Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ !...

Πλην του γραφικού υποψήφιου αρμοστή του …ανεξάρτητου κράτους της Αττικής, που καλωσόρισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις (εθνικές) κάλπες, όλοι τους τα χρειάστηκαν και ζορίστηκαν τα …μάλα.
Εμείς εκλογές ; Θεέ και Κύριε !...
Με πρωτοστάτη το Megaλο παρλαπίπα των 8, ψάχνουν και εφευρίσκουν τις πιο απίθανες δικαιολογίες και τα πιο περίπλοκα επιχειρήματα, για το τι λέτε ; Μα για να μην κάνει κανα αστείο ο Παπανδρέου και θέσει σε αμφισβήτηση την παραμονή του στην εξουσία και τη συνέχιση της πολιτικής διάσωσης της χώρας !

Από τη Ρηγίλλης, έως την Κουμουνδούρου και τον Περισσό, από την Αθήνα έως τις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη, όλοι τους προέκυψαν αγωνιούντες έως πανικόβλητοι και τραυλίζοντες διάφορα προπετάσματα, περί «εκβιασμού», «μπλόφας» και «φυγής». Κεντρικό νόημα και μήνυμα, βέβαια, των αντιδράσεών τους, αυτό που καταγράφηκε στο υποσυνείδητο του ελληνικού λαού, είναι η αξία και η χρησιμότητα του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, αυτούς τους δύσκολους, για την χώρα, καιρούς.

Και νάθελε ένα κομμάτι του λαού να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και την οργή του, για κάποιες σκληρές πλευρές της οικονομικής πολιτικής και ορισμένα ανάλγητα μέτρα λιτότητας σε βάρος των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων, ρίχνοντάς το στους αντιπολιτευόμενους, τώρα πια κατάλαβε πως παραλίγο να ποντάρει, όχι απλά σε κουτσά, αλλά σε παράλυτα άλογα. Όλοι τους απ΄ τον Παπανδρέου κρέμονται και στους ώμους του πατάνε, για να δείχνουν το …μπόϊ τους ! Από μόνοι τους, ούτε στα πόδια τους δεν είναι ικανοί να σταθούν…


Με διαμορφωμένο λοιπόν, το δίλημμα της αναμέτρησης της μεθεπόμενης Κυριακής, το εκλογικό σώμα αναμένεται να εκφράσει τη θέλησή του και να δώσει την απάντησή του προς όλους : και προς αυτούς που δουλεύουν κι αγωνίζονται και προς αυτούς που κοκορεύονται και σκιαμαχούν !...

Και η καταλυτική παρέμβαση του πρωθυπουργού και τα όσα θ΄ ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, θα αποκαλύψουν περίτρανα πως η μόνη ολοκληρωμένη και αξιόπιστη στρατηγική για την πορεία της Ελλάδας είναι αυτή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Φυσιολογικά, εκείνοι που θα ψάχνονται και θα σπαράσσονται την επόμενη των αυτοδιοικητικών εκλογών, θάναι οι γυρολόγοι και οι πλασιέ φρούδων ελπίδων και ανεύθυνων υποσχέσεων !...

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Κατά τη γνώμη μου, κακώς ο Πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι της «αντιμνημονικής» ψήφου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που του πέταξε σύσσωμη η αντιπολίτευση (κοίτα να δεις σε τι ενώνονται δεξιοί και «αριστεροί»). Στο μόνο που φαίνεται να δικαιώνεται από αυτή του την επιλογή, είναι το ξεμπρόστιασμα (βλ. ξεβράκωμα) του Αντωνάκη Πόττερ. Ο οποίος Αντωνάκης, ναι μεν κατέχει τη μαγική συνταγή του …18μήνου για την έξοδο από την κρίση, αλλά …όχι για τώρα. «Ποιος μίλησε για εκλογές;» λένε τώρα όλοι μαζί, «θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα», «δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να φέρεται τόσο επιπόλαια με αυτά τα θέματα» και άλλα τέτοια εξίσου γελοία. Μέχρι και ο Μίχαλος πήρε θέση κατά των εκλογών. Αυτός που μέχρι χθες έλεγε πως τα μέτρα κινούνται στη λάθος κατεύθυνση και πως η αγορά έχει στερέψει.
Με αυτή τη λογική, αν και εξακολουθώ να έχω τις αμφιβολίες μου για το αποτέλεσμα, δείχνει να του «βγαίνει» η κίνηση...

OSTRIA είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ!!!!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!11

Ανώνυμος είπε...

Η κίνηση του Παπανδρέου ήταν ΟΡΘΟΤΑΤΗ. Αν ανατρέξουμε στις ημέρες πριν τη διακαναλική και από την ημέρα, που ο Σαμαράς μίλησε στη ΔΕΘ, άρχισε έντονη φιλολογία και παραφιλολογία για το αν είναι σωστά τα μέτρα, αν μπορεί η κυβέρνηση να τα φέρει εις πέρας, αν υπάρξει μελλοντική χρεωκοπία κ.ο.κ. άπό όλη την αντιπολίτευση και συγκαλλυμένα ή μη από όλα τα κανάλια. Ήταν δε τόσο έντονη η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και τόσο έντονος ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας, που προσέδωσαν η Δεξιά και η Αριστερά, στις εκλογές, ώστε ακόμα και στενοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είχαν πειστεί ότι θα έπρεπε να δωθεί αρνητική ψήφος, για να σταλεί μήνυμα στον πρωθυπουργό, ότι δεν πολυσυμφωνούμε μ' αυτά που κάνεις, δεν είσαι όσο πρέπει πιεστικός στην Τρόικα κλπ εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός των άστοχων επιλογών σε κάποιες περιφέρειες και δήμους. Άυτό προοιωνούσε μεγάλη εκλογική ήττα και όχι μόνο στην Αττική.
Η άντίδραση του ΓΑΠ ήταν η ενδεδειγμένη, γιατί υπενθύμισε, ότι ο αγώνας κατά του χρέους είναι ακόμα στην αρχή και η μάχη κατά κατεστημένων και συμφερόντων δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση του κόσμου, αφού έχει απέναντι του την κλασσική καταστροφολογική αντιπολίτευση δεξιάς και αριστεράς. Υπο τέτοιο καθεστώς ομηρείας συμφωνώ με τον ΓΑΠ, ότι δεν θα μπορούσαν ούτε αλλαγές να γίνουν ούτε και ισχυρή διαπραγματευτική ισχύ να έχει στις Βρυξέλλες.

Σπύρος Π. είπε...

Τρέχει και δεν φτάνει ο περιφερόμενος θίασος της Δεξιο-αριστεράς μετά το ξεκάθαρο και καθοριστικό δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός. Ακόμα και οι οπαδοί των κομμάτων της οπισθοδρόμησης, παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις τρομοκρατημένες ηγεσίες της αντιπολίτευσης να αυτοαναιρούνται, να αυτοδιαψεύδονται και τελικά να αυτοχειριάζονται. Η φαιδρή υποκρισία, ο ανεύθυνος λαικισμός, ο επιπόλαιος βερμπαλισμός, ο ανέξοδος αντικυβερνητικός λόγος συνεθλίβησαν κάτω από το βάρος του μεγάλου διλήμματος: Ή δίνουμε ρητά την εντολή στον Παπανδρέου να ανατρέψει τα κακώς κείμενα της σύγχρονης Ελλάδας ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται μία δύσκολη και επίπονη περίοδο κοινής προσπάθειας ή οδηγούμαστε σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Ο λαός έχει ωριμότητα και γνώση της πραγματικότητας. Ο Παπανδρέου με την κίνηση αυτή αφενός εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους ανεύθυνους λαικιστές αφαιρώντας τους κάθε ουσιαστικό και πειστικό επιχείρημα και αφετέρου κάλεσε τον κυρίαρχο λαό να αναλάβει την δική του ευθύνη απέναντι στην χώρα και την ιστορία. Τελικά, όπως συμβαίνει σε κάθε καμπή της Ιστορίας ο λαός έχει τον τελευταίο λόγο και σε λίγες μέρες θα τον εκφράσει καταλυτικά...

Ανώνυμος είπε...

Θλίβομαι και λυπάμαι πραγματικά από
αυτά τα οποία έχετε αναρτήσει και μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση γιατί
μέχρι τώρα δεν έχετε βγει να μας πείτε πλέον καθαρά πως το μόνο μέλημα σας είναι η μόνιμη κυβερνητική ανεπάρκεια και η άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στα αδηφάγα όντα της οικονομικής ελίτ.
Οι μεγάλες αποφάσεις δεν παίρνονται
σε πηγαδάκια, σε «life style» εκπομπές και σε συνεντεύξεις «light»,
παίρνονται κατόπιν σκέψεως και ωριμότητας με την αρωγή συμβούλων και λόγιων όπου γνώμονα έχουν το συμφέρον του Έθνους και μόνο αυτό.
Τα παχιά λόγια είναι αυτά που μας έφεραν σε αυτό το τέλμα, οι κόκκινες γραμμές,
οι ασκήσεις επί χάρτου και το φαινόμενο της εποχής μας " τη πολτοποίηση " των ηθών, των παραδόσεων, της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.
Δεν υπάρχει πλέον κανένας φραγμός!
και μέσα από εκεί ξεπροβάλει αυτός!
ο Γιώργος Παπανδρέου!!! όπου χαρακτηρίζεται για την οξυδέρκεια του και δεν κάνει κάτι για να μας το αποδείξει αυτό που τόσο επίμονα υποστηρίζεται, τι να κάνει; γιατί δεν καταργεί την βουλευτική ασυλία; γιατί δεν καταργεί τα επιδόματα των βουλευτών; γιατί δεν παίρνουν σύνταξη οι βουλευτές όπως παίρνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες; η λιτότητα αφορά μόνο εμάς; γιατί δεν μειώνει τους μισθούς των βουλευτών;
γιατί; γιατί; γιατί;


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ !!!

Εμείς σταματήσαμε πια να ανεχόμαστε όλους αυτούς που κλείνουν τα μάτια σε αυτά που συμβαίνουν και αν χρειαστεί να
δώσουμε και τη ζωή μας για να μπορέσουν τα παιδιά μας να αναπνεύσουν ελεύθερα να είστε βέβαιοι πως θα το πράξουμε με μεγάλη χαρά και τιμή.

'Όλοι εσείς που είστε προσκολλημένοι και εξαρτημένοι ακόμα από το σύστημα της κομματικής γραμμής καλά θα κάνετε να κάνετε ένα « restart » ώστε να μπορέσετε να δείτε ξεκάθαρα που πραγματικά οδηγούμαστε όλοι μα όλοι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΕΧΕΙΑ !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ!!!