Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !...


«Παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς» χαρακτήρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δηλώνοντας ευθέως ότι η ηγεσία του έχει μεγάλη ευθύνη, ότι τίθεται θέμα ύπαρξής του κόμματος, και ότι πλέον υπάρχει μεγάλο κενό στη δημοκρατική παράταξη.

«Το ΠΑΣΟΚ το πονάω (..). Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια. ‘’Αισθανόμαστε πολιτικά άστεγοι’’ μού λεει ο κόσμος. Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποχώρησή της από το κόμμα.

Σε κομματικό επίπεδο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απέδωσε ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έγινε εσωτερική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καταργήθηκαν τα όργανα και δεν γίνεται εσωτερική σύνθεση.
 
Σε κυβερνητικό επίπεδο τόνισε ότι φάνηκε ήδη από τις αρχές της νέας κυβέρνησης η αλλαγή πολιτικής - και του ΠΑΣΟΚ - όσον αφορά την πολιτική διαπραγμάτευση. «Η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται στην αρχή, δυστυχώς είναι σα να μην έγιναν εκλογές. Είχα την ελπίδα και την προσδοκία για αλλαγή πολιτικής. Εγκαταλείφθηκε ο στόχος για πολιτική επανα-διαπραγμάτευση. Ήταν πιστεύω και επιλογή, όχι μόνο αδυναμία» επισήμανε.

«Δεν έπρεπε να ‘ρθει αυτό το πακέτο όπως ήρθε• σε μερικούς μήνες θα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Έχουμε εγκλωβιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή και θα αναβάλλονται οι αποφάσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή» δήλωσε.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι το συνεχές δίλημμα περί της σωτηρίας της χώρας ή της καταστροφής είναι φαύλος κύκλος που φέρνει τη χώρα κοντύτερα στην καταστροφή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε και το αρθρο/σχολιο του Σωκρατη Ξυνιδη και θα δεσει η σουπα που εφτιαξε ο ΒΒ.