Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΚΙ ΕΣΥ ΔΟΥΚΑ ?...

Ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας, απαντώντας στο ερώτημα ποιος τελικά φταίει για την κρίση και σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δήλωσε πως η Ελλάδα υποφέρει από λαϊκισμό !
Κι εγώ, τώρα, που έχω νωπά στ΄ αυτιά μου τα προχθεσινά λόγια του Μητσοτάκουλα για τον «λαϊκιστή Σαμαρά», τι πρέπει να υποθέσω ; Πως η αναφορά του Δούκα στον «λαϊκισμό» έγινε ακαδημαϊκά και γενικά ;

Επειδή υπάρχει ένας κανόνας που λέει πως ένας πολιτικός όταν δηλώνει κάτι, είτε το έχει προσχεδιάσει, είτε όχι, εκφράζει σκέψεις που έχει κάνει και απόψεις που έχει διαμορφώσει, η παρέμβαση του πρώην υφυπουργού οικονομικών της Ν.Δ., μόνο ως καρφωτή κατά του Σαμαρά, μπορεί να εκληφθεί.
Αν, τώρα, το γεγονός πως ο εν λόγω ανήκει σε μιαν άλλη πολιτική οικογένεια του γαλάζιου συναπαντήματος, αυτή του (άλλου πρώην αρχηγού) Μιλτιάδη ΄Εβερτ, σημαίνει κάτι επί πλέον, ας το ψάξουν, ας το εκτιμήσουν και ας το αξιολογήσουν οι διαχειριστές της Ρηγίλλης, στα πλαίσια της έντονης απασχόλησής τους, τελευταία, με τα συγκρουσιακά και διαλυτικά φαινόμενα και γεγονότα, που ταλανίζουν το κληροδότημα Καραμανλή…
Και, βέβαια, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το ό, τι μετά απ΄ όλο τον αρνητικό θόρυβο γύρω από την ,,,μαγική εξαγγελία του μηδενισμού του ελλείμματος σε 2, 1,5 ή 1 χρόνο, ο σφετεριστής του ρόλου του Πανοραμίξ Δρυϊδη, αρχηγός της ν.Ν.Δ. έχει μαζέψει το θέμα κι ασχολείται, πια, με το αν υπάρχει ή όχι διαφθορά στην Ελλάδα κι αν ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στους διεφθαρμένους που απομυζούν Ελλάδα και έλληνες, δυσφημεί τη …χώρα και το λαό της !

Αλήθεια, ποιος …αλήθεια, ισοπεδώνει τα πράγματα και εξισώνει θύτες και θύματα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: