την Κατοχή και μετά.
Δείξε μου ΜΙΑ εξεταστική επιτροπή που να κατέληξε σε ΕΝΑ πόρισμα και η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Δείξε μου ΜΙΑ περίπτωση που να τιμωρήθηκε πρώην υπουργός. Εγώ δεν θυμάμαι ούτε ΜΙΑ, που όχι να τιμωρήθηκε, αλλά ούτε καν να παραιτήθηκε!

Για το μόνο που δικαιώνεται ο ΓΑΠ ήταν το δημοψήφισμα. Το λέω και το γράφω από την πρώτη μέρα. Με τη διαφορά πως όταν το πρότεινε ήταν ήδη πάρα πολύ αργά, και για την Ελλάδα και για τον ίδιο, κάτι που το γνώριζε.

Η προσπάθεια καθαγιασμού των επιλογών του δεν βοηθάει ούτε τον Έλληνα που αγκομαχάει να ξεφύγει από τις μυλόπετρες που ΚΑΙ αυτός τον έριξε, ούτε το πολιτικό προσωπικό που κατά τη γνώμη μου δείχνει αμετανόητο. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται τους τελευταίους μήνες να φορέσουν φωτοστέφανο και στον κουρασμένο και να τον …«δικαιώσουν» στα μάτια του λαού, κάνοντας λόγο για στρατηγικές επιλογές με την Cosco, τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, το βέτο στα Σκόπια. Μέχρι και σενάρια δολοφονίας του εφεύραν (κάτι σαν το πραξικόπημα ανατροπής του ΓΑΠ). Άσε που γίνεται προσπάθεια να παρουσιάσουν τουλάχιστον ως μεσσία, που δεν καταλάβαμε την αξία του, μέχρι και τον γκαντέμη. «Αν τον είχαμε ακούσει τότε και είχαμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις δεν θα είχαμε τα σημερινά προβλήματα…» μας λένε. Κι εμείς πρέπει λοιπόν να αποδεχόμαστε χωρίς αντίδραση όποια μαλακία κατέβει στον κάθε …διορατικό πολιτικό!!! Να φτάσουμε π.χ. τα μεροκάματα σε μισθούς Ινδοκίνας για το «καλό» της «ανάπτυξης»! Ποιας ανάπτυξης ρε παλικάρια; Του Λαού ή του Κεφαλαίου; Γιατί πάτε να μας περάσετε ότι το αξιοπρεπές μεροκάματο ευθύνεται για τη δυστυχία της χώρας; Και πόσο μαλάκας είναι αυτός ο λαός που το χάφτει; Ας είναι καλά το μεγκάλο δελτίο που οι μισθοί των τεσσάρων εκεί μέσα ξεπερνάνε το 1,5 εκατομμύριο.

Ο λαός χειμάζεται, πεινάει και υποφέρει. Έχασε την αξιοπρέπειά του, ενώ παντού στον κόσμο τον θεωρούν τοξικό απόβλητο. Δεν θα φορέσω κανένα φωτοστέφανο σε κανέναν κερατά. Αν έχουν ***** – αυτά που οφείλουν στην Ιστορία αυτού του τόπου να διαθέτουν οι πολιτικοί της – να βγουν όχι σε διεθνή συνέδρια και γεύματα …εργασίας, αλλά στον ελληνικό λαό και να πουν ξεκάθαρα και ο Παπανδρέου και ο κουρασμένος και ο Σημίτης ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΙ τους πίεσαν ή τους εξανάγκασαν να υπογράψουν την καταδίκη της χώρας.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά που έχουν υπογράψει δεν θα τα μάθουμε τώρα. Ίσως σε μερικές δεκαετίες, όταν όλοι αυτοί θα έχουν πεθάνει ή θα είναι πολύ χούφταλα για να τιμωρηθούν.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@Πέτρο
Στο πρωινό σου αντιπαπανδρεϊκό κρεσέντο, τ΄ ανακάτεψες όλα, ισοπέδωσες καταστάσεις και πρόσωπα, καταλήγοντας σε ανερμάτιστες - έμμεσες - απόψεις και αυθαίρετα, όσο και εξόφθαλμα λαθεμένα συμπεράσματα.
Να παραβλέψω την, ουσιαστική, ένταξή σου στο "κλαμπ της δραχμής" και στη στείρα κριτική της διαδικασίας προσφυγής στη βοήθεια των εταίρων,(χωρίς αναφορά σε εναλλακτική επιλογή), αλλά αυτή η γενίκευση πως ο ΓΑΠ, τάχα,μιλώντας για διαφθορά αναφέρονταν σ΄ΟΛΟΥΣ τους έλληνες, διεκδικεί δάφνες από το κεφάλι του Καμμένου κι άλλων ομοίων του.
Ατυχέστατη, βέβαια, όσο και εμφανώς έωλη και η προσπάθειά σου να συνδέσεις τον Παπανδρέου με τη διαπλοκή ! Μάλλον δεν ήπιες καφέ, αλλά κάτι άλλο, πρωί - πρωί !
Ο Παπανδρέου, ό,τι κι αν έκανε κι ό,τι κι δεν έκανε, την περίοδο της "φωτιάς" ήταν και είναι ο μόνος που έχει όραμα και θέσεις για την "πραγματική αλλαγή" στην Ελλάδα, για την εφαρμογή όλων εκείνων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που θα εντάξουν, πραγματικά, τη χώρα στην Ευρώπη και θα την απαγκιστρώσουν, πάλι πραγματικά, από την τρικοσμική κατάντια !
Συγκρατώ τη γραφίδα μου και δεν γράφω κάτι βαρύ, για το απόπειρά σου να ταυτίσεις το ΓΑΠ με τον μαλάκα της Ραφήνας !...

ακυβέρνητος είπε...

Αν διαφωνείς με τις απόψεις των άλλων μπορείς κάλλιστα να τις σβήνεις και όχι να τους προσβάλλεις. Οι ισοπεδώσεις δεν αφορούν εμένα αλλά αυτούς που θέλουν να θυμούνται και να πιστεύουν ότι βολεύει. Εγώ προσπαθώ να καταγράφω και να θυμάμαι τα πάντα και το τέλος κάνω ταμείο, βρίσκω θετικά και αρνητικά και αποφασίζω αν το πρόσημο είναι θετικό ή δεν είναι.
Η «ένταξή μου» στο κλαμπ της δραχμής είναι δική σου άποψη, που ούτε έγραψα, ούτε στηρίζω. Όποιος δεν στηρίζει ΓΑΠ είναι δραχμολάγνος; Αυτό θα μας πει για το ευρώ και ο Σαμαράς! Άρα; Είμαι Σαμαρόπληκτος;
Το «κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων» χωρίς αστερίσκους/υποσημειώσεις/εξαιρέσεις εσύ το εξέλαβες πως αφορά κάποιους άλλους, δίπλα σου ή κοντά σου, αλλά όχι εσένα. Από πού προκύπτει αυτό μόνο εσύ το ξέρεις.
Παρακάτω συνεχίζεις τις προσβολές εναντίον μου με τα περί «Καμμένου», «έωλη», «καφέδων αλλά κάτι άλλο». Δηλαδή όποιος διαφωνεί με τις επιλογές του Παπανδρέου και τις δικές σου πρέπει να είναι ακροδεξιός ή να χαπακώνεται! Να είσαι καλά για τις διαπιστώσεις.
Λυπάμαι που δεν μπορείς να συζητήσεις χωρίς προσβολές και ύβρεις. Σε όλο μου το σχόλιο μπορείς να διαπιστώσεις πως δεν έβρισα πουθενά τον αρθογράφο. Έγραψα τη δική μου άποψη, κατέγραψα αυτά που εγώ έχω αντιληφθεί και να είσαι σίγουρος αυτά ακριβώς θα έλεγα και στον ίδιο τον ΓΑΠ αν τον είχα μπροστά μου.

ΥΓ: Όσοι δεν στηρίζουν τον ΓΑΠ ούτε προδότες, ούτε μαλάκες, ούτε φασίστες, ούτε πληρωμένοι είναι. Τουλάχιστον όχι όλοι. Έχε στην άκρη του μυαλού σου ότι κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι απλά έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Πετρο αγορι μου αν σου απαντησω στο ιδιο υφος που απαντας στο ευγενικο ΓΑΠ ειμαι συγουρος θα με κοψει ο Λογοπλοκος γιαυτο το αφηνω στην φαντασια σου αυτο. Ομως μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δεν πρεπει να ανησυχεις πλεον αφου στο τιμονι της χωρας ειναι ενας αξιοπιστος Προθυπουργο που μονο νε την αναληψη της εξουσιας μονο επιτυχιες εχει η Ελλαδα τα τελευταια 3 χρονια. Να αιθσυανεσε δε ακομη ποιο συγουρος αφου συν-επικουρεται απο δυο αξιοπιστους και εμπειρους εταιρους, οτι καλλιτερο εχει να επιδειξη η Ελληνικη πολιτικη ζωη. Τελος σου συνηστω να πας να κοιταχτεις σε κανενα καλο γιατρο γιατι η κατασταση σου ειναι ακρως ανησυχητικη, ισως χειροτερη και απο αυτη της τρικομματικης κυβερνησης. Πιθανολογω πως αν δεν κοιταχτεις μπορει να καταρευσεις πιο γρηγορα και απο την κυβερνηση της συμφορας εντος του Νοεμβριου.

Ανώνυμος είπε...

@Πέτρος Κ.
Επειδή ακριβώς δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου. Μου αρέσει να θυμίζω ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 3 ετών έγιναν από τις κυβερνήσεις του Παπανδρέου. Το τελευταίο χρόνο συγκεκριμένα έγινε η ολοκλήρωση της συμφωνίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά από τη κυβέρνηση Σαμαρά εκτός εάν θέλεις να μετρήσουμε σα μεταρρύθμιση το δώρο που έγινε στο Σάλλα.
Όσο για τις επαναλαμβανόμενες μαλακίες του ίδιου και του επιτελείου του που αναφέρεις, τις έχω διαβάσει και εγώ από τις πέννες των υπαλλήλων των Ψυχαρομπομπολαίων, τις έχω ακούσει και από όλη την υπαλληλική λίστα του Βαρδινογιάννη και τις έχω διασταυρώσει με τους κραυγάζοντες Χατζηκουραδότραγκες. Δεν πείστηκα από αυτούς ούτε από εσένα. Έχω τη κακή συνήθεια να πιστεύω μόνο πράγματα που αποδεικνύονται ή προκύπτουν σαν αλήθειες από τις εξελίξεις.

Η φράση που πιστεύεις ακράδαντα ότι ειπώθηκε όπως ακριβώς την παρουσιάζεις για όσους πραγματικά θυμούνται την χρησιμοποίησε ο Γιούγκερ, που στη συνέχεια τα μάσησε, τα γύρισε, τα θόλωσε και στο τέλος τα μπουρδούκλωσε όσο μπορούσε.
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις ψάχνω ξαναψάχνω τις αναμνήσεις μου και τίποτα δε βρίσκω.
Τα χειρότερα λόγια που είπε ο Παπανδρέου έχουν ως εξής :
-Ένα ακριβώς χρόνο πριν, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, είχε δηλώσει πως μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν "ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ." -
Δε το λέω εγώ αλλά ο Βαξεβάνης (που είναι και στη μόδα) στο Hot Dog.

Θα σου δείξω μια εξεταστική επιτροπή εάν και εσύ μου δείξεις μια Βουλή -εκτός αυτής του υπέροχου '89- που να κινήθηκε προς αυτή τη κατεύθυνση. Πρωθυπουργός μόνος δεν αποφασίζει, δεν αποδεικνύει, δε δικάζει και δεν καταδικάζει.
Για το δημοψήφισμα ο ΓΑΠ μέχρι τώρα έχει δικαιωθεί από εμάς που το στηρίξαμε, από το Σρόιντερ καθυστερημένα, από τη Μέρκελ πολύ καθυστερημένα, τώρα βλέπω και το Σρέντερ. Ακολουθεί η δικαίωση από τις εξελίξεις. Το πρότεινε όταν πλέον είχε καταφέρει να ψηφιστεί το πλαίσιο (μέχρι τότε δεν υπήρχε) και ο κόσμος είχε αρχίσει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

Από την άλλη πλευρά βλέπω ότι η προσπάθεια ορισμένων να βάλουν τον Παπανδρέου στο ίδιο σακί με το Καραμανλή μαζί και το Σημίτη έχει φέρει καρπούς.
Γιατί όταν δεν διαχωρίζεις καταστάσεις, συμπεριφορές, συνθήκες και δράσεις τότε ή προσπαθείς να κατηγορήσεις έναν αθώο ή να καλύψεις έναν ένοχο.
Μετά αρχίζω να σε χάνω, όταν αρχίζουν τις παρεμβολές οι "κάποιοι" δεν έχω τη δυνατότητα να παρακολουθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Αγορι μου Πετρο επιμενεις και μας αναγκαζεις να σου απανταμε αν και δεν το γουσταρουμε. Λοιπον εγιναν πραγματα και οτι δεν εγινε δεν ευθυνεται ο ΓΑΠ αλλα οι συνομοτες που συστηματικα σαμποταριζαν και δεν εκτελουσαν τις αποφασεις με αποτερο σκοπο να τον φανε. Ειναι απλα τα πραγματα και ειναι γνωστες οι προθεσεις του Παπανδρεου. Τωρα οπως βλεπεις απο τα γεγονοτα που τρεχουν σαν ασταπη, ολοι αυτοι οι προδοτες αρχησαν να πληρωνουν την προδοσια που εκαναν.

ακυβέρνητος είπε...

@31/10/12 23:03

Δεν πρόκειται να πειστείς απ’ ότι και να γράψω, μιας και έχεις βγάλει ήδη τα συμπεράσματα σου για τις δικές μου προθέσεις οι οποίες κινούνται στα επίπεδα «των υπαλλήλων των Ψυχαρομπομπολαίων, της υπαλληλικής λίστας του Βαρδινογιάννη και των κραυγάζοντων Χατζηκουραδοτράγκων».

Με το δικό σου σκεπτικό μπορώ κι εγώ να απαντήσω ότι πληρώνεσαι από τον ΓΑΠ, ή μπορεί να είσαι και ο ίδιος. Ωραία λογική, δε βρίσκεις;

Κατά τη δική σου (σας) γνώμη όποιος εκφράζει την άποψή του (που εδράζεται σε πραγματικά περιστατικά, πράξεις και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και όχι δογματισμούς ή κομματικό καθήκον) πρέπει να είναι έμμισθος υπαλληλίσκος, παπαγαλάκι του συστήματος, Χατζηκουραδοτράγκας κλπ! Αριστουργηματική άποψη.
Ενώ όποιος εξυμνεί/λιβανίζει/αγιοποιεί το οποιοδήποτε (επαναλαμβάνω: το οποιοδήποτε) καθεστώς, πρώην ή νυν, απαλλάσσοντάς το από λάθη, παραλείψεις, αστοχίες, μαλακίες είναι ένας απλός ακομμάτιστος ρεαλιστής έλληνας πολίτης που βλέπει τα πράγματα από απόσταση και καθαρά. Επίσης αριστουργηματική άποψη.

Γι’ αυτό το λόγο δεν θα σου απαντήσω εγώ, ούτε θα κάνω αναπαραγωγή συνεντεύξεων που έδωσε ο Παπανδρέου, γιατί μπορεί να έχουν διαστρεβλωθεί τα λεγόμενά του. Θα σου δώσω βίντεο.

Είπες: “Επειδή ακριβώς δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου.”
Εγώ δεν είπα ότι διαθέτεις μνήμη χρυσόψαρου, θα σου απαντήσει όμως ο ίδιος ο Παπανδρέου:
http://www.youtube.com/watch?v=NS90TlfMFDs
Κάνε τον κόπο να το δεις όλο - 2,5 λεπτά θα σου πάρει - και μετά απάντησέ μου αν έχω διαστρεβλώσει κάτι εγώ, ή ο Γιούνκερ που τα …μάζεψε!

Είπα εγώ ότι ο ΓΑΠ δεν έκανε μεταρρυθμίσεις; Εγώ αναφέρθηκα στις μαλακίες, τις δικές του και του επιτελείου του (που αυτός το επέλεξε). Αν θεωρείς (θεωρείτε) πως ότι έγινε επί των ημερών του ήταν απόλυτα σωστό, τότε πάσο, μη διαβάσεις τίποτα παρακάτω.

Ποιος είπε ότι η χώρα δεν είχε ανάγκη μεταρρυθμίσεων; Ποιος είπε ότι έπρεπε να υπάρχουν νησιά τυφλών, χιλιάδες συντάξεις πεθαμένων, κλειστά επαγγέλματα που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, μαϊμού επιδόματα, αισχροκέρδεια στα φάρμακα και στα χειρουργικά υλικά, βαρέα και ανθυγιεινά που εξευτέλιζαν την ουσία, οργανισμοί-σφραγίδα με άφαντους και άχρηστους υπαλλήλους και χιλιάδες άλλα;;;;;
Θεωρείτε όλοι εσείς ότι για να σταματήσουν αυτές και άλλες χυδαιότητες έπρεπε να μας φορέσει κολάρο τη γαμωτρόικα που σήμερα αποφασίζει από το ΦΠΑ μέχρι τη θέρμανση στα σχολεία, ενώ ήδη άρχισε την κουβέντα για το ποια νησιά θα …κλείσουμε; Από μόνη της μια κυβέρνηση δεν μπορούσε να επιβάλλει απολύσεις διεφθαρμένων ή μονίμως απόντων Δ.Υ; Από μόνη της δεν μπορούσε να ερευνήσει ποιοι πεθαμένοι πληρώνονται; Πόσοι τυφλοί έχουν άδεια οδήγησης; Γιατί τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία προμηθεύονται υλικά στο ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ της μέσης ευρωπαϊκής τιμής τους; Φαντάζεσαι ότι σε όλα αυτά δεν θα είχε στο πλευρό της το σύνολο του ελληνικού λαού;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ακυβέρνητος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Σήμερα (που όπως λες ο Παπανδρέου δικαιώνεται από τις εξελίξεις) έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, τα συσσίτια της εκκλησίας βρίσκονται παντού, οι εξαθλιωμένοι ψάχνουν σκουπιδοτενεκέδες για φαί και ρούχα, χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει, τα παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία, άλλα σταματούν τις σπουδές τους, η νέα γενιά μεταναστεύει …
Θεωρείς όλους τους παραπάνω αμνήμονες ή αχάριστους που δεν στηρίζουν τις επιλογές και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των επιλογών του Παπανδρέου;
Κλείσε τα μάτια και φαντάσου ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών του κουρασμένου ή του Σαμαρά. Εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη;

Είπες: «Έχω τη κακή συνήθεια να πιστεύω μόνο πράγματα που αποδεικνύονται ή προκύπτουν σαν αλήθειες από τις εξελίξεις.»
http://www.youtube.com/watch?v=vb3WiQ809bM&feature=related

Θα απαντήσεις ότι αυτά τα έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός. Το δέχομαι. Δέχομαι ότι στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε, ΠΙΕΣΤΗΚΕ και υποχώρησε. Διάβασε τι έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο: «…να βγουν όχι σε διεθνή συνέδρια και γεύματα …εργασίας, αλλά στον ελληνικό λαό και να πουν ξεκάθαρα και ο Παπανδρέου και ο κουρασμένος και ο Σημίτης ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΙ τους πίεσαν ή τους εξανάγκασαν να υπογράψουν την καταδίκη της χώρας».

Ψάξε στο youtube να βρεις δηλώσεις του για την παγκόσμια διακυβέρνηση «που έχουμε ανάγκη»!!! Δεκάδες τα σχετικά βίντεο γιατί το έχει πει δεκάδες φορές. Μέσα στη Βουλή, σε πολλές του συνεντεύξεις, έως και από το βήμα του ΟΗΕ! Αυτό ως απάντηση για τις τράπεζες που ανέφερες.

Είπες: «Ο Πρωθυπουργός μόνος δεν αποφασίζει, δεν αποδεικνύει, δε δικάζει και δεν καταδικάζει».
Να σου θυμίσω τι έγραψα στο δικό μου σχόλιο: «Η προσπάθεια καθαγιασμού των επιλογών του δεν βοηθάει ούτε τον Έλληνα που αγκομαχάει να ξεφύγει από τις μυλόπετρες που ΚΑΙ αυτός τον έριξε, ούτε το πολιτικό προσωπικό που κατά τη γνώμη μου δείχνει αμετανόητο».
Τι κατάλαβες τώρα;
Εξακολουθεί να ισχύει ΑΚΟΜΗ ο νόμος Βενιζέλου περί ευθύνης (ανευθυνότητας) υπουργών. Για να γίνει παραπομπή πρέπει να υπάρχει ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ πόρισμα. Αυτό που λέω είναι ότι όλοι αυτοί οι καριόληδες εκεί μέσα είναι αμετανόητοι. Όσο κι αν τσακωνόμαστε εμείς με τα πληκτρολόγια αυτοί μας έχουν γραμμένους και συνεχίζουν τις αλληλο-αθωώσεις.
Κατανοητό ή θες να σου στείλω φωτοτυπία το πόρισμα του 2005 για τον Άκη όπου υπάρχει φαρδιά πλατειά η υπογραφή των (μελών της εξεταστικής επιτροπής) Βενιζέλου, Καρχιμάκη και Λοβέρδου που αποφαίνονται ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος…»;

Τα ίδια έγιναν με το Βατοπέδι, τις ρεμούλες της Ζήμενς με τα δωράκια του Χριστοφοράκου κλπ κλπ κλπ. Τα ίδια θα συμβούν και αν κάποτε γίνει εξεταστική για τις δύο απογραφές του Αλογοκλέφτη και για κάθε άλλη ρεμούλα. Έχεις αμφιβολία; Εγώ δεν έχω!

Τον κουρασμένο της Ραφήνας τον έχω «χτυπήσει» με σχόλια στο blog του Λογοπλόκου όσο κανένας. Έχω γράψει εκατοντάδες γραμμές εναντίον του, ενώ αντίστοιχα στο δικό μου blog ελάχιστα ασχολήθηκα. Τον θεωρώ μακράν τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Τον πλέον άχρηστο και μοιραίο! ΔΕΝ έκανα ΚΑΜΙΑ προσπάθεια να τον εξισώσω με τον ΓΑΠ και όποιος αντιλήφθηκε κάτι τέτοιο δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει.
Δικό του πρόβλημα όμως.
Όπως λέει ένας φίλος: «είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά που λέω, όχι γι’ αυτά που εσύ καταλαβαίνεις».


ΥΓ: Απάντησα μόνο σ’ εσένα. Με χιμπατζήδες δεν ασχολούμαι, ούτε θα ασχοληθώ όση καφρίλα κι αν βγάλουν.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ πέτρο κ. το πρώτο σου σχόλιο το διάβασα ολόκληρο, το δεύτερο το ξεπέταξα, τα επόμενα δεν μπήκα καν στον κόπο.

δυστυχώς είσαι λάθος και απλώς αναπαράγεις αμάσητα όλη την αντιπαπανδρεϊκή υστερία. λυπάμαι...

υ.γ. προς τους συντρόφους της στήλης (δεν αφορά τον πέτρο κ., αυτός έχει κάνει άλλες επιλογές, να τις χαίρεται): νομίζω ότι η επιστροφή Παπανδρέου στην ηγεσία της παράταξης είναι στην παρούσα φάση εντελώς απαραίτητη

Ανώνυμος είπε...

@Πέτρος Κ.
Καλησπέρα.

Από την εικόνα που σου δίνω σχετικά με το ποιός και με ποιό τρόπο, μας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου τα τελευταία χρόνια για το τι πραγματικά έχει συμβεί, βγάζεις το συμπέρασμα ότι είναι μομφή εναντίον σου.
Ενώ εγώ θα έβγαζα το συμπέρασμα ότι πρέπει να με προβληματίσει το γενικό και αόριστο του χαρακτηρισμού "μαλακίες" που εκφράζεται και από τα γνωστά "αξιόπιστα" πρόσωπα σα "γνώμες", "απόψεις", "διαπιστώσεις".

Παρόλα αυτά χαίρομαι που έρχεσαι στα λόγια μου.

Στο 30/10 23:59
…κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων» γιατί θα μου πει πως δεν θυμάται να το είπε. Το θέμα μας κ. Παπανδρέου δεν είναι τι κουβεντιάζετε με τους πρώην, αλλά τι κουβεντιάζατε με τους νυν.

Είχες να πεις τα χειρότερα λόγια για το λαό που σε εμπιστεύτηκε, δεν άκουσα να πεις κουβέντα για το πολιτικό σκυλολόι και τη διαπλοκή του με τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και το υπόλοιπο αφάν-σκατέ που λυμαίνονται την πατρίδα μου


Στο 31/10 20:03

http://www.youtube.com/watch?v=NS90TlfMFDs
Βλέπεις λοιπόν ότι είχε να πει το έλεγε δημοσίως και δε χρησιμοποίησε αυτή τη φράση πολύ περισσότερο για το λαό.
α) Μια χώρα που έχει μεγάλη διαφθορά ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
β) διαφθορά, έλλειψη διαφάνειας, ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,
γ)συστημική διαφθορά, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ως τον πάτο .. πελατειακές σχέσεις ... ρουσφέτια ...
δ) ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ τη διαφθορά
ε) Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είχε να κάνει δυστυχώς με τη μεγάλη διαφθορά, ρουσφέτια ...

Τελικά άκουσες όλα όσα ήθελες να ακούσεις για το πολιτικό σκυλολόι της διαπλοκής.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το σχόλιο μου και δε βλέπω να ισχυρίζομαι ότι επί των ημερών του ότι έγινε ήταν απόλυτα σωστό. Απλά ότι μου αρέσει να υπενθυμίζω ότι έγιναν πολλά και σημαντικά μέσα σε δύο χρόνια, πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει τα προηγούμενα τριάντα χρόνια και επίσης δεν χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο για να ανοίξει το επάγγελμα του περιπτερά.

Στη συνέχεια κάνεις ευδιάκριτο το πόσο διαφορετικά βλέπουμε τα πράγματα, εσύ θεωρείς τρισκατάρατο το μνημόνιο ενώ εγώ τη χρεωκοπία.
Αν Καραμανλής μπορούσε να γλυτώσει τη χώρα από τη χρεωκοπία το 2010 θα έμενε στην εξουσία για να το κάνει και θα τον στήριζα όπως υπομένω τώρα τον Σαμαρά.


Πολύ ενδιαφέρον http://www.youtube.com/watch?v=vb3WiQ809bM, εάν βέβαια σε ενδιαφέρει η κοπτοραπτική.
Ενώ εάν σε ενδιαφέρει ο πολιτικός λόγος http://www.youtube.com/watch?v=EJKi4hbbQnY&feature=related

Κάνουν πάλι παρεμβολές οι "κάποιοι", αλλά κάτι πιάνω. Όταν λοιπόν μια κατάσταση είναι εδώ δεν βοηθάει να προσπαθείς να κρυφτείς. Πρέπει να βγεις μπροστά, να την αντιμετωπίσεις και να προσπαθήσεις να την προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες.

Βλέπεις προσπάθεια καθαγιασμού, ενώ αντιστέκομαι στη προσπάθεια ταύτισης.
Και επιμένω το τσουβάλιασμα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, καλύπτει τις βρωμιές των λαμόγιων.

Συμφωνώ με το αίσχος του νόμου Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών. Θέλω να θυμηθούμε μια ιστορία http://www.tovima.gr//politics/article/?aid=236582
σχετικά με το γιατί δεν μπορεί να γίνει ακόμα συνταγματική αναθεώρηση.
Πρέπει λοιπόν να διαχωρίζουμε καταστάσεις, συμπεριφορές, συνθήκες και δράσεις, ώστε να πάρουμε τα διδάγματα μας και να μην αφήσουμε να γίνουν τα ίδια λάθη ξανά και από κανέναν.

Ωραία τα λέει ο φίλος σου ... αλλά δε νομίζω δυνατό ένας ευθυνόφοβος να απαιτεί από τους άλλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους (καμιά φορά και των άλλων) και να περιμένει ότι θα εισακουστεί.

ακυβέρνητος είπε...

Αναφέρεσαι στα «σημαντικά που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια», χωρίς λεπτομέρειες (δεν χρειάζεται, τα ξέρω). Το μόνο που αναφέρεις και στα 2 σχόλια είναι το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά. Φαντάζομαι ότι μας κάνεις πλάκα και που το αναφέρεις. Στη γειτονιά μου τα τελευταία δύο χρόνια από τα 6 έχουν κλείσει τα 4. Και δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται να τα ξαναανοίξει. Τώρα που απελευθερώθηκε το επάγγελμα (κάτι που θεωρώ απόλυτα σωστό, να καταλαβαινόμαστε) οι περιπτεράδες θα κονομήσουν, ο δε ανταγωνισμός θα κατεβάσει τις τιμές. (αστειεύομαι)

Συμπεραίνω (αν μου το επιτρέπεις) πως ίσως δεν θες να μπεις σε αντιπαράθεση βάζοντας στη ζυγαριά τα σημαντικά (όποια θεωρείς πως είναι) με τα άλλα, τα …ασήμαντα, τα …δευτερεύοντα. Εγώ πάλι θεωρώ πιο σημαντικά για τον τόπο αυτά που βλέπω με τα μάτια μου, όχι αυτά που υποθέτω πως θα συμβούν σε Χ τέρμινα. Ούτε βέβαια βασίζομαι στις μαλακίες (γιατί ναι, μαλακίες είναι) των «φίλων και εταίρων» δανειστών που είχαν προβλέψει πως δεν θα χρεοκοπήσουμε, πως δεν θα χρειαστούμε 2ο μνημόνιο, δεν θα γίνει κούρεμα των ομολόγων, πως θα βγούμε στις αγορές το 2011, που έγινε 2012, που έγινε 2013, που έγινε 2018, που έγινε 2025, που πρέπει να μειώσουμε μισθούς για να γίνουμε ανταγωνιστικοί, που πρέπει να απελευθερώσουμε τα επαγγέλματα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Λένε πως σε … (κανένας δεν ξέρει) χρόνια το χρέος θα βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ. Μήπως ξέρει κανένας να μας πει σε ποιο ΑΕΠ αναφέρονται; Σε αυτό που είχαμε πρόπερσι ή αυτό που θα έχουμε τότε; Μήπως ξέρεις πόσο συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας τα τελευταία 2,5 χρόνια;

Εγώ φίλε μου δεν βλέπω άνοιγμα των επαγγελμάτων, βλέπω κλείσιμο. Βλέπω ύφεση, λουκέτα, ανεργία, ουρές στον ΟΑΕΔ. Υποσχέθηκαν ανάπτυξη με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, τη μείωση του εργασιακού κόστους, την απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη δραστική μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και του χρόνου ειδοποίησης. Βλέπεις να ιδρώνει το αυτί κανενός που όλα αυτά αποδείχτηκαν ΜΑΛΑΚΙΕΣ και δεν ήρθε καμία απολύτως ανάπτυξη. Θα με πει κάποιος ανυπόμονο, πως όλα αυτά πρόκειται να γίνουν στο μέλλον.
Ποιό;;;
Πότε;;;
Ξέρεις, δεν έχω μπροστά μου άπειρα χρόνια να περιμένω. Ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου, ούτε οι 1 εκατομμύριο ΝΕΟΙ άνεργοι. Περιττό δε να σου πω πως έχουν πέσει ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΩ σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που έχουν δώσει! Αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσεις.

Μπορεί εσύ να μην έχεις στην οικογένειά σου κανέναν άνεργο, κανέναν που χτυπάει καθημερινά δεκάδες πόρτες, που δίνει βιογραφικά, που έχασε την αξιοπρέπειά του και το μέλλον του. Σου εύχομαι ποτέ να μην έχεις. Αν κάποιος από αυτούς διαβάσει το δικό μας διάλογο θα μας διαολοστείλει και τους δύο. Ωραία τα λέμε εμείς, βλέποντας τα πράγματα από απόσταση. Να τα ζήσεις και μετά να δω πόσο θα υποστηρίζεις τις επιλογές του κόμματος και του αρχηγού.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ακυβέρνητος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
«Τελικά άκουσες όλα όσα ήθελες να ακούσεις…»
Το αντίθετο! Τα άκουσα όλα, αλλά φαίνεται πως άλλα καταλαβαίνουμε ο καθένας. Στο προηγούμενο σου σχόλιο έγραψες «Η φράση που πιστεύεις ακράδαντα ότι ειπώθηκε…». Διαπίστωσες πως όχι μόνο ειπώθηκε, αλλά και πως δεν πρόκειται για φράση αλλά ΦΡΑΣΕΙΣ. Ειπώθηκε πολλές φορές. Για να δούμε όμως τι είπε (on camera, γιατί πίσω από αυτήν κανείς δεν ξέρει). Όταν λέει ότι η χώρα είναι διεφθαρμένη από την κορυφή ως τον πάτο, εσύ το εξέλαβες ότι αφορά μόνο την κορυφή (γι’ αυτό και το έβαλες σε κεφαλαία). Όταν μιλάει για πελατειακό κράτος εσύ καταλαβαίνεις ότι αφορά πάλι την κορυφή και δεν αγγίζει τα χαμηλότερα στρώματα των υπολοίπων 10 εκατομμυρίων. Είναι δηλαδή μια παρέα 1.000, άντε 2.000 ανθρώπων που διαπλέκονται μεταξύ τους, κάνουν ρουσφέτια μεταξύ τους, αλληλοβολεύονται, αλληλοδουλεύουν την Ε.Ε, και αλληλοκλέβουν το κράτος. Να με συμπαθάς, εγώ το εξέλαβα διαφορετικά.
Όταν ο πολύ πρόσφατα εκλεγείς πρωθυπουργός της χώρας (ούτε δίμηνο δεν είχε!) που εξελέγη με τεράστια πλειοψηφία, με ποσοστό που στην Ε.Ε δεν το βλέπουν τα κόμματα ούτε με κιάλι, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται παρουσιάζει μια χώρα διεφθαρμένη, πως θες να το αντιληφθούν αυτό οι εταίροι-δανειστές;

Για να προχωρήσουμε όμως την κουβέντα θα υποθέσω όπως κι εσύ πως δεν αναφερόταν στον ελληνικό λαό, αλλά σε πολιτικούς, ή/και διεφθαρμένους δικαστές ή/και επίορκους ανώτερους Δ.Υ. Να υποθέσουμε επίσης πως αυτό κατάλαβαν και οι δημοσιογράφοι που έπαιρναν τη συνέντευξη, οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι λαοί των χωρών τους. Μπορείς να μου απαντήσεις γιατί δεν εξηγούσε πως ΔΕΝ αναφέρεται στο λαό αλλά σε αυτούς; Θα σου πω εγώ. Γιατί όλοι θα του απαντούσαν «αν το πρόβλημα είναι 1000-2000 διεφθαρμένοι, τότε λύστο! Τι μας το λες; Πρωθυπουργός είσαι, αυτή είναι η δουλειά σου και ασφαλώς έχεις τη δύναμη ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ από το λαό σου να το κάνεις».

Ας υποθέσουμε όμως ότι όλα αυτά που είπε εγώ τα παρεξήγησα. Για να δούμε όμως αν η προσπάθεια συνεχίστηκε και από άλλους, πρωτοκλασάτους υπουργούς. Παρακάτω, θα θυμάσαι φαντάζομαι, είχαμε τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ του Πάνκακου «όλοι μαζί τα φάγαμε» (γράφει και βιβλίο γι’ αυτό), ο δε Λοβέρδος λίγους μήνες μετά μας είπε «ένα εκατομμύριο Δ.Υ. ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια έλληνες. Αυτός είναι ο εχθρός σας»! Βλέπεις εσύ καμιά προσπάθεια να διαχωριστούν οι ευθύνες; Γιατί εγώ βλέπω (στρατηγική) προσπάθεια να ισομοιραστούν! Μη προσπαθήσεις να θυμηθείς αν ο Παπανδρέου (που αναφερόταν στη διαφθορά στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια) τους τράβηξε το αυτί γι’ αυτές τις απόλυτες ισοπεδώσεις, γιατί δεν το έκανε.

«εσύ θεωρείς τρισκατάρατο το μνημόνιο ενώ εγώ τη χρεωκοπία»
Δεν γνωρίζω ποιος είσαι, δεν αναφέρεις ούτε ψευδώνυμο. Κράτησε όμως το λινκ αυτής της σελίδας, θα σου χρειαστεί. Θα ήθελα να τα ξαναπούμε όταν μετά από 3 (μέχρι σήμερα) μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. Θα τη θεωρείς τότε τρισκατάρατη ή θα φταίω πάλι εγώ που τα «έβαλα» με τον Παπανδρέου.
Τον οποίο ψήφισα, εμπιστεύτηκα και με κορόιδεψε.
Και σήμερα ΟΛΟΙ σας εδώ μέσα με παρουσιάζετε από γραφικό έως «προδότη» και από Σαμαρικό (θα ξεράσω) έως και …δεν ξέρω …
Χρυσαυγίτη να υποθέσω;;;
Να με συγχωρείτε που σας χαλάω την ωραία ατμόσφαιρα. Είχα την εντύπωση ότι ο σχολιασμός στα blogs σημαίνει διάλογος. Όχι μονόλογος ή copy/paste απόψεις αυτών που συμφωνούν σε όλα.

Ανώνυμος είπε...

πέτρο κ. μονόλογο κάνεις εσύ. και μάλιστα χωρίς συνομιλητή...

Ανώνυμος είπε...

@Πέτρος Κ.
Καλησπέρα και πάλι.

Καταλαβαίνω όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα να χαρακτηρίζονται όλα μαλακίες.
Καταλαβαίνω να κατεβαίνει λίστα με τα κακά χωρίς όμως να υποδεικνύεται το κουμπί που θα πατηθεί για να γίνουν όλα καλά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν υπάρχει προβληματισμός που οι ηγεσίες της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και της Ισπανίας και της Κύπρου επιλέγουν να περάσουν οι πολίτες τους τα ίδια.


Βλέπω ότι σου αρέσει να κόβεις και να ράβεις, αλλά δε πειράζει δεν είναι μακριά αυτό που είπα : -Η φράση που πιστεύεις ακράδαντα ότι ειπώθηκε όπως ακριβώς την παρουσιάζεις για όσους πραγματικά θυμούνται την χρησιμοποίησε ο Γιούγκερ, που στη συνέχεια τα μάσησε, τα γύρισε, τα θόλωσε και στο τέλος τα μπουρδούκλωσε όσο μπορούσε.-
Ακριβώς οι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν και ο δεξιός Γιούγκερ χρειάστηκε να επανέλθει και να διευκρινίσει πως κανείς δεν είπε τη φράση αυτή σε ιδιαίτερη συζήτηση αλλά εκείνος ήξερε τι συμβαίνει στην Ελλάδα (κάνοντας το κορόιδο όσο ήταν ο Καραμανλής), τώρα (που αποφάσισε να σταματήσει να κάνει το κορόιδο) είναι ο Παπανδρέου που χρησιμοποιεί τη παραδοχή σα διαπραγματευτικό μέσο.
Μπορεί να πιστεύουμε ότι θέλει ο καθένας, άλλος το παραπάνω, άλλος ότι ειπώθηκε σε ιδιαίτερη συζήτηση (όπως αρχικά κατάλαβαν οι δημοσιογράφοι) από το Παπανδρέου, τον Καραμανλή, μέχρι το Σημίτη είπαν ορισμένοι.


Επιλογή σου επίσης είναι να πιστεύεις ότι "σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται παρουσιάζει μια χώρα διεφθαρμένη", επιλογή μου είναι να λαμβάνω υπόψη αυτά που ξέρω.
Όλες τις διεθνής εκθέσεις δεικτών που υπάρχουν και είναι στο τραπέζι σε όλες τις συζητήσεις.
Είχαμε επιβεβαιώσει επίσημα οι ίδιοι πολύ νωρίτερα τους δείκτες :
http://news.in.gr/economy/article/?aid=742035
«Το αναθεωρημένο ΑΕΠ (κατά 10%) θα περιλάβει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών, την πορνεία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος», σημείωσε ο Κοντοπυράκης.
Επίσης ξέρω ότι για την ΕΕ η Ελλάδα είναι μια από το 1959 μέχρι σήμερα. Δεν είναι ούτε των Κωστήδων, ούτε του Ανδρέα, ούτε του Γιώργου, ούτε του Αντώνη.

Εάν ήμουν εγώ και μου κουνούσαν στοιχεία στο πρόσωπο ξέρω ότι βάζοντας το δάχτυλο μπροστά δεν θα είχα τη καλύτερη κρυψώνα. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν θα είχα τη ψυχραιμία να παραδεχτώ ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα στους πολλούς και τα τσιγάρα τους αλλά ταυτόχρονα να υποστηρίξω ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στους λίγους και τους πελάτες τους. Επίσης αυτό που δεν ξέρω να αποδείξω ότι οτιδήποτε άλλο και αν έλεγα θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα.


Συμφωνώ μαζί σου αυτό και έγινε, εκτός από να εξοικονομήσει άμεσα χρήματα ζήτησαν από το Παπανδρέου να λύσει και το πρόβλημα.
Το κακό είναι πως οι εταίροι δεν άκουγαν (δεν είναι οι μόνοι που επιλέγουν να μην ακούν) ότι πρώτα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και δευτερευόντως να εξοικονομηθούν τα χρήματα, μέχρι σήμερα επιμένουν να τα ζητάνε ανάποδα.
Τη λύση του προβλήματος προσπάθησε να προωθήσει ο ίδιος με την εξουσιοδότηση που έλαβαν οι 159 βουλευτές του.
Στη συνέχεια οι 159 υποστήριξαν αυτά που υποστήριξαν και είπαν αυτά που πίστευαν. Προσωπικά δε ψήφισα και τους 159. Ούτε θεωρώ αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση το τράβηγμα του αυτιού και στη γωνία στο ένα πόδι. Περισσότερο αποτελεσματική θεωρώ τη στέρηση εξόδου στα έδρανα της Βουλής για μεγάλο διάσημα.
Αυτό που είδα είναι όταν ο ένας στρατηγικά επέλεξε να ισομοιράσει τα βάρη προς τα πάνω και να φτάσει μέχρι τα γκισέ των τραπεζών, πως ξαφνικά οι 159 λιγόστεψαν επικίνδυνα γιατί ορισμένοι αποφάσισαν να πετάξουν την εξουσιοδότηση τους στα σκουπίδια


Λύσε το πρόβλημα λένε τώρα και στον Αντώνη που κάνει ότι δεν ακούει γιατί έχει συνομιλίες με το Θεό και προτιμάει όχι να εξοικονομήσει αλλά να μαζέψει τα χρήματα.


Θεωρείς δεδομένο ότι η χρεωκοπία που δε μας βρήκε το 2010, θα μας βρει ούτως ή αλλιώς. Εγώ την απεύχομαι τώρα, όπως την απευχόμουνα το 2010, όπως θα την απεύχομαι πάντα.
Δεν είναι του χαρακτήρα μου η μοιρολατρία και η μεμψιμοιρία, προτιμώ να ξέρω ότι προσπάθησα και δεν τα κατάφερα.

ακυβέρνητος είπε...

Για όσα προηγούμενα σου παρέθεσα δεν πήρα καμία απάντηση, εκτός από αφορισμούς και γενικεύσεις. Δεν πειράζει όμως, συνέχισε να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και άσε εμένα να το βλέπω μισοάδειο.

«…επιλέγουν να περάσουν οι πολίτες τους τα ίδια»
Πρώτα θα μου βρεις ΜΙΑ χώρα που επιβίωσε μετά την προσφυγή της στο ΔΝΤ, δεν πτώχευσε και δεν έχασε την κυριαρχία της και μετά αναρωτήσου που οδηγούν όλοι αυτοί τις χώρες τους, και κυρίως Γ Ι Α Τ Ι !!!
Θέλω ένα παράδειγμα, αν έχεις.
Αντίθετα θα σου πω για Ισλανδία και Αργεντινή που το έστειλαν στο διάολο και ήδη βγαίνουν από την κρίση. Με δυσκολίες, πόνο, θυσίες, φτώχεια, αλλά τα κατάφεραν. Σήμερα μας (σας) έχουν περάσει την αντίληψη ότι χωρίς τις δόσεις θα επέλθει ο θάνατος. Ποιες δόσεις; Αυτές που πάνε εξ’ ολοκλήρου στις τράπεζες ή αυτές που αποπληρώνουν τα δάνεια; Και ποιος θα ζημιωθεί από τη μη αποπληρωμή των δανείων; Ο οφειλέτης ή ο δανειστής;
Ρώτα να μάθεις τι ποσά από τις δόσεις πήγαν σε μισθούς και συντάξεις (όπως διατείνονται) ή έπεσαν στην αγορά και την αναθέρμαναν. Ρώτα να μάθεις τι έχει υπογραφεί από το μνημόνιο Νο 2, πού θα οδηγούνται τα ποσά των δόσεων και τι θα αποπληρώνουν. Όλα αυτά που θα μάθεις να είσαι σίγουρος δεν τα υπόγραψα εγώ.

Στα παραπάνω η απάντηση των περισσότερων είναι μια και μοναδική. Καραμέλα. …Ναι, αλλά η Αργεντινή και η Ισλανδία δεν έχουν το ευρώ….
Και εγώ θα απαντήσω πως ακόμη χειρότερα για τους εταίρους/δανειστές που εμείς το έχουμε. Ο κλυδωνισμός που θα προκαλούσε πριν από 2 χρόνια η δική μας έξοδος θα συμπαρέσυρε πολλούς και πολλά. Ίσως όλους και όλα. Ακόμη και σήμερα που Γάλλοι, Γερμανοί, Αυστριακοί, Φιλανδοί κλπ έχουν ξεφορτωθεί τα δικά μας τοξικά ομόλογα και το κόστος θα είναι γι’ αυτούς ακόμη μικρότερο, εξακολουθούν να έχουν τεράστιο πρόβλημα. Διάβασε τι λένε διεθνείς αναλυτές και νομπελίστες οικονομολόγοι. Διάβασε πολύ πρόσφατη ανάρτηση του Λογοπλόκου πάνω στο θέμα: http://logoplokies.blogspot.gr/2012/10/blog-post_22.html

Σου έστειλα βιντεάκια με τον ΓΑΠ να μιλάει για διαφθορά και κάνεις λόγο για δικό μου κόψε-ράψε. Δεν συνεχίζω, άδικος κόπος. Φαντάσου όλες αυτές τις (για να μη παρεξηγηθείς πάλι, να τις πω) σοφίες, να τις είχε πει ο κουρασμένος, ο Σαχλαμαράς ή ο Καρατζαφέρης και τότε να μου έλεγες αν το είπαν ακριβώς έτσι ή εννοούσαν κάτι άλλο.

Η καραδεξιά νομενκλατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περίμενε στη γωνία να ανέβουν στην εξουσία σοσιαλιστές ηγέτες για να τους χτυπήσουν σαν χταπόδια. Μπορείς να διαβάσεις τι έγραφα τότε:
http://logoplokies.blogspot.gr/2010/03/blog-post_2939.html
http://akivernitos.blogspot.gr/2011/05/blog-post_22.html

Το πιο απίστευτο απ’ όσα έχεις γράψει έως τώρα είναι για το ΑΕΠ. Ομολογώ πως δεν μπορώ με τίποτα να σε παρακολουθήσω. Παρ’ όλα αυτά θα προσπαθήσω να το σχολιάσω.
Μου έδωσες λινκ που, αν κοίταξες ημερομηνία, είναι 27 Σεπτεμβρίου 2006! Ποιος έκανε την (στα χαρτιά) αναθεώρηση του ΑΕΠ πριν από 6 χρόνια. Ο Αλογοκλέφτης. Για να δούμε λοιπόν τι έλεγε τότε αυτός ο αμίμητος.
(Παρακαλώ να διαβαστεί αργά και καθαρά)
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ακυβέρνητος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
«Οι εκτιμήσεις που έχουμε για το έλλειμμα το 2006 είναι ότι, επιτυγχάνουμε το στόχο του 2,6% με βάση το παλαιό ΑΕΠ, και όχι με το αναθεωρημένο» είπε ο κ. Αλογοσκούφης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «για του χρόνου, είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που είναι η περαιτέρω μείωση ελλείμματος στο 2,3%», συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «η εκτίμηση που κάνω είναι ότι, το έλλειμμα θα βρεθεί στο 2,4% του ΑΕΠ».

Αφού το διαβάσαμε όλοι, μπορούμε να θυμηθούμε πόσο ήταν τελικά;;;
Για όσους δεν θυμούνται να το θυμίσω εγώ: 15,6%
Αυτός ο απίστευτος ψεύτης για να εκθέσει τις κυβερνήσεις Σημίτη μάς έφερε 2 απογραφές, ανέβασε προς τα πάνω το χρέος εγγράφοντας το σύνολο του χρέους για τα εξοπλιστικά προγράμματα στους προϋπολογισμούς, κάτι που ΔΕΝ το έκανε ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα και ΔΕΝ το ζήτησε καμία Ε.Ε και καμία Eurostat.

Στη συνέχεια αυτός ο καραγκιόζης βρήκε στα ταμεία …περίσσευμα(!!!) 500.000.000, ή όπως το ονόμασε τότε: «άσπρη τρύπα 500 εκατομμυρίων»!!!!!

Για να ολοκληρώσει (πάνω μας) με την αναθεώρηση προς τα πάνω του ΑΕΠ η οποία θα προέκυπτε από το μαύρο χρήμα, το λαθρεμπόριο, τις αποδείξεις που δεν κόβουν στα μπ..ρδέλα, στα φανοποιεία, οι υδραυλικοί και άλλα τέτοια νόστιμα.

Από το ίδιο λινκ:
«Μολονότι αναμένεται ακόμη η ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων, η Standard & Poors εκτιμά ότι αυτό θα οδηγήσει σε ανοδική αναθεώρηση έως και 20% του ΑΕΠ, με αντίστοιχη μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το 100% του επαναπροσδιορισμένου ΑΕΠ.»
Θες να μάθεις το αποτέλεσμα αυτού του -στα χαρτιά- αναθεωρημένου ΑΕΠ; Θα σου πω τι διάβαζα τότε στις εφημερίδες: Σύμφωνα με το αναθεωρημένο κατά 20% (ή 25%) ΑΕΠ θα αποδίδουμε στην Ε.Ε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο παραπάνω και ταυτόχρονα σαν πλουσιότερη (στα χαρτιά) χώρα θα παίρνουμε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο λιγότερα. Χασούρα; γύρω στα 2 δις ευρώ το χρόνο!!!

Την απάντηση την δίνει το ΠΑΣΟΚ δια στόματος Β. Παπανδρέου. Από το ίδιο λινκ:
Η κ. Παπανδρέου, με αφορμή την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την χρηστή διαχείριση του προϋπολογισμού, έκανε λόγο για «κυβέρνηση της αθλιότητας που αναθεωρεί το ΑΕΠ κατά 25% σε μια προσπάθεια να καλύψει τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος με στόχο να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό».

«Αναθεωρείτε τα στοιχεία και θα πείτε ότι ως δια μαγείας το κατά κεφαλή εισόδημα θα το φτάσετε από 75% στο 93% και ότι μειώσατε το έλλειμμα. Ο ελληνικός λαός όμως, σας πήρε χαμπάρι, γιατί πάντα λειτουργείτε μέσα σε κλειστά δωμάτια για το πώς να εξυπηρετήσετε τους φίλους σας», είπε η κ. Παπανδρέου.


Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Ο λαός της έχει χρεοκοπήσει. Έχουμε παραδώσει εθνική κυριαρχία. Οι διαφορές θα επιλύονται στα αγγλικά δικαστήρια με το αγγλικό δίκαιο. Εσύ τώρα για να βεβαιωθείς περιμένεις να βάλουν και το καπάκι της κάσας και να το βιδώσουν.
Εύχομαι (κι ας μη το πιστεύεις) όσα λέω και γράφω να είναι κουταμάρες. Εύχομαι όλο αυτό που γίνεται να μας οδηγήσει κάπου και να μας βγάλει από το τέλμα.
Κάτσε όμως να σκεφτείς τι διάολο έφταιξε και φταίει που το ΠΑΣΟΚ του 44% βρέθηκε στις τελευταίες εκλογές στο 12,3%, σύμφωνα με τις χθεσινές δημοσκοπήσεις είναι στο 5,5% και μετά από κανα δίμηνο δεν θα μπαίνει καν στη Βουλή.
Και μετά αναρωτήσου αν όλοι αυτοί που το εγκατέλειψαν είναι αγνώμονες, ηλίθιοι, (ή όπως αρέσει στους περισσότερους να αυτοκοροϊδεύονται) «λαμόγια που έχασαν τη μάσα».

Ανώνυμος είπε...

@Πέτρος Κ.
Ξανά μανά καλησπέρα.

Έχουμε κουράσει το θέμα με τα σεντόνια, θα προσπαθήσω να απαντήσω επιγραμματικά.

Ποιός και πότε αρνήθηκε τα αρνητικά, που είναι το κουμπί;

Το "ήδη" είναι από το 1999 και συνεχίζουν. Το ελεγχόμενο από το ανεξέλεγκτο καμία διαφορά ρώτα τους Αργεντινούς. Αυτοί δε χρειάζεται να εισαγάγουν ακόμα και τα σκόρδα από την Κίνα.

Κυριαρχία γιοκ από το 1959, η ισχύς εν τη ενώσει αντί διαίρρεε και βασίλευε.

Στο γιατί σου, έτσι όπως το πας αν απαντήσω φταίνε οι νεφελίμ θα έχω άδικο;

Δεν μας αρέσει ο αγώνας να μείνουμε ζωντανοί, θέλουμε ξαφνικό θάνατο.

2009 πρωτογενές έλλειμμα μείον ενός έτους μισθοδοσία του δημόσιου τομέα και συντάξεις ίσον ακόμα πρωτογενές έλλειμμα.

Αφού ψόφησε η κατσίκα μου να ψοφήσει και του γείτονα, ωραία. Μετά που κανείς δε θα έχει κατσίκα να δω τι θα κάνουμε. Επίσης είναι ένα θέμα όταν ο γείτονας πιστεύει ότι η κατσίκα του είναι υγιής και η αρρώστια δεν είναι μεταδοτική.

Εκτός από κόψε ράψε σου είπα και άλλα, αγνόησέ τα.

Αφού ξεφύγαμε από το "ο ΓΑΠ φταίει για το προπατορικό αμάρτημα", και περάσαμε να δούμε την ιστορία κάτι κάναμε.

Με νοιάζει να υπάρχουν τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο καταρχήν. Το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΛΑΟΣ καλά να είμαστε τα ξαναφτιάχνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου καλά τάλαγε κι όλο δικαιώνεται.
Αυτός ο μαλάκας ο Σαμαράς τι έλεγε και τι κάνει !
Λεωνίδας

ακυβέρνητος είπε...

Συμφωνώ να σταματήσουμε τα "σεντόνια". Άλλωστε δεν δείχνουν να βοήθησαν κανέναν μας.
Δεν κατάλαβα τίποτα από τις "επιγραμματικές" απαντήσεις σου.
Και επειδή δεν μου αρέσει να μου απαντούν και να απαντάω με ειρωνείες και τσιτάτα (νεφελίμ, κατσίκα του γείτονα, προπατορικό αμάρτημα...) το κλείνω εδώ.
Να'σαι καλά για την κουβέντα που είχαμε.
Και να ξέρεις, επειδή δεν θέλω να χαλάω τις παρέες, ούτε ανέχομαι προσωπικές υποθέσεις (δεν αναφέρομαι μόνο σ' εσένα) σταματάω το σχολιασμό εδώ μέσα. Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι συνεχώς να εξηγώ τη γνώμη μου. Η οποία, παρότι σχεδόν κανένας σας δεν το πιστεύει, είναι δική μου. Και τι παράξενο! Δεν πληρώνομαι από κανέναν!
Εύχομαι η μόνιμη ταύτιση που έχετε οι υπόλοιποι να σας οδηγήσει κάπου.
Για μερικούς χάρηκα για τη "γνωριμία".
Για κάποιους άλλους όχι.
Καλημέρα σε όλους σας.
Και αντίο...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Εγώ, Πέτρο, δε θα σου πω αντίο,αλλά το "θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες...".
Αυτό για τα "προσωπικά" (που εκλαμβάνω το καρφί σου ν΄ απευθύνεται σε μένα...), δεν ταιριάζει και δεν πρέπει να το λες : μήπως σε ξέρω προσωπικά για να σε χαρακτηρίσω ; Απ΄ τα γραφόμενά σου σε γνώρισα - σε δύσκολους καιρούς - κι απ΄ αυτά σε "ξέρω".
Λογοπλόκος είμαι, έγραψα εκείνο το "αντί για καφέ, μήπως΄πήρες κάτι άλλο...". Τι να πω, βλέπω - και από τα σημερινά - πως το πρωί, κάπως σε αγριεύει.
Νάσαι καλά κι ας κάνεις αυτο που θέλεις και σ΄ αρέσει !