Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΜΠΛΙΑΧ !...

Οι νεότερες γενιές που δεν γνώρισαν τη δικτατορία και τα αποβράσματα της, ίσως δεν μάθουν ποτέ τα "κατορθώματα" τους. Αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία κι ας αποτελούν τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, έστω και με μαύρες σελίδες. Η "λογική" είναι να μην ξύνουμε τις πληγές και να μην υπάρξει νέος διχασμός. Αναρωτιέμαι βέβαια με ποια λογική κάθε χρόνο τέτοια μέρα βγάζουν στα κανάλια το άλλο κάθαρμα, τον Παττακό. Που κάθε χρόνο μας κάνει ανάλυση για τα «ευεργετήματα» της «Επαναστά-σεως». Μπλιαχ!

Ποτέ δεν κατάλαβα (που λέει ο λόγος) γιατί να μη μάθει ο κόσμος, που δεν γνωρίζει, την αλήθεια. Οι νεότεροι πρέπει να γνωρίζουν. Μόνο έτσι θα αποφύγουν τους πιθανόν μελλοντικούς "εθνοσωτήρες" που θα παρουσιάσουν το νεοφασισμό ως προσπάθεια "σωτηρίας του έθνους".
Το γελοίο που βιώνουμε στις ημέρες μας είναι που όλα τα ασπόνδυλα απομεινάρια της δικτατορίας, όλοι οι ρουφιάνοι της ΕΣΑ, όλοι οι δoσίλογοι προσκυνημένοι της χούντας, όλα τα ακροδεξιά φασιστοειδή του ντόπιου Χίτλερ, έχουν ξεσπαθώσει το τελευταίο 6μηνο και περιφέρουν τις εμετικές ασυναρτησίες τους στα διάφορα blogs. Προσπαθεί όλος αυτός ο εσμός να μας πείσει ότι περνούσαμε καλά επί χούντας, ότι έγιναν λιμάνια, στάδια, δρόμοι και και και...
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Για εξορίες δεν άκουσαν τίποτα. Για βασανιστήρια δεν έμαθαν. Για φυλακίσεις δεν τους είπε κανένας. Για έλλειψη ατομικής ελευθερίας, διακίνησης ιδεών, ελεύθερης έκφρασης …κουβέντα. Θυμάμαι ότι κάτι παρόμοιο είχε ισχυριστεί και ο μακαρίτης Χριστόδουλος όταν τον ρώτησαν για τη χούντα, «διάβαζα εκείνη την εποχή και δεν έτυχε να ακούσω…».

Υπήρχε, λένε, ισχυρός στρατός, κανένας δεν έκλεβε, δεν υπήρχαν μίζες, υπήρχε νοικοκύρεμα. Το ξέρω, με το ξύλο όλα γίνονται. Τώρα το πόσα έφαγαν είναι άλλο θέμα. Απλά μετά τη μάσα άρχισαν και να χαρίζουν χρήμα στο πόπολο (τα περίφημα θαλασσοδάνεια) για να τους λυπηθεί ο ιστορικός του μέλλοντος και να τους ανάβουν και κανένα κεράκι οι εναπομείναντες κάφροι.

Πέτρος Κ.

1 σχόλιο:

itzikas είπε...

Μπλιαχ και μπλιαχ στη νιοστή!
Κι όμως υπάρχουν πολλά φασιστόμετρα ή απλώς βλάκες ακόμα και σήμερα που πιστεύουν ότι η χούντα δε σκότωσε, δε βασάνισε, δεν εξόρισε (κι ακόμα κι αν το έκανε, ε, τι πειράζει μερικοί κομμουνιστορίτες, εχθροί του έθνους ήταν!).