Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ...ΜΑΡΑΦΕΤΙ !

Το πιστόλι είναι στο τραπέζι, αλλά, πλέον, γεμάτο, γι αυτό και πιο επικίνδυνο. Θυμάμαι τον συχωρεμένο τον πατέρα μου, να λέει τακτικά πως «μ΄ αυτά τα μαραφέτια, δεν παίζουμε !...».
Το ζήτημα, πρώτα και κύρια, είναι αν θα το πιάσεις. Μετά θέλει πολύ προσοχή, πως κι από πού θα το πιάσεις, από πια οπτική γωνία θα το δεις.
Σε σχέση με τα χθεσινά spreads, το επιτόκιο του «μηχανισμού» είναι χαμηλότερο και σε ετήσια βάση, η χρησιμοποίηση των πιστώσεων του πακέτου θα έβγαζε ένα όφελος γύρω στο 1 δις. Ευρώ. Θεωρητικά όμως και με πάμπολα αν… Π.χ. μπορεί αύριο, με την πτώση των spreads, το 5% να είναι ασύμφορο.
Μάλλον, λοιπόν, έχουν δίκιο, όσοι υποστηρίζουν, πως το «πιστόλι» καλύτερα ν΄ απειλεί, παρά να χρησιμοποιηθεί ! Δεν ξέρεις η χρήση του μαραφετιού, που μπορεί να οδηγήσει και τι συνέπειες, μπορεί, να έχει…
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Οι προσπάθειες – πολλές, επίπονες και άοκνες – του πρωθυπουργού, έφεραν αποτέλεσμα, σε πείσμα των τυφλωμένων από το μένος δεξιών, αλλά και των δεξιόστροφων «αριστερών». Η Ε.Ε. πείστηκε και, κάπως, ξύπνησε, το ελληνικό πρόβλημα διεθνοποιήθηκε, συνδέθηκε, όχι μόνο με την λειτουργία και την πορεία της Ευρωζώνης, αλλά ολόκληρης της ΄Ενωσης, ακόμα και με τις παγκόσμιες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις.
Το «κουπί» του Γ. Παπανδρέου έφερε κάποιο, προσωρινό αραξοβόλι, κι όλα δείχνουν πως και οι δυνάμεις και η θέληση, υπάρχουν, το «ταξίδι» να συνεχιστεί προς το σταθερό και σίγουρο λιμάνι. Ο άνθρωπος κουπί τραβάει, δεν ψήνει κοντοσούβλια !...

1 σχόλιο:

John Sfetkos είπε...

Προσοχή στο μαραφέτι!!! Γιαυτό μπείτε στο www.marafeti.gr!