Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝ ….ΗΜΟΥΝ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας, από τον οίκο Fitch Ratings (και θα ακολουθήσουν και οι οίκοι Standard & Poor's και Moody's) γίνεται ολοφάνερη η επίθεση των κερδοσκόπων κατά της Οικονομίας, της χώρας, της πατρίδας .
Είναι οι ίδιοι οίκοι, που μέχρι και πριν 2 χρόνια αξιολογούσαν θετικότατα Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς και Τράπεζες η πτώση των οποίων προκάλεσε την Παγκόσμια Οικονομική κρίση. Έρχονται τώρα οι ηθικοί αυτουργοί της κρίσης να κερδοσκοπήσουν, να «προβοκάρουν», να «υποχρεώσουν» την Ελληνική Κυβέρνηση στην λήψη μονεταριστικών μέτρων.
Η ιταμή πρόκλησή τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Αν, λοιπόν, ήμουν ο Γ. Παπανδρέου:
1. Θα έκλεινα το εσωτερικό μέτωπο με τις τοποθετήσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των Περιφερειαρχών, των Διοικητών και μελών των ΔΕΚΟ μέσα σε δύο ημέρες ( Πρόεδρε, έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της διαδικασίας).
2. Με καταχωρήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Διεθνή Τύπο θα αποκάλυπτα τον ύποπτο ρόλο αυτών των «Οίκων» και την απόπειρα της «αγοράς» και των golden boys να ποδηγετήσει την Πολιτική, αμφισβητώντας στην πράξη την όποια αξιοπιστία τους.
>>>Διαβάστε περισσότερα...

3. Θα καλούσα (και με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) Κυβερνήσεις και Ιδιωτικούς Οργανισμούς να σαμποτάρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των οίκων αυτών.
4. Θα ζητούσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ιδρύσει Ανεξάρτητη Αρχή αξιολόγησης των Οικονομιών των κρατών-μελών και να μην λαμβάνεται υπόψη η θέση των οίκων αυτών.
5. Θα απευθυνόμουν στις Χρηματαγορές της Ασίας και κυρίως της Κίνας ( η οποία έχει συσσωρεύσει τρις δολάρια και μακροχρόνια επιθυμεί την ανταλλαγή τους με σκληρότερο νόμισμα, όπως είναι το ευρώ) για να διαπραγματευθώ με άλλους όρους την χρηματοδότηση και του χρέους και της ανάπτυξης της Ελλάδας.
6. Θα αξιοποιούσα την ανάγκη ασιατικών κρατών και ιδιωτών να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες σε Ευρωπαϊκό έδαφος (στην Ελλάδα) καλώντας τους να επενδύσουν στην χώρα μας (με ευνοϊκούς όρους βεβαίως), ώστε αυτά να αποκτήσουν Ευρωπαϊκή ταυτότητα και πιστοποίηση. Έτσι το ΑΕΠ αυξάνεται - το χρέος μειώνεται – η χώρα αναπτύσσεται – αντιμετωπίζεται η ανεργία – στέλνεται ένα ουσιαστικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Από τον Δημ. Σκουτέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: