Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ !...

Δεν διευκρινίστηκε αν αυτός ο Γιούνγκερ είπε όσα είπε για το πρόβλημα της Ελλάδας και τις πουστιές των γαλλογερμανών, τελών εν ευθυμία ή όχι, πάντως το σούσουρο το προκάλεσε, τόσο μέσα, όσο κι έξω, στας Ευρώπας…

Τώρα για το ποιους δικαίωσε και ποιους έθαψε, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για ν΄ απομονώσει κανείς τα αυτονόητα και τα πραγματικά, όπως χρειάζεται και μεγάλη εγκράτεια για να μην τρελαθεί απ΄ τα γέλια : το πρόβλημα ήταν γνωστό από χρόνια και κανείς δεν αναλάμβανε να το λύσει, είπε ο λουξεμβούργιος, ξεμπροστιάζοντας, κατ΄ αποκλειστικότητα, όσους κυβέρνησαν στο παρελθόν, πλην όμως οι κάφροι στην Ελλάδα, (πολιτικοί και δημοσιολόγοι της επάρατης Δεξιάς…), κατάλαβαν πως τα λεχθέντα αφορούσαν αυτόν που κυβερνάει τώρα, το Γ. Παπανδρέου ! Δηλαδή αυτόν που αποφάσισε και τόλμησε να πιάσει τον ταύρο απ΄ τα κέρατα !!!

Το ό, τι ο προεδρεύων του Eurogroup, πρέπει να τάχε τσούξει λίγο, ενισχύεται και από το δεύτερο σκέλος των δηλώσεών του, αυτά περί «διεφθαρμένης χώρας».
Αναφέροντάς το με τρόπο μυστηριώδη στη συνέντευξη, έσπευσε να το μαζέψει, την επαύριο, με την διευκρινιστική του εκπροσώπου του, πλην όμως η μαλακία, όσο κι αν φτιασιδωθεί, μαλακία θα μείνει : τα περί διαφθοράς στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου τα λέει και τα γράφει χρόνια τώρα και ως την κύρια αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας, έχουν καταγραφεί και στα κείμενα του ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά και μετεκλογικά.
Με μια ουσιώδη διαφορά όμως : το ΠΑΣΟΚ κι ο Παπανδρέου όταν αναφέρονται στη διαφθορά δεν αναφέρονται, ούτε στη χώρα, ούτε στο λαό της, αλλά στο κράτος και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, κάθε είδους και μορφής (πολιτικά, επιχειρηματικά κλπ) !
Αυτή τη διαφορά, οι ηλίθιοι της Ρηγίλλης, με πρώτον τον τωρινό ομαδάρχη τους, κάνουν πως δεν την βλέπουν και κατηγορούν τον πρωθυπουργό για …δυσφήμηση της Ελλάδας. Μέσα στην ηλιθιότητά τους, έχουν τον τρόπο να δημιουργούν αποπροσανατολισμό, προσπαθώντας να βγάλουν στο απυρόβλητο ή, τουλάχιστον, να εξισώσουν, τους διεφθαρμένους αυτής της χώρας, που πιστά, ως Δεξιά, υπηρέτησαν και υπηρετούν.
Αυτούς που ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει και πολεμάει, ο Σαμαράς και το συναπάντημά του, κάνουν τα πάντα για να τους διασώσουν !... Εξ΄ ου και οι θεατρινισμοί, τα κουνήματα, τα χαζογελάκια και οι ηλίθιες ατάκες περί δικαίωσης, περί δυσφήμησης και περί …συγνώμης ! Θέλουν και συγνώμη οι αγύρτες !...

1 σχόλιο:

Σπύρος είπε...

Είναι κυριολεκτικά τραγελαφικά αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η ελληνική δεξιά που επί δεκαετίες υπηρέτησε την αδιαφάνεια και που επί 5 συναπτά έτη φρόντισε να ξεφτιλιστεί και να απαξιωθεί η ελληνική οικονομία, η παράταξη που ποδοπάτησε και διέσυρε την εθνική αξιοπρέπεια και οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην ανέχεια, το κόμμα που εξακολουθεί να γλείφει και να αναμένει ως "μεσσία" τον ακαταλληλότερο όλων των εποχών, τον χοντρόπετσο και αναίσθητο πρωθυπουργό που δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να ξεκουμπιστεί όταν ένοιωσε την "κούραση", σοκάρεται στο άκουσμα της λέξης "διαφθορά" και κατηγορεί τον Παπανδρέου ότι έχει δυσφημήσει την χώρα με τα λεγόμενά του!
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι λέξεις ειλικρίνεια και ευθύτητα είναι άγνωστες! Ίσως τελικά ο νεοέλληνας να προτιμάει το ψέμα,την υποκρισία,τη λαμογιά! Ως άλλοι Φαρισαίοι, οι αναχρονιστές της δεξιάς, της αριστεράς και μέρους ενός παρωχημένου Πασόκ είναι έτοιμοι να σταυρώσουν τον Παπανδρέου και μαζί την ελπίδα για μια νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα με ήθος, αξιοπρέπεια, προοπτική. Μια Ελλάδα με κύρος, θέση και άποψη στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δρώμενα. Φαντάζει τόσο δύσκολος και ανηφορικός αυτός ο δρόμος! Αν και φυγόπονος, ο ελληνικός λαός οφείλει να διανύσει αυτή την στενωπό αν θέλει να ελπίζει σ' ένα καλύτερο μέλλον. Και ο Παπανδρέου οφείλει να συγκρουστεί με το άθλιο παρελθόν και να ανοίξει το δρόμο της νέας περήφανης και αναγεννημένης Ελλάδας. Ο ηγετικός του άλλωστε ρόλος δεν πρόκειται να εκτιμηθεί τόσο από εμάς αλλά από τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Εμείς άλλωστε είμαστε πλέον αρκετά "διεφθαρμένοι" και επομένως ακατάλληλοι για να αξιολογήσουμε αντικειμενικά και αμερόληπτα το παρόν...