Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΡΑΒΩΣΑΝ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ !

Με τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου της 4ης Οκτωβρίου, άρχισε να δημιουργείται μια άλλη ψυχολογία στις αγορές. Προσδοκίες, ελπίδες για αντιμετώπιση της κρίσης, για την επίλυση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων και υστερήσεων της Ελληνικής οικονομίας.
Τρισέ – Αλμούνια και λοιπά τεχνοκρατικά στελέχη της Ευρώπης, που και αυτοί έχουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, αφού ανέθρεψαν-ανέδειξαν – ανέχθηκαν αλλά και συνεργάστηκαν επί 6 χρόνια με τους Νεοδημοκράτες πολιτικούς και τα golden boys, ως γνήσιοι «πολιτικοί όνοι (γαϊδούρια)» επιδιώκουν να «φάνε το κλήμα Ελλάδα», που και οι ίδιοι στράβωσαν.
Εγκαλούν την νέα Κυβέρνηση, προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, προτείνουν αδιέξοδες και αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές, παρέχοντας πλήρες άλλοθι στα κατά συρροή λάθη της απελθούσας Νεοδημοκρατικής Κυβέρνησης.
Επιχειρούν να ανατρέψουν το κλίμα, που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει.
Λειτουργούν ως σύγχρονοι «κράχτες» τυχοδιωκτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων σε βάρος της οικονομίας της χώρας. Μήπως δεν είναι αυτοί που αποδέχονταν τα στοιχεία για την Ελληνική οικονομία, που τους παρουσίαζαν Αλογοσκούφης – Παπαθανασίου; Γιατί δεν τα έλεγχαν τότε ; Ποια η ευθύνη τους, ποια η συνέπειά τους ;
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Αλλά και οι εγχώριοι βαρώνοι των ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, δεν πάνε πίσω. Που ήταν όλοι αυτοί οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι, να αποκαλύψουν την κατατρακύλα της Ελληνικής Οικονομίας τότε ; Όλοι αυτοί, που με κατευθυνόμενα ρεπορτάζ προσπαθούν να μας πείσουν για τα «σκληρά μέτρα», που θεωρούν ως δεδομένο ότι θα πάρει η Κυβέρνηση;
Δεν υπάρχει μέρα, που να μην αναφέρονται στην ανάγκη λήψης επώδυνων μέτρων για την πλειοψηφία των πολιτών. Δημιουργούν αρνητικό κλίμα και στην αγορά και στην κοινωνία.
Κάποιοι «μεγαλοδημοσιογράφοι», σύγχρονες Κασσάνδρες, γνήσιοι οσφυοκάμπτες και υπηρέτες των ιδιοκτητών των μεγάλων ΜΜΕ, καλούν τον Παπανδρέου να «εγκαταλείψει τις προεκλογικές δεσμεύσεις» και να ακολουθήσει το δρόμο του νεοφιλελευθερισμού με την επιβολή εισπρακτικών μέτρων σε βάρος των νεόπτωχων και των μικρομεσαίων. Λες και δεν έχουν και οι ίδιοι και τα αφεντικά τους ευθύνη για την παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας, για τα ελλείμματα, για την ψευδεπίγραφη και κατευθυνόμενη ενημέρωση.
Με γενικόλογες αναφορές σε ευθύνες των πολιτικών επιχειρούν να αποδομήσουν την Κυβέρνηση, να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες. Κάνουν κριτική και σωστά το πράττουν για τις απαράδεκτες αμοιβές κάποιων στην ΕΡΤ.
Για τα έσοδα που αποκόμισαν από την κρατική διαφήμιση (τη διαφήμιση της Νεοδημοκρατικής Κυβέρνησης) για την περίοδο 2004-2009 ούτε κουβέντα. Γαργάρα κάνουν το τι εισέπραξαν τα αφεντικά τους ως κρατική διαφήμιση. Γιατί ;
Ποιος καλύπτει ποιόν ; Γιατί η επιλεκτική και κατευθυνόμενη ενημέρωση ;
Επιτέλους ας αντιληφθούν ότι απευθύνονται σε πολίτες και όχι σε ιδιώτες (idiots=ηλίθιοι). Η Ελληνική κοινωνία δεν θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν ως «πολιτικοί όνοι (γαϊδούρια) και να φάνε το κλήμα, που λέγεται Ελλάδα », όσο και αν το στράβωσαν. Νισάφι πια .
Είμαστε στον 21ο αιώνα. Πάμε μπροστά. Έχουμε όλοι αντιληφθεί το ρόλο τους και οφείλουμε καθημερινά να τους αποκαλύπτουμε.

Του Δημ. Σκουτέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: