Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ !...

Οδεύοντας προς το τέλος του αναθεματισμένου 2010, του χρόνου που θα μείνει στην ιστορία, ως το ο πιο επώδυνος για τη χώρα και το λαό, εμφανίζονται, ευτυχώς, τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για την προσέγγιση των στόχων που έχουν τεθεί για τα δημοσιονομικά οικονομικά : το έλλειμμα θα μειωθεί πιο κάτω κι απ΄ τους σχεδιασμούς, όχι μόνο για το 2010, αλλά και για το 2011.
Δεύτερον, πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι πόρτες των διεθνών αγορών, που έκλεισαν ερμητικά στις αρχές του χρόνου κι οδήγησαν στο μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο, ετοιμάζονται να ξανανοίξουν, έτσι ώστε ο δανεισμός του ελληνικού δημοσίου να γυρίσει σε φυσιολογική διαδικασία.
Τρίτον, δειλά – δειλά και με πολύ κόπο, φαίνεται να ξεκινάει και μια νέα περίοδος προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, κάτι το απαραίτητο για οποιαδήποτε αναπτυξιακή ανάκαμψη και απαλλαγή από τα πλοκάμια της ύφεσης.

Το τέταρτο, όμως, και το σπουδαιότερο, αυτό της κατάστασης και της αποκατάστασης των πληγών του ελληνικού λαού, παραμένει χωρίς καμιά ένδειξη, όχι μόνο άμεσης, αλλά και μελλοντικής αντιμετώπισης.
Το τούνελ, μπροστά στον έλληνα πολίτη εξακολουθεί να είναι μαύρο και κανένα, μα κανένα σημάδι, έστω και με την μορφή της ανοικτότερης του μαύρου, απόχρωσης, δεν διακρίνεται, τουλάχιστον δια γυμνού οφθαλμού !
Το «δεν θα παρθούν άλλα μέτρα…», ακόμα κι αν γίνει πιστευτό, δεν φτάνει, κύριοι της κυβέρνησης, ο ελληνικός λαός δεν δέχεται (και δεν αντέχει) να παραμείνει φορτωμένος με τις συνέπειες, των όσων (μέτρων) έχουν παρθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα και , φυσικά, σε καμιά περίπτωση, επ΄ άπειρον !...
΄Ολες οι μετρήσεις αποδεικνύουν μια σταθερή επιδείνωση της κατάστασης στο ζήτημα της ανοχής και μια επιταχυνόμενη ενίσχυση της λαϊκής απαισιοδοξίας για το μέλλον. Με τις σχετικές καμπύλες σε τέτοιες πορείες, σαφώς και δεν υπάρχει δυνατότητα να οικοδομηθεί κάτι το θετικό, κάτι το ελπιδοφόρο, κάτι που θα οδηγήσει σ΄ αυτό που ονομάστηκε «μια νέα αρχή» !

΄Οσο κι αν πέσει το έλλειμμα, όσα «μπράβο» κι αν παρασχεθούν από το εξωτερικό, όσο κι αν διορθώσουν τα spreads και ξαναρχίσουν οι αγορές των ελληνικών ομολόγων, όσα κεφάλαια κι αν έρθουν, τίποτα δεν μπορεί να ορθοποδήσει, αν ο κυριότερος παράγων και συντελεστής του νέου ξεκινήματος, ο εργαζόμενος λαός, εξακολουθήσει να νοιώθει αδικημένος, να είναι εξοργισμένος και να βλέπει το μέλλον μαύρο !...

Βάλτε σε άμεση προτεραιότητα την πληροφόρηση και κυρίως την πειστική ενημέρωση του έλληνα πολίτη, για τα συμβαίνοντα, τα ακολουθούντα και τα μελλούμενα. Πέστε του, ποια απ΄ τα μέτρα που πήρατε είναι προσωρινά, ποια είναι για πάντα, πως θα λυθούν τα προβλήματα, πως θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
Περιγράψτε του, με απλό, καταληπτό τρόπο, τις επιδιώξεις στο άμεσο και το απώτερο μέλλον, σκιαγραφήστε του τη «νέα Ελλάδα», που πρεσβεύετε, μιλήστε του για το ρόλο του, τις υποχρεώσεις του, αλλά και τα δικαιώματά του : δώστε του να καταλάβει τι έχει να προσδοκά και να περιμένει, σπάστε το μαύρο στο βάθος του τούνελ, δώστε του ελπίδα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: