Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑποΣΥΝθεση ?...

Τα διαλυτικά φαινόμενα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλασιάζονται και οι συνθήκες νέων διασπάσεων τείνουν να γίνουν περισσότερο από ποτέ, ισχυρές.
Οι αποφάσεις για την οργανωτική συγκρότηση της συμμαχίας, έχουν φέρει τη ρήξη στο εσωτερικό του Συνασπισμού, προ των πυλών, καθώς οι ανανεωτικοί διαμηνύουν κατηγορηματικά, πως δεν τις αποδέχονται και δεν θα τις εφαρμόσουν.

Παράλληλα ο Α. Αλαβάνος, μετά τις κατά πάντων επιθέσεις του, από το βήμα της Συνδιάσκεψης κι αφού έγινε δέκτης σφοδρών επικρίσεων απ΄ όλες τις πλευρές, διέρρευσε, πως ετοιμάζεται να προχωρήσει στη δημιουργία «Κίνησης Ιδεών Προβληματισμού και Δράσης για την Αριστερά», γι αυτό και ετοιμάζει, προς τούτο, πολιτικό μανιφέστο για μετά τις γιορτές και κάνει επαφές με φίλους και παλαιούς συντρόφους από το χώρο της ευρύτερης αριστεράς, σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Είναι αξιοσημείωτο, πως και η νέα διασπαστική κίνηση στο χώρο της πολύπαθης ανανεωτικής Αριστεράς, υποκινείται από την παραδοσιακή επιδίωξη – αυταπάτη, της απορρόφησης των δυσαρεστημένων του …ΠΑΣΟΚ ! Η κεντρική εκτίμηση του νέου …Μεσία, αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει πλέον σκληρή δεξιά πολιτική, με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερόστροφο ακροατήριό του, το οποίο πρέπει να υποδεχθούμε με προτάσεις και λύσεις».
Φυσικά κι αυτή η νέα διασπαστική προσπάθεια, γαρνίρεται με διακηρύξεις για την …ενότητα, προτείνοντας «κοινή δράση της αριστεράς εναντίον του δικομματισμού…».
Και μη χειρότερα !...

2 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Ο κόσμος καίγεται και ο "ΣΥΝΑΛΑΒΑΝΟΣ" Χτενίζεται?.......
Το μαύρο τους το χάλι περιδιαβαίνουν αλλοπρόσαλλοι και "αυτοικανοποιούμενοι" δυστυχώς !

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη....Αλεκιζει.