Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ, ΡΕ ΑΓΥΡΤΕΣ ?...


Νέα βαριά καµπάνα σε βάρος της Ελλάδας ύψους 343,7 εκατοµµυρίων ευρώ επιβάλλει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για παράνοµες αγροτικές ενισχύσεις που έδωσε για προεκλογικούς και άλλους λόγους η κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας την περίοδο 2004-2007.

Οι παράνοµες αυτές ενισχύσεις ανεβάζουν το ύψος των πιθανών προστίµων που θα επιβληθούν στη χώρα τους επόµενους µήνες στο 1,3 δισ. ευρώ, χρήµατα που θα επιβαρύνουν ακόµη περισσότερο το έλλειµµα. Πρόκειται για τις αλόγιστες παροχές στις οποίες είχε επιδοθεί η κυβέρνηση Καραµανλή προκειµένου να ικανοποιήσει αιτήµατα τα οποία υπέβαλλαν αθρόα «γαλάζιοι» συνεταιριστές στη λογική του «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».
Σύµφωνα µε έκθεση που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» και αφορά την εκκαθάριση λογαριασµών των γεωργικών ταµείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει στην Ε.Ε. το Πακέτο Χατζηγάκη ύψους 500 εκατοµµυρίων ευρώ που δόθηκε παράνοµα, χωρίς καµία έγκριση της Κοµισιόν, και εξ αυτού του λόγου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την άµεση επιστροφή τους από την Ελλάδα n Μεγάλο µέρος των αποζηµιώσεων που έδινε χωρίς έγκριση ο ΕΛΓΑ για καταστροφές παραγωγής οι οποίες κατά σύστηµα διογκώνονταν, µε αποτέλεσµα το χρέος του οργανισµού να φθάσει τα 4 δισ. ευρώ έναντι 700 εκατ. ευρώ που ήταν το 2003. Το χρέος αυτό, το οποίο προχθές µε τροπολογία στη Βουλή ανέλαβε το Ελληνικό Δηµόσιο, επιβαρύνει το έλλειµµα της χώρας κατά 1,6%!

3 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Λογοπλόκε, το ότι θα υπήρξε αυτή η κατάληξη στις αλχημείες του «κουβαρντά» Χατζηγάκη, ήταν αναμενόμενο. Μοίραζε λεφτά για να τους διώξει από τις εθνικές και τα μπλόκα, ξέροντας ότι κάποιος άλλος θα πληρώσει το λογαριασμό.

Θα μου επιτρέψεις να «ξεστρατίσω» λίγο από το θέμα της ανάρτησης και να αναφερθώ σε κάτι παρεμφερές.
Η όλη ιστορία μου θύμισε την άλλη μεγάλη απάτη, μια από τις πολλές της προηγούμενης κυβέρνησης. Πέρσι τον Σεπτέμβρη (προεκλογικά) και με κοινοτικά κονδύλια (τζάμπα μάγκες δηλαδή) ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες την χορήγηση δωρεάν laptop σε κάθε μαθητή της (περσινής) Α’ Γυμνασίου.
Τα laptop στο δρόμο έγιναν netbook. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι στοίχισε 450 ευρώ το καθένα(η όλη δαπάνη έφθασε περί τα 65.000.000 ευρώ), κόστος που δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογηθεί, αφού τα netbook βρίσκονται σε αρκετά χαμηλότερες τιμές. Όμως και ο πιο άσχετος με τους υπολογιστές μπορεί να καταλάβει και να ξεχωρίσει μεταξύ τους τις δυο αυτές κατηγορίες φορητών Η/Υ.
Όταν ρώτησα σε μεγάλο κατάστημα πως δικαιολογείται η τιμή, μου απάντησαν ότι «στοιχίζει» το λογισμικό. Τρίχες. Τα προγράμματα τα έχει αγοράσει το Υπουργείο Παιδείας και ή τα αναρτά στο διαδίκτυο και τα κατεβάζει ο καθένας με κωδικό πρόσβασης, ή τα διαμοιράζει ο καθηγητής με «φλασάκι». Εντωμεταξύ, κανένας δεν ασχολήθηκε με την εναρμονισμένη τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών και των καταστημάτων (βλ. καρτέλ). Όλα στοίχιζαν 450 ευρώ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ευρώ παραπάνω ή παρακάτω! Η Επιτροπή Ανταγωνισμού την εποχή εκείνη θα βρισκόταν σε διακοπές.
Για να τα λέμε όλα, το εγχείρημα αρχικά ακούστηκε σαν πολύ καλή προσπάθεια, στα πλαίσια της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της παιδείας, της αξιοποίησης του διαδικτύου για μόρφωση, της εξ αποστάσεως μάθησης. Και φυσικά όλοι περίμεναν ότι θα υπήρχε και συνέχεια …που τελικά δεν ήρθε.
Πριν από λίγες μέρες διάβασα στο protagon.gr πως η Ε.Ε. ζητάει πίσω τα χρήματα που δόθηκαν, διότι ούτε μάθημα έγινε ποτέ, ούτε υποδομές υπήρξαν, ούτε οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύτηκαν, ενώ τα «laptop» κατάντησαν …παιχνιδομηχανές.

Και οι δυο αυτές περιπτώσεις έχουν κοινό παρονομαστή: Η συμμορία ξεκουμπίστηκε, αλλά θα την πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καθόλου άσχετη η παρέμβασή σου, Πέτρο, αποκαλύπτει μια ακόμα λοβιτούρα των απατεώνων της πολιτικής, που θα το ψάξω καλύτερα και θα το διαμορφώσω σε ανάρτηση.

Π.Μ. είπε...

Το θέμα είναι οτι για πολλά χρόνια θα ξεθάβουμε σκελετούς, αλλά τους δολοφόνους θα τους έχουμε ξεχάσει.
Μπορεί και οι ίδιοι οι δολοφόνοι να φωνάζουν σε λίγο καιρό για αμνησία και τα τοιαύτα....βέβαιοι όντες οτι ο λαός μας εχει Αλτσχαϊμερ και δεν κιδυνεύουν.
Το μόνο που μπορεί να διατηρήσει σε εγρήγορση το μνημονικό του λαού είναι η φτώχεια και οι δόσεις που θα μας θυμίζουν οι τροϊκανοί..