Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

“BRING THEM BACK!”

Το ActClick.com πραγματοποιεί μια μεγάλη εκστρατεία -διαδικτυακή και μη- με μήνυμα την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η εκστρατεία ονομάζεται “BRING THEM BACK!” και η ιστορία της ξεκινά 209 χρόνια μετά το 1801, όταν ο Λόρδος Έλγιν αποφάσισε να λεηλατήσει την Ακρόπολη των Αθηνών. Το ταξίδι του “BRING THEM BACK!” αρχίζει από την Αθήνα, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τον Παρθενώνα για να διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο… με ένα μόλις click!
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας, ηπείρου και εθνικότητας για την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η παράλληλη προβολή όλων των Επιτροπών, των φορέων και των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί ως σήμερα για την επιστροφή ή την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η συλλογική προσπάθεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών από πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα “BRING THEM BACK!” και διακηρύττουν τις δικές τους αξίες πολιτισμού στον 21ο αιώνα.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η επίσημη παράδοση των στοιχείων της καμπάνιας μας στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και στους εκπροσώπους του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καθώς και στην διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου. Απώτερος στόχος μας κατόπιν, προβάλλει ίσως η ιδέα της συγκέντρωσης 1.000.000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να καταφέρω να ενώσω τη δική μου με τη δική σου φωνή πολιτισμού.
Το “BRING THEM BACK!” αρχίζει κιόλας να ταξιδεύει από την ανοιξιάτικη Αθήνα με προορισμό κάθε γωνία της γης, με ενθουσιασμό!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Είμαστε τo social network κοινωνικής ευθύνης ActClick.com και διοργανώνουμε την διεθνή, διαδικτυακή εκστρατεία “BRING THEM BACK!”, για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την Επανένωση του Μνημείου.

Η εκστρατεία μας “BRING THEM BACK!” είναι στον αέρα από την Τετάρτη 14 Απριλίου. Έχουμε δημιουργήσει ένα concept ώστε να φέρουμε την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα στη θέση όλων εμάς που ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα video με την ευγενική συμμετοχή των: κ .Έλενα Κατρίτση, κ. Σπύρο Φωκά, κ. Νίκο Αλιάγα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το video αυτό έχει έναν χιουμοριστικό και συγκινησιακό χαρακτήρα, τονώνοντας το εθνικό αίσθημα χωρίς να είναι εθνικιστικό. Σας παραθέτουμε το link της ιστοσελίδας της εκστρατείας “BRING THEM BACK!” ώστε να το παρακολουθήσετε (www.bringthemback.org). Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι το video έχει μεταφραστεί στην αγγλική, τη γαλλική, την γερμανική, την ισπανική, τη ρωσική και την κινέζικη γλώσσα ώστε να είναι κατάλληλο για την διεθνή, παγκόσμια προβολή για την οποία προορίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: