Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΙΔΟΥ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ !...

Μπορεί η χρησιμοποίηση της λέξης χρεοκοπία να έγινε τον τελευταίο καιρό, στα πλαίσια της πρωτοφανούς επίθεσης της διεθνούς του νεοφιλελευθερισμού και των φορέων του, ενάντια στην Ελλάδα και την κυβέρνησή της, και, σύμφωνα με όλες τις ψύχραιμες απόψεις, να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, υπάρχει, όμως μια χρεοκοπία εν ισχύει, επελθούσα και εύκολα διαπιστούμενη.
Πρόκειται για την πλήρη χρεοκοπία της Δεξιάς, τόσο σε ιδεολογικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Η παραδοσιακή κριτική και κατηγορία, που προσάπτεται στα κόμματα της εξουσίας, αναφέρεται στην πρακτική τους, τις πλούσιες και αβανταδόρικες προεκλογικές τους υποσχέσεις, να τις ξεχνούν, μόλις αναλαμβάνουν τις κυβερνητικές ευθύνες.
Και η παλαιότερη και η σύγχρονη πολιτική ιστορία, βρίθει από περιπτώσεις και παραδείγματα τέτοιων συμπεριφορών και λειτουργιών, έτσι ώστε, στα μάτια και την αντίληψη του λαού, αυτό ν΄ αποτελεί τον κανόνα στο πολιτικό γίγνεσθαι. >>>Διαβάστε περισσότερα…

Μετά αμνημονεύτων χρόνων, απρόσκοπτης εφαρμογής του κανόνα, έρχεται ο Γ. Παπανδρέου και με μια χαρακτηριστική, ιδεολογικής προέλευσης, επιμονή, αποπειράται να κάνει πράξη, όλα όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί, έρχεται, δηλαδή, να εφαρμόσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο της οικονομίας και της χώρας, από την κρίση, στο οποίο δεν προβλέπεται ο σφαγιασμός, αλλά η στήριξη των χαμηλών και μεσαίων, εισοδηματικά, τάξεων.

Σύσσωμος ο ανά τον κόσμο, συρφετός, των φορέων και των ενεργούμενων, του κερδοσκοπικού καπιταλισμού, έχει πέσει να μας φάει, για να μας αναγκάσει στην υιοθέτηση της πεπατημένης. Το φαινόμενο γνωστό, αναλυμένο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθόσον η ελληνική κυβέρνηση «κρατάει».
Παράλληλα, όμως, μ΄ αυτό, ο λαός βλέπει έκπληκτος, πως και στο εσωτερικό της χώρας, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα, που όχι μόνο πιέζουν για να εφαρμοστεί η συνταγή λιτότητας του νεοφιλελευθερισμού, αλλά φτάνουν στο έσχατο σημείο του αμοραλισμού και εγκαλούν το Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, επειδή εμμένουν στην υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών τους !

Ο νεόκοπος εκπρόσωπος τύπου της νεοδημοκρατίας του Σαμαρά, τελείως ξετσίπωτα, φτάνει στο σημείο να δηλώνει με στόμφο και κομπασμό, πως «…Η κυβέρνηση πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις…» !!!
Ο επίτιμος, δε, Πρόεδρος και ιδεολογικός μέντορας της Δεξιάς, απερίφραστα και δια τηλεοράσεως, αναφωνεί το ανεπανάληπτο : «…επιτέλους ο Γ. Παπανδρέου, πρέπει να σταματήσει να επιμένει στην εφαρμογή των προεκλογικών του εξαγγελιών…» !!!

Η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, είναι στην ουσία ένα τρυκ, για να πληγεί η χώρα και στην ουσία, ούτε υπάρχει, ούτε επέρχεται. Η χρεοκοπία, όμως, της Δεξιάς, παλιάς και νέας, σε διαχρονικό επίπεδο, (Μητσοτατική, Καραμανλική, Σαμαρική), είναι πραγματική, υπάρχει και εκδηλώνεται απροκάλυπτη, στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων και των φορέων της.

4 σχόλια:

NikMark είπε...

Εσύ και ο Πάπα ο ηγέτης, αντί να προσπαθείτε να καταδείξετε τους υπαίτιους, δεν καταστρώνετε έστω ένα σχέδιο το οποίο θα βοηθήσει στη πτώση του Spread;

Επί Παπανδρέου μόνο ανεβαίνει, εκτοξεύτηκε. Ανίκανο τον θεωρούν οι αγορές και δίνουν ρεύμα όσο μπορούν.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Εμ βέβαια ο Παπανδρέου φταίει για τα χάλια της οικονομίας ! Σχέδιο υπάρχει όταν είναι αυτό που επιθυμούν οι διεθνείς απατεώνες, έτσι ; ΄Οταν περιέχεται η σφαγή των μισθωτών !
Το τι θεωρούν τον Παπ οι αγορές, δεν ενδιαφέρει κύριε τάδε, πως τον αξιολογεί ο λαός μετράει. Όσο για το spread, κάτσε και συ κι αυτοί, λίγο ακόμα και θα δείτε...

NikMark είπε...

Εν ολίγοις, μετράει η δημοτικότητά του και όχι η ικανότητά του, ε; Το γεγονός είναι ότι επί Παπανδρέου, ανέβηκε από 125 μονάδες, στις 250. Και όχι, ούτε ΝΔ είμαι ούτε τίποτα. Είμαι μ'αυτόν που επιλέγουν οι συμπολίτες μου για Πρωθυπουργό. Βασική προυπόθεση βέβαια, η απόδοση, έτσι;

Το να προστατέψει τους δημόσιους υπάλληλους, μια κλίκα η οποία μόνο δεινά -επί χρόνια- έχει να προσφέρει στην Ελλάδα, μια κλίκα η οποία κουμαντάρει τα νήματα, με γνώμονα το προσωπικό όφελος και μόνο και συνάμα πλήρη αδιαφορία για το κράτος, μη χάσουν ούτε ψίχουλο, ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Άντε να δούμε.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Εσύ πιστεύεις, πως οι εκθέσεις των εταιρειών και η πορεία του spread αντανακλούν την ικανότητα του Παπανδρέου, εγώ φρονώ, πως αντανακλούν τη αδηφάγο επιδίωξη του κέρδους από ληστρικούς καπιταλιστικούς μηχανισμούς... Εδώ είναι η διαφορά μας...