Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΚΙ Ο (ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ), ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ?…

Για το ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται κατά της Ελλάδας, έχει γραφτεί κι αναλυθεί ποικιλοτρόπως, όπως, επίσης, έχουν αναλυθεί οι μέθοδοί τους και οι στόχοι τους. Η διεθνής του νεοφιλελευθερισμού και οι φορείς του ληστρικά κερδοσκοπικού κεφαλαίου, λύσσαξαν για να γονατίσουν τη χώρα και ν΄ αναγκάσουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τις αμοραλιστικές, σφόδρα αντιλαϊκές, συνταγές τους.
Σ΄ αυτή την αναμπουμπούλα πολλοί «λύκοι» βρήκαν την ευκαιρία να χαρούν, αλλά και να παίξουν το γνωστό χαιρέκακο και εν πολλοίς προδοτικό ρόλο τους. Κι αυτοί έχουν επισημανθεί κι έχουν, επανειλημμένως, καταγγελθεί.
Δυστυχώς, όμως, τα πολιτικά όρνεα, που θέλγονται από συγκρουσιακές και δύσκολες καταστάσεις, δεν σώνονται και καθημερινά, νέα είδη της συνομοταξίας, παρουσιάζονται πάνω από το πεδίο μάχης, όπου ο Γ. Παπανδρέου και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντιπαλεύουν τις δυνάμεις της διεθνούς αντίδρασης και των ντόπιων λακέδων της.

Τα εσωκομματικά μέλη της συνομοταξίας είχαν λουφάξει, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου κι είχαν δεχτεί μοιρολατρικά το πολιτικό ξεδόντιασμά τους, μη τολμώντας να κάνουν κιχ, μπροστά στην παντοδυναμία του θριαμβευτή των εκλογών. Προς στιγμή, έδειξαν να συμβιβάζονται με την ανατροπή των ονειρικών τους επιδιώξεων, αφήνοντας να εννοηθεί, πως δεχότανε την ενασχόλησή τους με τα όποια καθήκοντα, τους ανατέθηκαν.
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Απ΄ ό, τι φαίνεται, όμως, η κρίση, οι σφοδρές επιθέσεις, που δέχεται η κυβέρνηση και το στρίμωγμά της, από τους απατεώνες της διεθνούς σκηνής, άλλαξε σχέδια και επανέφερε ορέξεις : «…δεν αρκεί να διακηρύσσουμε τα μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία πρέπει να προωθήσουμε και θα προωθήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, οφείλουμε να εφαρμόσουμε και άμεσα μέτρα βραχυπρόθεσμα, ταχείας απόδοσης…».
Αλήθεια, τι εννοεί ο …ποιητής ;
Συντάσσεται κι αυτός με όλους όσους πιέζουν το Γ. Παπανδρέου να πάρει σκληρά μέτρα λιτότητας, εγκαταλείποντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ;

Στην πολιτική, πολλές φορές, η ποίηση εμπλουτίζει και ομορφαίνει το λόγο, υπάρχουν, όμως και περιπτώσεις, που χρησιμοποιείται για κρυφτούλι, μιας και δίνει τη δυνατότητα για χρησμούς και για διφορούμενα…
Δυστυχώς ή ευτυχώς το κρυφτούλι, δεν μπορούν να το παίξουν …όλοι !...

1 σχόλιο:

OSTRIA είπε...

για μια ακομα φορα συνχαρητηρια ...δυστυχως ο Πρωθυπουργος εχει να αντιπαλεψει πολλα και εντος....αλλα θα τους απογοητευσει ξανα!