Σάββατο 17 Απριλίου 2010

TO FAKELAKI KAI TO ROUSFETI !...

Σε δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη έρευνα του Ιντιστούτου Brookings, για την Ελλάδα, αναφέρει ότι «φακελάκι» και «ρουσφέτι» στερούν κάθε χρόνο από τα κρατικά ταμεία τεράστια ποσά.
Η έρευνα του Ινστιτούτου εξετάζει το πόσο η διαφθορά επηρεάζει τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε 40 ανεπτυγμένες και σχεδόν ανεπτυγμένες χώρες. Στα αποτελέσματά της φαίνεται πως μεγάλο πρόβλημα υπάρχει για Ελλάδα και Ιταλία, ενώ κάπως μικρότερο για Ισπανία και Πορτογαλία.
Είναι χαρακτηριστικό, πως υπολογισμοί ανεβάζουν την απώλεια εσόδων του κράτους, από την διαφθορά, σε 20 δις € το χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ !
Η πολιτική θέση – εκτίμηση του έλληνα πρωθυπουργού, για το ότι «…στη βάση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται η διαφθορά του συστήματος…», παίρνει συγκεκριμένη μορφή από την έρευνα και τ΄ αποτελέσματά της, κάτι που κάνει ξεκάθαρα απαραίτητες τις πολιτικές αντιμετώπισης της κατάστασης με δομικά μέτρα.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η Wall Street Journal (WSJ), αναφέρεται και σε παράλληλη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία το 2009, το 13.5% των νοικοκυριών στην Ελλάδα πλήρωσαν "φακελάκι" και το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 1.355 ευρώ ανά νοικοκυριό !
Στις 16 χώρες της ευρωζώνης και στα ζητήματα της διαφθοράς, η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας καταλαμβάνει …αισίως την 16η θέση !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΧΩΣΕΙ....ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.ΚΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...............................................ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ