Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΡΙΑ, ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ !...

Ποιος είπε πως το μνημόνιο μπορεί να εκληφθεί και να χρησιμοποιηθεί και ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ ; Στα σοβαρά και στα φανερά κανένας, αλλά να, που δεν είμαστε όλοι σοβαροί και διαφανείς !

Το ό, τι η ασκούμενη σκληρή πολιτική – κύρια στον οικονομικό τομέα – θα προκαλούσε κοινωνικές εντάσεις και ξεσηκωμούς, ήταν, περίπου, σίγουρο και αναμενόμενο, γι αυτό κανένας, στην πλευρά την κυβερνητική και την κρατική, δεν δικαιούται να εκφράζει απορία και να παρουσιάζεται, τάχα, αιφνιδιασμένος.
Από τη άλλη, το κιτάπι της τρόικας σαφώς κι αποτελεί ένα σπουδαίο λόγο για την επίδειξη μιας σκληρής και άκαμπτης στάσης απέναντι στα αιτήματα των ξεσηκωμένων τάξεων και ομάδων, δεν δίνει, όμως, κανένα άλλοθι για την επίδειξη ολιγωριών και ερασιτεχνικών πρακτικών.

Στην μ.Μ. (μετά Μνημονίου), εποχή έχουμε δει κι έχουμε ζήσει ουκ ολίγες περιπτώσεις άστοχων κυβερνητικών αποφάσεων και πάμπολλες ατζαμίδικες ενέργειες. Τα γεγονότα στην είσοδο της Ακρόπολης ανήκουν σ΄ αυτά τα φαινόμενα και εντάσσονται, δυστυχώς, στα χειρότερά τους.
Πέρα από τον χειρισμό της κρίσιμης στιγμής, του αποκλεισμού του Μνημείου, ο οποίος έδωσε την αφορμή και το σκηνικό μιας ακόμα διεθνούς διαπόμπευσης της χώρας, η διερεύνηση του όλου θέματος οδηγεί σε θλιβερές διαπιστώσεις και συμπεράσματα : δέκα, μόλις, εκατομμυριάκια το ποσόν κι ο τζερτζελές όχι για την εξασφάλισή τους, αλλά για το …μοίρασμά τους !

Ένα πολύχρονο, κληρονομημένο πρόβλημα, κάποιων εκατοντάδων συμβασιούχων μεν, απλήρωτων δε, (για πάνω από 2 χρόνια), εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, από τη μια αντιμετωπίστηκε πολιτικά, με την ψήφιση ειδικού Νόμου κι από την άλλη ευτελίστηκε εκτελεστικά, για να καταλήξει στα high lights των δελτίων ειδήσεων, των ελληνικών, αλλά (δυστυχώς) και των ξένων ΜΜΕ !
Είναι ν΄ απορεί, κανείς και ταυτόχρονα, να εξοργίζεται και να θλίβεται…

Υ.Γ. Αν η παραπάνω άποψη αφήνει ως υπονοούμενο, την δικαιολόγηση της μορφής των κινητοποιήσεων, που διάλεξαν οι συμβασιούχοι, ας συμπληρωθεί με την παράθεση της κατηγορηματικής διαφωνίας σε τέτοιου είδους επιλογές και συμπεριφορές. Κανείς και για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει κανέναν πολίτη του Κόσμου, να μπει και να επισκεφθεί το χαρακτηριστικότερο Μνημείο του ελληνικού πολιτισμού !...


Δεν υπάρχουν σχόλια: