Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΝΑΙ, ΡΕ ΣΕΙΣ, Ο ...ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΦΤΑΙΕΙ !...

Πω, πω, πω, κάποιοι θεματοφύλακες των ιερών και οσίων του ελληνικού κράτους, μεταξύ των οποίων κι ο Εφιάλτης της πολιτικής σκηνής ! Να χαρώ εγώ τους αγνούς και αμόλυντους δικαστές, που συκοφάντησε αυτός ο άθλιος ο Καστανίδης, ο οποίος, όντας υπουργός και μάλιστα της Δικαιοσύνης, παραβίασε βάναυσα το Σύνταγμα ! Ωϊμέ κατάπτωσις !...

Εν αρχή η αποκάλυψη, πως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπήρξε από καταβολής νεότερου ελληνικού κράτους, (αυτό της Siemens), η Δικαιοσύνη, μέσω κάποιων εκ των κυριοτέρων ηγετικών της στελεχών, συμμετείχε στο στήσιμο της όλης διερεύνησης της υπόθεσης με δύο εξόχως ανήθικους στόχους : την απόκρυψη των ευθυνών των ανθρώπων της νεοδημοκρατίας και την φυγάδευση των πρωταγωνιστών στο εξωτερικό, για να μην τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν !

Αποκαλυφθείσης της πρωτοφανούς συνωμοτικής δράσης του πολιτικοδικαστικού κυκλώματος, με την οποία καταπατήθηκε κάθε έννοια νομιμότητας, συμπεριλαμβανόμενης και της συνταγματικής κι ενώ ο ίδιος ο μηχανισμός της Δικαιοσύνης υπήρξε καταπέλτης κατά των επίορκων οργάνων της, προέκυψε διαφωνία για το αν ο, περιβόητος, κ. Ζαγοριανός, θάπρεπε να τεθεί σε αργία ή όχι.
Η πλειοψηφία του Αρείου Πάγου, με τα δικά της κριτήρια, κατέληξε σε διαφορετική απόφαση, απ΄ αυτή που επεδίωκε ο υπουργός επί τη Δικαιοσύνης κι ο τελευταίος έκανε μια δήλωση περί «αυτοσεβασμού».

Τι ήταν αυτό ; ΄Ανοιξαν οι ουρανοί της ηθικής και της δεοντολογίας και οι εκφραστές τους βρήκαν την αφορμή να κατακεραυνώσουν τον αναιδή υπουργό και να ζητήσουν, επί πίνακι, την κεφαλή του. Ναι, ναι, όλοι μαζί : ο παραδοσιακός και απέθαντος, φύλακας της …συνταγματικής (χα !...) νομιμότητας, Μητσοτάκης, οι νεώτεροι συνεχιστές της παράδοσής του, εκπρόσωποι της νέας νεοδημοκρατίας, (εμπλεκόμενοι στο πολιτικοδικαστικό σκάνδαλο…) και, από κοντά, οι μαϊδανοί της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που τώρα ξύπνησαν και τώρα βρήκαν τη λαλιά τους !...

Τυχερέ Καστανίδη, μπορεί στην αξιολόγηση του Πάγκαλου, να μη φιγουράρεις σε καλή θέση, πήρες τα πάνω σου, όμως, λόγω της κριτικής που δέχτηκες, από τους παραπάνω «Ηρακλείς των Θεσμών». Ειλικρινείς ευχές και εις ανώτερα !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προχθές έγραψα στο φόρουμ των ΝΕΩΝ ένα σχόλιο-απάντηση για τον Μητσοτάκη. 2 μέρες μετά το ξαναγράφω (με κάποιες προσθήκες) γιατί είναι επίκαιρο.


Στις αρχές της 10ετίας του ’90 ο νεκροθάφτης της δημοκρατίας βρέθηκε να έχει στην κατοχή του (όντας πρωθυπουργός!!!) τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που είχαν ΚΛΑΠΕΙ από το Μουσείο Κορίνθου. Είναι γνωστό σε όλους ότι είναι συλλέκτης αρχαιοτήτων, τρομάρα του. Έλα όμως που βάσει νόμου και ένα νόμισμα να βρεις, πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώσεις στην Εφορία Αρχαιοτήτων. Θα έρθουν στο σπίτι σου, θα καταγράψουν το εύρημα και στη συνέχεια θα κρίνουν την αρχαιολογική και οικονομική του αξία. Αν κριθεί ιδιαιτέρως σημαντικό είσαι υποχρεωμένος να το παραδώσεις στις αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς να το κρατήσεις, απαγορεύεται να το πουλήσεις και σε τακτά χρονικά διαστήματα σε επισκέπτονται για να το ελέγξουν. Τίποτα από τα παραπάνω που ορίζουν οι νόμοι δεν έγινε.

Για όποιον δεν γνωρίζει, δεν θυμάται, ή θέλει να το ξεχνάει, όταν αποκαλύφθηκε το τεράστιο σκάνδαλο τον κάλεσε ο εισαγγελέας για κατάθεση. Μετά από 2 ώρες βγήκε από την εισαγγελία σαν κύριος και πήγε στο σπίτι του. «Δώρισε» και τα κλεμμένα στο Μουσείο και το θέμα έκλεισε εκεί. Η δικαιολογία που έδωσε στους δημοσιογράφους ήταν ότι τα αγόρασε, πετυχαίνοντας έτσι να τα κρατήσει στη χώρα, διαφορετικά θα είχαν εξαφανισθεί προς άγνωστη κατεύθυνση!!!!!!!

Εδώ λοιπόν μιλάμε για ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ έγκλημα. Η αποδοχή προϊόντων εγκλήματος είναι κακούργημα. Επειδή οι αρχαιολογικοί θησαυροί δεν πωλούνται στο Μοναστηράκι, ούτε στις λαϊκές, είναι προφανές ότι προήρχοντο από κλοπή ή παράνομη ανασκαφή. Έπρεπε λοιπόν να είχε φροντίσει για τη σύλληψη των κακοποιών; Φανταστείτε βέβαια αυτούς που διέρρηξαν το Μουσείο και στη συνέχεια πούλησαν τα κλοπιμαία στον ίδιο τον Πρωθυπουργό! Προφανώς δεν θα είχαν τίποτα να φοβηθούν. Ωραίες εικόνες, ε;
Ποτέ δεν έμαθε ο ελληνικός λαός το περιεχόμενο της κατάθεσης. Αν λειτουργούσαν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη ήταν πραγματικά ανεξάρτητη, προφανώς θα ήταν ακόμη στη φυλακή.

Σήμερα λοιπόν μιλάει ο νεκροθάφτης όλων των θεσμών, ακόμη και της δικαιοσύνης, θέλοντας να ανταποδώσει στο Δικαστικό Σώμα τα καλά που του έχουν κάνει. Μιλάει αυτός που δεν έχει λογοδοτήσει ποτέ και για κανένα από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Μιλάει αυτός που παντού έστησε μηχανισμούς. Που δεν δίστασε να διαβάλλει, να συκοφαντήσει και να εξοντώσει ακόμη και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους (Στεφανόπουλο, Έβερτ). Αυτός που παρακολουθούσε μέχρι και τα τηλέφωνα του Ανδρέα Παπανδρέου (με τον διαβόητο Μαυρίκη).

Πάντως κ. Καστανίδη, από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης άρχισε να σε βρίζει, σημαίνει ότι είσαι σε πολύ καλό δρόμο.
Το πρόβλημα σου θα ήταν αν σε
επαινούσε. Κάπου θα είχες κάνει λάθος.

Πέτρος Κ.