Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΑΜΑΡΑΜΙΞ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ !...

Πριν ένα μήνα ο εφευρέτης και πλασιέ του μαγικού φίλτρου για τον άμεσο μηδενισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, αρχηγός της ν.ΝΔ, την κοπάνησε από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (η Δεξιά σε ευρωπαϊκό επίπε-δο), προφασιζόμενος απασχόλη-σή του με την παρουσία του στη ΔΕΘ.
Απέφυγε, έτσι, τη διαδικασία του απολογισμού, για τη στάση του απέναντι στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, που ήταν, καθαρά, μια επιλογή του ΕΛΚ.

Τώρα, όμως, δικαιολογίες δεν μπορεί να ισχύσουν κι έτσι το ταξίδι θα γίνει κι ο Σαμαράς θα πάει στη σύνοδο και αναμένεται να βρεθεί σε πολύ δύσκολη αποστολή.
Ακόμα κι αν επιχειρήσει να περάσει απαρατήρητος, μη ζητώντας το λόγο, (έτσι διαρρέεται…), θ΄ αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις στα ερωτήματα που θα τον κατακλύσουν, για την πολιτική του.
Υποστηρίζοντας, λοιπόν, την αντίθεσή του στα μέτρα του Μνημονίου, ο Αντωνάκης, θα χρειαστεί όχι απλά ν΄ αναφέρει, αλλά και ν΄ αναλύσει το «γιατί», άρα θα μιλήσει για το «μίγμα του», που οδηγεί στην εντός 18 μηνών εξάλειψη του ελλείμματος. Και τότε είναι που θα γελάσει, κάθε πικραμένος και στην Ευρώπη !
Το δίλλημα του γκρεμού ή του ρέματος, έχει διαμορφωθεί πλήρως και οι συν-μάγιστροι της Ρηγίλλης, προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς τα …πλάγια, κάτι, όμως, που φαντάζει – και είναι – πολύ δύσκολο, ακόμα και για …μάγους, σαν και του λόγου τους.
Αν ο έλληνας Πανοραμίξ σιωπήσει, ποιώντας τη νήσσα, θα κατηγορηθεί από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, για εγχώριες «τσάμπα μαγκιές». Αν βγει κι αναπτύξει επιθετικά την άποψή του, πέρα από τα χαχανητά, θα προκαλέσει και τη μήνι των ευρωπαίων ιδεολογικοπολιτικών συνοδοιπόρων του, κάτι που σίγουρα θάχει αντίκτυπο και στο εσωτερικό της ελληνικής Δεξιάς, σε μια συγκυρία, μάλιστα, ανακατατάξεων, μετατάξεων και αναδιατάξεων !...
Αυτές οι δυσκολίες είναι που έχουν τινάξει στα ύψη άγχος και αγωνία, γι΄ αυτό και τα lexotanil, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες στο σαμαρικό στρατηγείο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: