Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ, ΡΕ ΣΕΙΣ ?...


Δύο, μόλις, μήνες πριν υλοποιηθεί η πρόβλεψη του Νόμου του Λοβέρδου, για τα Ταμεία Υγείας και την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, εφ΄ όσον δεν αποδεικνύονταν βιώσιμα, ο Στούρνος, προκλητικά και εμπαθέστατα, φέρνει τροπολογία την περασμένη εβδομάδα, για την άμεση ένταξή τους.
 
Το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας, πως πρόκειται για ιταμή πρόκληση και για απόπειρα μηδενισμού του νομοθετικού του έργου, αποφασίζει και καταψηφίζει, (εκτός από κάποιους μαλάκες της κ.ο.), την τροπολογία, η οποία και απορρίπτεται στην ονομαστική ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης.
 
Ο τζιτζιφιόγκος του ΥΠΟΙΚ αμέσως διαρρέει, πως θα επαναφέρει την απορριφθείσα τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα, το οποίο έχει τη μορφή του ενός και μοναδικού άρθρου, προκειμένου να το περάσει εκβιαστικά !
 
Μέρες τώρα στο ΠΑΣΟΚ συζητάν και ξανασυζητάν το θέμα και , μόλις, σήμερα πήγε μια ομάδα βουλευτών και στελεχών να δει τον Στούρνο, στο υπουργείο του : 3, ολόκληρες ώρες, τους άφησε να περιμένουν στην αίθουσα αναμονής και, τελικά, δεν τους είδε, προφασιζόμενος επικοινωνία του, τάχα, με την τρόϊκα !
 
Οι ΠΑΣΟΚοι είδαν κι αποείδαν και έφυγαν γυρίζοντας στην Ιπποκράτους, αργά το απόγευμα, χωρίς να μπορέσουν να δουν και να συζητήσουν με τον τζιτζιφιόγκο. Στις 7 το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, με την τροπολογία μέσα και, μάλιστα, σε πιο σκληρή διατύπωση και εκδοχή !
 
Το μήνυμα του Στούρνου προς το ΠΑΣΟΚ και τους βουλευτές του ξεκάθαρο : σας γράφω στην …τσουτσούνα μου, (τέτοια έχει…) κι εσάς και το κόμμα σας και τους νόμους σας και την αξιοπρέπειά σας και όλα σας ! ΄Αντε να ψηφίσετε και βγάλτε το σκασμό !...
 
Ξανασυνεδριάζουν, λέει, στο ΠΑΣΟΚ για να δουν και ν΄ αποφασίσουν τι θα κάνουν. ΄Ηθελα νάξερα με τι μέτρα και ποια σταθμά και, κυρίως, με τι μούτρα θα πορευτούν στην κάλπη ?...

Δεν υπάρχουν σχόλια: