Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ; Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ !...

Το πατροπαράδοτο χαρακτηριστικό της Δεξιάς ήταν, πάντοτε, η ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος. Το περιβόητο κράτος της Δεξιάς το οποίο εγκαθιδρύθηκε μετά τον Εμφύλιο, όπως διαμορφώθηκε κι όπως λειτούργησε.
Από το 1981 και μετά, πολλά συνέβησαν και πολλά άλλαξαν και στην κοινωνία και στο κράτος, ελέω Ανδρέα Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ. Η Δεξιά μπαινοβγαίνοντας στο …χρονοντούλαπο, είδε την αίγλη της, στο τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα, να περιορίζεται κατά πολύ και την σταθερότητά της να κλυδωνίζεται επανειλημμένα.
Τα αποσταθεροποιητικά φαινόμενα εντείνονται, κατά κανόνα, μετά από τη διαλειμματική άσκηση κυβερνητικής εξουσίας, όπως, καλή ώρα, τώρα.
Παρ΄ όλα, όμως, τα προβλήματα και παρ΄ όλες τις αλλαγές που έχουν επέλθει, η βασική νοοτροπία της εθνικόφρονος παράταξης, παραμένει αναλλοίωτη, καθοδηγούσα τις ιδέες, τις απόψεις, τις ενέργειες και τις επιλογές της εκάστοτε ηγεσίας της : η παράταξη πάνω απ΄ όλα !

Ο Α. Σαμαράς παιδί της πιο χαρακτηριστικής μήτρας της σκληρής Δεξιάς, της Αβερωφικής, δεν μπορούσε, φυσικά, ν΄ αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα. Διαχειριζόμενος την κρίση της παράταξης μετά από μια, ακόμα, κυβερνητική θητεία και μια νέα οδυνηρή εκλογική ήττα, προσπαθεί ν΄ αλλάξει το τρίχωμα του «λύκου» κάνοντας κάθαρση, δηλαδή, επιχειρεί να διώξει κάποια από τα στελέχη, τα οποία πρωταγωνίστησαν στη χειρότερη κυβερνητική περίοδο της νεότερης ιστορίας, αυτή της νεοδημοκρατίας του Καραμανλή του ανιψιού.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Με ποια επιχειρηματολογία στηρίζει την πολιτική του ; Γιατί, διατυμπανίζει, πως πρέπει να φύγουν κάποιοι από τη Ν.Δ. ; Όχι, βέβαια, γιατί με την πολιτική τους δράση και λειτουργία έκαναν ζημιά και προκάλεσαν κακό στη χώρα και το λαό της, αλλά, άκουσον – άκουσον, επειδή, λέει, «πλήγωσαν την παράταξη» !

Τα αποδιοπομπαία στελέχη δεν κατηγορούνται για τις εγκληματικές τους πολιτικές και πρακτικές σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, αλλά γιατί οδήγησαν τη Ν.Δ. στην ήττα και την …πλήγωσαν !
Ποια Ελλάδα, και ποιος λαός ; Η παράταξη, η, πάντα ίδια, Δεξιά, είναι το σημείο αναφοράς και το παραταξιακό συμφέρον είναι, πάντα (και τώρα), πάνω απ΄ όλα !

4 σχόλια:

christos milionis είπε...

O Σαμαρας ειναι χειροτερος ολων μεσα στην νδ και θα διαλυσει το κομμα του.Αναποφευκτο γεγονος η φθινουσα πορεια του κομματος του και η τελικη διασπαση του.

Ανώνυμος είπε...

Κουραστήκαμε να αντιμετωπίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους αδιόρθωτους ανεγκέφαλους ωχαδελφιστές της καλοπέρασης. Δεν εννοούν να αντικρύσουν την αλήθεια κατάματα. Δεν αποδέχονται ότι για τη σημερινή κατάντια της ελληνικής οικονομίας κατά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνεται η νεοδεξιά διακυβέρνηση του «καταλληλότερου» πρωθυπουργού που γνώρισε η χώρα στην ιστορία της και του μαθητευόμενου κλέφτη Αλογοκλέφτη με τους ανεκδιήγητους πειραματισμούς, τα ανεκδιήγητα ψέματα, τα ανεκδιήγητα μαγειρέματα, τις ανεκδιήγητες γκάφες, τις ανεκδιήγητες κωλοτούμπες.

Ουρλιάζουν οι Κασσάνδρες ότι δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται η επί 5,5 χρόνια νεοδεξιά σαχλαμάρα για το χάλι που βρισκόμαστε, αλλά η 20ετής θητεία του ΠΑΣΟΚ. Επικαλούμενοι την εντελώς αντίθετη λογική, οικτίρουν τη σημερινή διακυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, παρουσιάζοντάς τον ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την άνοδο των spreads, την αναξιοπιστία μας ως χώρα, την διεθνή κατακραυγή που αντιμετωπίζουμε. Εδώ επίσης δεν φταίει η επί 5,5 χρόνια δεξιά αρλούμπα, αλλά η κυβέρνηση των 6 μηνών. Η σχιζοφρένεια πιάνει ταβάνι.

Μαθαίνουμε ότι ο κ. Σαμαράς βγήκε αντάρτης στο βουνό. Δεν έχουν θέση στο κόμμα, μας είπε, όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Ορίστε; Πως είπατε; Αυτό είναι το πρόβλημα σας κ. Σαμαρά; Αυτά τα λαμόγια δεν έκαναν κακό μόνο στην παράταξή σας. Και που να έκαναν δηλαδή μας είναι παντελώς αδιάφορο. Το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας κ. Σαμαρά δεν είναι η εκλογική αποτυχία του κόμματός σου. Δεν είναι που η Ν.Δ. έπιασε πάτο, καταγράφοντας τα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία της. Ούτε καν το γεγονός που όλες ανεξαιρέτως οι μετά των εκλογών δημοσκοπήσεις καταγράφουν περαιτέρω πτώση. Όλος αυτός ο συρφετός έκανε τεράστιο κακό στην πατρίδα. Στην εθνική οικονομία, στη διεθνή αξιοπιστία και στο κύρος της.

Θα μου επιτρέψετε πάντως κ. Σαμαρά να διαφωνήσω και με την ειλικρίνεια και με τις προθέσεις σας. Κάτι μου λέει ότι το θέμα σας δεν είναι ότι έκλεψαν, αλλά το ότι τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. Αν είχαν περάσει απαρατήρητοι, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Που ασφαλώς και θα υπάρχουν πάμπολλες τέτοιες περιπτώσεις. Τα λεφτά που μοιράστηκαν σε κουμπάρους, φαγώθηκαν από μοναστήρια, σπαταλήθηκαν σε ρουσφέτια, «επενδύθηκαν» σε τοξικά ομόλογα και μοιράστηκαν σε μίζες (όσες τουλάχιστον έχουν γίνει γνωστές), είναι μερικά δισεκ. ευρώ. Τα υπόλοιπα ποιοι, που και πως τα καταβρόχθισαν ίσως να μη μάθουμε ποτέ. Όμως τα τρωκτικά που βρίσκονται ακόμη στους κόλπους της Ν.Δ. και στον κόρφο σας βεβαίως, έχουν ονοματεπώνυμο. Γιατί δεν τους κατονομάζετε λοιπόν; Το έγκλημα το γνωρίζετε, το δολοφόνο όχι; Ή νομίζετε ότι είναι αρκετή η «τιμωρία» αποκλεισμού από τις εκλογικές λίστες. Αστειότητες.

Πάντως στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. επικρατεί μια απροσδιόριστη ελπίδα. Έχουν την εντύπωση ότι το κόμμα επιτέλους καθαρίζει από τους απατεώνες. Ως τέτοιους κατονομάζουν όλους αυτούς που πλαισίωναν τον τέως καταλληλότερο πρωθυπουργό και που σαν ομάδα όπου εμφανίζονταν προξενούσαν δάκρυα χαράς και ελπίδας. Τώρα που η σκόνη έκατσε είδαν σε ποιους είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους. Για κάποιον ακατανόητο λόγο θεωρούν ότι υπάρχουν κάποιον άλλοι, καλύτεροι, ηθικότεροι, αποφασισμένοι για το καλύτερο και προσηλωμένοι στα ιδανικά της
παράταξης τους. Η Ν.Δ. δηλαδή
κατέβασε τη χειρότερη 11άδα, έφαγε 200 γκολ, αλλά τα αστέρια και οι παικταράδες είναι ακόμη στον πάγκο και περιμένουν την αλλαγή.

Εμπρός λοιπόν κ. Σαμαρά. Θα βγάλεις λαγούς από το καπέλο;;;

Πέτρος Κ.

Π.Μ. είπε...

Aυτή δυστυχώς είναι η Δεξιά στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα και γι΄αυτό είναι επικίνδυνη για την πατρίδα.
Ιδιοκτήτες όποιας μορφής που μαζί με τους υπηρέτες τους κατορθώνουν, περιοδικώς να καταλαμβάνουν και την πολιτική εξουσία και να γονατίζουν την χώρα.Νομίζω πως η επαναλαμβανόμενη επιτυχία τους οφείλεται στο ότι η άλλη πλευρά απογοητεύεται απο τα αποτελέσματα της δικής πολιτικής και γοητεύεται απο την προσδοκία να γίνει και αυτή ιδιοκτήτης.Τούτη την φορά αν ο Γιώργος περάσει τον κάβο και δεν κολώσει θ΄αργήσει αρκετά η Δεξιά και το σκυλολόϊ που την απαρτίζει να ξεζαλιστεί.Ακόμα και η Παπαρήγα το έχει καταλάβει.Ο Τσίπρας ξύνει το κεφάλι του.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί Λογοπλόκε εξακολουθείς να τους ονομάζεις παράταξη.
Συμμορία είναι ο σωστός όρος.