Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ !...


Σοβαρό ρήγμα παρουσιάζεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΠΑΣΟΚ. Το καζάνι έβραζε, αλλά τα όσα έγιναν στην ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.
 
Μιας οργής που εκδηλώθηκε τόσο μέσα στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, χθες το απόγευμα, αλλά κυρίως μετά, στη μέση του δρόμου αλλά και στους διαδρόμους της Ιπποκράτους !
 
Και συνεχίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής ανακοίνωσε δημόσια ότι ανεξαρτητοποιείται ! «Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ» είπε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως αφού δε θέλει να ψηφίσει τα μέτρα τότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανεξαρτητοποιηθεί.
 
Ο βουλευτής είχε πει νωρίτερα πως δεν θα κάνει δήλωση μετανοίας σ΄ αυτούς που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 4% και «σ΄αυτούς που επιδιώκουν να γίνουν υπουργοί του Σαμαρά…» !

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχολιο καποιο φιλου σε αλλο μπλογκ, To διαβασα μου αρεσε και το θετω στην κρισει και αλλων φιλων.
----------
Κύριε Βαγγέλη μας (Κολλητέ φίλε του Προκόπη μας).
============
Το μεγαλύτερο λάθος σου, είναι ότι υπονόμευσες τον Πρόεδρο του Πασόκ και Πρωθυπουργό της Ελλάδας, "εν ώρα μάχης". Αυτό το στοιχείο και η μομφή θα σε ακολουθούν μέχρις ότου υποβάλεις την παραίτησή σου και ΦΥΓΕΙΣ από το ΔΙΚΟ ΜΑΣ Πασοκ. Επί της απόφασής δεν χωρά ΕΦΕΣΗ εκ μέρους σου.
Λοιπόν;
Ο Γιώργος Παπανδρέου...έφυγε; έφυγε μόνος του; Έφυγε γιατί...βαρέθηκε;

Ντροπή !!! Όλοι εδώ ζούμε και όλοι βλέπουμε την πραγματικότητα, εκτός εάν δεν θέλουμε;
Πότε πήγε ο Παπανδρέου στην Ευρώπη και όταν γύρισε τα ΜΜΕ και οι "προστατευόμενοι" δεν τον..έθαψαν;
Ποιος διοχέτευε στην αγορά την..αδυναμία του Γιώργου να επιλύσει τα προβλήματα; Ποιος, μαζί με άλλους, τον αποκαλούσαν "Γιωργάκη"; Ποιος του "έσκαβε το λάκκο" δημιουργούσε γύρω του την "κάστα των ..εγκεφάλων"; Ποιος και σε ποιον σηκώσατε το δάκτυλο κομματικά επίορκα ..πλάσματα;
Πότε μάθαμε την αλήθεια για το έλλειμμα; Ποιος από το ΠΑΣΟΚ του ..Βαγγέλη σήκωσε το ανάστημά του και υπερασπίστηκε την Ελλάδα και το Πασόκ ;
Ποιος συναντιόταν κρυφά και απόκρυφα με τους ΙΔΙΟΥΣ νταβατζήδες του Καραμανλή;
Τί έκανε ο Βαγγέλης όταν ο Σαμαράς ..μαμούσε και έδερνε κατά των αποφάσεων του Παπανδρέου και του Πασόκ ;
Κύριε Βενιζέλο,
‘’κατάφερες’’ το ακατόρθωτο και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Κατάφερες να γίνεις το πιο ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟ στοιχείο στο χώρο του Πασόκ και ΔΙΔΥΜΟΣ αδελφός του..μοναδικού μέχρι πρότινος Προκόπη Παυλόπουλου.
Αποτελείτε σήμερα οι δυό σας ,ότι απεχθέστερο και ειδεχθέστερο μικροκομματικό μόρφωμα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Μη σκέπτεσαι και μην προγραμματίζεις το μέλλον. Πολιτικό και κομματικό μέλλον για σένα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει!! Σε βλέπουμε, θυμόμαστε και ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ!!
Μας πούλησες και μας ξευτέλισες. Μας έκανες χλεύη και ειρωνικό χαμόγελο των… ανύπαρκτων.
Έδωσες εργαλεία και έσκαψαν, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες σου το κενοτάφιο του Σοσιαλιστικού κινήματός μας. Τους έδωσες δυνατότητες και όπλα να μας περιγελούν. Μας μείωσες και μας προκάλεσες αποκαλώντας μας «ΣΑΠΙΟ ΠΑΣΟΚ» ! Μα ποιο σάπιο ιδεολογικό μόρφωμα από εσένα υπάρχει; Που και σε ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ, πλην του εαυτού σου, πιστεύεις;
Ποιον δέχεσαι ,αποδέχεσαι και… επιτρέπεις να παραβρεθεί έμφωνος δίπλα σου, χωρίς την επίπληξη και αδηφαγία του απάνθρωπου βλέμματός σου που μας θυμίζει σκηνές από ΖΟΥΓΚΛΑ;
Έχεις φίλους Βαγγέλη Βενιζέλο; Κι αν ΝΑΙ(;) ονόμασέ μας… έναν πλην του..Προκόπη σου !
Ενδεικτικά σου αναφέρω:
Πότε, κύριε Βαγγέλη μας υπερασπίστηκες τον ΝΟΜΙΜΟ πρόεδρο του Πασοκ και Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν ΟΛΟΙ τους κατηγορούσαν, ότι παραποίησαν το έλλειμμα;
Ποιος τον υπονόμευσε ώστε να παραιτηθεί για να γίνει "αποδεκτός" ο Αντωνάκης;
Ποιος στις εκλογές βγήκε και ζήτησε ΣΥΓΓΝΩΜ Η ! «αποδεχόμενος» ότι ο Παπανδρέου έσφαλε και άρα γιατί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ;
Αν, έσφαλε ο Παπανδρέου ΕΣΥ!!! σήμερα τίνος το πρόγραμμα θα πας να υπερασπιστείς; Το δικό σου, όταν ήσουν υπουργός… Άμυνας, ή του Σαμαρά που ήταν ..αντιπολίτευση;
Και τι θέλεις τώρα να αλλάξεις όνομα στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μας έκανες.
ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΥΣ…ΣΥΝ-ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ !!

"Εγώ"! από τώρα! αγωνίζομαι ΦΑΝΕΡΑ με όλες μου τις δυνάμεις για την Ελλάδα που ήξερα και όχι αυτή που "εφτιαξες " με τον Αντωνάκη σου !
"Εγώ"! δεν σου αναγνωρίζω το δικαίωμα οποιασδήποτε συμμετοχής σε κυβέρνηση Σαμαρά !
=====================================
"Εγώ"! σου λέω ανοιχτά και καθαρά:
Βαγγέλη δεν ήσουν ποτέ Πασόκ ! ΄Ησουν πάντα ο εαυτός σου. ΄Ησουν πάντα ο φίλος του Προκόπη, του αντιπαθέστερου πολιτικού σε ΟΛΗ την Ελλάδα.

Φύγε να με διευκολύνεις, αλλιώς θα σε "πολεμήσω" με όλα μου τα επιχειρήματα και με όλες μου τις δυνάμεις.

Έχεις δεξιά νοοτροπία, ΑΔΕΞΙΑ συμπεριφορά και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αντίληψη .

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ

X.K. είπε...

Και απο εμενα ΜΠΡΑΒΟ.GAP KEEP WALKING.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι απεργάζονται σχέδια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ ματαιοπονούν και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Όταν θα έρθει η ώρα της Ιστορίας θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν. Στην ζωή όλα πληρώνονται! Αυτό να πείτε στα ανδρείκελα τύπου Λοβέρδου, Ραγκούση και στους λοιπούς υπηρέτες του ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη φιλε 03.02 ολοι οσοι αντιληφθηκαμε πλεον οτι τον ΓΑΠ το εφαγε ο ΒΒ με την παρεα του απεργαζομαστε την διαλυση του Πασοκ??? Σε εμας οπως του λογου μου που στηριζω και ψηφιζω αυτο το κομμα απο το 1974 τα λες αυτα που λες?? Τον κατακρινουμε για αυτα που εκανε και αυτα που κανει παροτι τον ψηφισαμε και για την προεδρια και στις τελευταιες εκλογες αλλα τι σημαινει αυτο??? Για συνελθετε ολοι σας και αντιληφθειτε επιτελους οτι αυτα που εκανε η σημερινη ηγεσια κατα του ΓΑΠ εφθασε το κομμα στο 4% και παει προς το 3%. Το ελπιζω γιατι οπως πατε θα το διαλυσετε τελειως και χωρις την βοηθεια αυτων που κατηγορειτε.

Ανώνυμος είπε...

03.02, Αφου δεν σε καλυψε το σχολιο του καλου φιλου που μετεφερα αυθαιρετα και χωρις την εγκρηση του (πιστευω δεν θα ειχε αντιρρηση), σημερα θα σου μεταφερω σχολια αλλου φιλου εξισου καλο και για ενα αλλο θεμα αλλα εξισου ενδιαφερον. Απολαυσετο.
----------------
Πώς άλλαξε τη χώρα το δημοψήφισμα
Για έξι ημέρες, όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, όλα τα κανάλια ανεξαιρέτως και σχεδόν όλοι οι Έλληνες αρθρογράφοι (με εξαίρεση Μίχα, Θεοδωράκη και Θεοδωρόπουλο), όλοι μα όλοι υποστήριξαν πως η ιδέα Παπανδρέου για δημοψήφισμα ήταν καταστροφική. Ε λοιπόν όχι. Δεν ήταν καταστροφική η ιδέα αυτή. Ήταν σοφή. Ιδιοφυής. «Με μία κίνηση ματ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άδειασε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας» έγραφα ξημερώματα Τρίτης. Προσθέτω σήμερα: δεν το άδειασε μόνο. Το ξεδόντιασε. Το ξεμπρόστιασε. Το ξεγύμνωσε. Το άλλαξε.

Ξεδόντιασε πρώτα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, την Άκρα Αριστερά που μιλούσε για Κατοχή και Χούντα. Θα είχαμε ακόμη «Χούντα» αν ψήφιζε ο λαός για τη νέα δανειακή σύμβαση; Μάλλον όχι. Και τότε γιατί ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν ενάντια στο δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντας το υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και εκβιαστικό τρικ; Είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν πως όντως θέλουν να μιλήσει ο λαός κόντρα στα συμφέροντα και τον «ευρωμονόδρομο». Δεν την άρπαξαν. Και ξεφτιλίστηκαν.

Ξεμπρόστιασε μετά και τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παλαιό ΠΑΣΟΚ, διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, επαρχιώτικο ΠΑΣΟΚ, δελφίνοι και «καλτσοδέτες» έψαχναν εδώ και καιρό αφορμή να ρίξουν τον πρωθυπουργό, άκοπα διαφωνώντας στα περισσότερα μέτρα. Η πρόταση για δημοψήφισμα έγινε σάλπισμα ανταρσίας. Ποιος λαός να μιλήσει; Μίλησε αντ’ αυτού ο Βενιζέλος ο Βρούτος. Ο « Brown του Βαρδάρη». Ο Βαγγέλης ο Βουλιμικός. Για την εξουσία, την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τον προδότη;

Το κυριότερο; Με την ιδέα για δημοψήφισμα ξεγυμνώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Δύο χρόνια προσπαθούσε ο λαϊκιστής πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να μείνει «εκτός κάδρου» των δυσάρεστων, αντιλαϊκών μέτρων. Όχι στο Μνημόνιο Ι, όχι στο Μνημόνιο ΙΙ, ανέξοδα όχι και φτηνά με το κιλό. Ήξεραν στη Συγγρού πως το «κορόιδο» ο Παπανδρέου πάντα θα ψήφιζε τα μέτρα και θα εισέπραττε μόνος τη λαϊκή οργή. Έλα όμως που το «κορόιδο» πρότεινε δημοψήφισμα. Με μία μόνο κίνηση, υποχρέωσε τον κύριο Σαμαρά να αλλάξει στάση. Αναγκάστηκε να δηλώσει για πρώτη φορά πως θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Με τη ψήφο της, η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται όμως μόνο το ευχάριστο «κούρεμα» του χρέους και τα ευχάριστα δάνεια. Αποδέχεται μονομιάς το να πουληθούν 65 δις δημόσιας περιουσίας (15 δις επιπλέον των αρχικών 50 αναφέρει ρητά το κείμενο). Αποδέχεται την καθημερινή και στενή εν Ελλάδι εποπτεία της Τρόικας. Επιτροπεία; Ναι, και πολλά άλλα, πολύ δυσάρεστα και πολύ συγκεκριμένα τα οποία αρνιόταν μέχρι τώρα. Γιατί είχαν πολιτικό κόστος. Αργά για δάκρυα τώρα. Είναι και ο κύριος Σαμαράς πια «συνένοχος».

Αυτά τα λίγα κατάφερε η ιδέα για δημοψήφισμα. Μπορεί να μη μίλησε ο λαός, που θα ήταν η πιο σωστή και έντιμη λύση. Αλλά λειτούργησε ως καταλύτης, ως επιταχυντής των εξελίξεων. Πήγε να αδειάσει το πολιτικό σύστημα. Κι έτσι, το ανάγκασε να σταματήσει να υποκρίνεται. Τραβώντας το από τα μαλλιά, να κλαίει και να κλωτσάει. Έστω κι έτσι, το έσυρε σε μία νέα πολιτική θέση. Με την απειλή του δημοψηφίσματος, δημιουργήθηκε επιτέλους αυτό που έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της κρίσης. Ένα ισχυρό αστικό μπλοκ. Ένα αστικό μπλοκ 250 βουλευτών ήταν απαραίτητο για να κοπούν μισθοί και συντάξεις χωρίς να παραλύσει τη χώρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Ένα αστικό μπλοκ 250 βουλευτών ήταν απαραίτητο για να απομονωθούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και το αντισυστημικό τους αντάρτικο πόλης. Ένα συμπαγές αστικό μπλοκ, με ερείσματα στα ΜΜΕ, μπορεί πιο αποτελεσματικά να περάσει αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που η κάθε συντεχνία μπλόκαρε εύκολα ως τώρα.

Στη θεωρία, αυτό μπορεί να κάνει ένα αστικό μπλοκ, να διαφυλάξει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Θα το κάνει; Κόντρα στην ευφορία της ημέρας, πολύ φοβάμαι πως είναι ήδη αργά…