Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ; ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !...

Χωρίς, επί της ουσίας, αξιολόγηση για το τι περιέχεται σε κάθε νομοθέτημα, θα πρέπει ν΄ αναγνωρίσουμε, πως τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μια έξαρση στην παραγωγή νομοθετικού και άλλου έργου από τα διάφορα Υπουργεία.
Το φορολογικό, Ο «Καλλικράτης», το ασφαλιστικό, οι ημιυπαίθριοι, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, οι αποφάσεις για τα καύσιμα κ.α. δημιουργούν μια καταιγίδα κυβερνητικού έργου, που αν μη τι άλλο, δείχνει πως, μάλλον, η ομάδα παίρνει τα πάνω της !

Φυσικά και τα περί τα οικονομικά, μονοπώλησαν και θα μονοπωλούν για μεγάλο, ακόμα, χρονικό διάστημα, την επικαιρότητα, αλλά και τις, κύριες, προσπάθειες του κυβερνητικού μηχανισμού, επιτέλους, όμως, κάτι αρχίζει να κινείται και στους υπόλοιπους τομείς και οι αρμόδιοι μοιάζουν να πήραν το μήνυμα και την προσταγή του πρωθυπουργού για ανασκούμπωμα και δουλειά ! >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η προκύψασα οικονομική συγκυρία, με τα τεράστια προβλήματα της χώρας να τίθενται επί τάπητος και να επισκιάζουν κάθε άλλη ενασχόληση και εξέλιξη, μπορεί να ακύρωσαν και να αναπροσανατόλισαν, στην πράξη, τους βασικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς στον τομέα της Οικονομίας, δεν αποτέλεσαν, όμως, ούτε αποτελούν εμπόδιο για την διεκπεραίωση των προγραμματισμών στους άλλους τομείς του κυβερνητικού έργου.
Το πρώτο εξάμηνο, δυστυχώς, χαρακτηρίστηκε από την έντονη δυστοκία της κυβερνητικής μηχανής, στην πλειοψηφία των υπουργείων, κάτι που είχε γίνει, επανειλημμένα, αντικείμενο επισήμανσης και κριτικής από τους αναλυτές τα ΜΜΕ, τους φορείς, αλλά και από την ίδια ηγεσία της κυβέρνησης.

Να ελπίσουμε πως γυρίζει σελίδα κι έρχεται ένα καλύτερο κεφάλαιο ; Με αρκετή δόση αισιοδοξίας, ας το κάνουμε !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: