Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η, ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗΝ, ΣΙΩΠΗ !...

Είναι η τέταρτη «σύνοδος της τρόικας», (υπό την υψηλή της σύνθεση), στην Αθήνα κι όλα δείχνουν πως κι αυτή τελειώνει, έχοντας ασχοληθεί με τα συνηθισμένα και τα τετριμμένα : έσοδα – έξοδα, φόρους, μισθούς, μείωση του δημοσίου, απολύσεις, διαρθρωτικές αλλαγές…
΄Εχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου και συνέχεια χάνω, μιας και ενασχόληση των τροϊκανών με τον μεγάλο «αποροφητήρα» των πόρων της χώρας και του λαού, δεν γίνεται, ούτε διαφαίνεται να γίνει !
Η παρομοίωση αφορά τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και ιδιαίτερα τα ανώτατα κλιμάκια των μεγαλοεπιχειρηματιών, των και «νταβατζήδες» αποκαλεσθέντων, (στο μόνο – τον χαρακτηρισμό – πούχε δίκιο ο μπαγάσας…), τα ενεργά και επίτιμα μέλη του περιώνυμου club της, λεγόμενης, διαπλοκής.

Το κύριο χαρακτηριστικό της δραστηριότητας του συναφιού, ήταν ανέκαθεν, οι δουλειές με το δημόσιο. Για ορισμένους «δουλειές των νταβατζήδων για λογαριασμό του δημοσίου», για μένα, όμως, «δουλειές του δημοσίου για λογαριασμό των νταβατζήδων…
Όπως και νάχει, έχω την άποψη πως ο μεγάλος χορός, το μεγάλο φαγοπότι, των δισεκατομμυρίων Ευρώ, που λείπουν και τα ψάχνουμε, έχει να κάνει με τις αμοιβές και τις υπεραμοιβές των εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, εταιρειών των μεγαλοεπιχειρηματιών, που έκαναν (και κάνουν) μπίζνες με πελάτη το δημόσιο, στις, επίσης, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εκφράσεις του.

Κανένα κεφάλαιο του μνημονίου δεν αναφέρεται στις πασίγνωστες ανακοστολογήσεις των μεγάλων και μικρότερων δημόσιων έργων, κανένας Τόμσεν και κανένας Ντερούζ δεν έκανε λόγο γι αυτές, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν αναφέρθηκε, ουσιαστικά, στο ρόλο τους, δηλαδή, εκείνου του «αποροφητήρα» πόρων και οικονομιών του ελληνικού λαού. Ο λαλίστατος αντιπρόεδρος, για όλα έχει ατάκες, αλλά για το θέμα αυτό, κάνει …τουμπεκί. Και, βέβαια, κανένα από τα μεγάλα ΜΜΕ και κανένας από τους ξερόλες αναλυτές των παραθύρων, δεν βγάζει τσιμουδιά, αφού όλα και όλοι ανήκουν στ΄ αφεντικά. Η, κατά συνθήκην, σιωπή !...
Το γαμώτο, στην όλη υπόθεση, έχει να κάνει και με το ό,τι οι ορντινάτσες των εθνικών, αυτών, φαταούληδων, εμφανίζονται ως κριτές και επικριτές των εξελίξεων και της πολιτικής που ακολουθείται, κάνοντας και προτάσεις από πάνω, για να βγούμε γρήγορα, λένε, απ΄ την κρίση και να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Να βγούμε, δηλαδή, απ΄ την κρίση, που αυτοί με το χλαπάκιασμά τους, εν πολλοίς, δημιούργησαν και να επιστρέψουμε στην «ανάπτυξη», όπως αυτοί τη βλέπουν και τη θέλουν, δηλαδή στο …φαγοπότι τους !

Φυσικά και ο οποιοσδήποτε απολογισμός του κυβερνητικού έργου, θα περιέχει κεφάλαιο, με κρίσεις και κριτικές και γι αυτό το τεράστιο ζήτημα, κεφάλαιο το οποίο αν γράφονταν αυτό τον καιρό, θα περιείχε μελανά σχόλια και αξιολογήσεις πολύ κάτω απ΄ το μηδέν !...

2 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Θυμάμαι τον μπαγάσα, όπως τον λες, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνει λόγο για τις 2 - 3 «αγίες» οικογένειες της Ελλάδας, που λυμαίνονται τα δημόσια έργα.

Θυμάμαι τον ίδιο μπαγάσα στου Μπαϊρακτάρη, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε (μαύρη η ώρα) τη διακυβέρνηση της χώρας, ανάμεσα σε κοψίδια και κρασί χύμα, να κάνει λόγο για τους «νταβατζήδες».
Τελικά κράτησε τις ίδιες οικογένειες και σε αυτές έδινε και αυτός τις αναθέσεις, γιατί, όπως μας είπαν, αυτοί έχουν το «know how».

Θυμάμαι το 2002, τον τότε υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο να αποχωρεί από το υπουργείο, κάνοντας λόγο για «πιράνχας».

Θυμάμαι επίσης, τον υπουργό Υγείας Λοβέρδο, πριν λίγες μέρες να αναφέρεται στα «τρωκτικά» του χώρου της υγείας.

Θυμάμαι….

Θυμάμαι τα πάντα πολύ καλά.
Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν κάνω καλά που θυμάμαι…

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η Κυβέρνηση για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί, όχι όμως για αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και απευθείας αναθέσεις δημοσιων εργων στους γνωστους εργολάβους και υπερκοστολογήσεις.

Αντίθετα καποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που προερχονται κατα κυριο λόγο απο το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, νοσταλγουν την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της ρεμούλας, της αρπαχτής, της αδιαφάνειας όταν οι μίζες πέφταν σύννεφο. Φυσικά και αυτα πληρώνουμε σήμερα όχι μόνο τα 5 χρόνια της ΝΔ.
Με αυτον τον τρόπο οι εκσυγχρονιστές εχουν καταφέρει να δημιουργησουν καλές σχέσεις με συγκεκριμένα ΜΜΕ , στα οποία έχουν το θράσος να βγαίνουν και να κάνουν κριτική, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη περίοδο ως υπόδειγμα.
Δείτε πως συμπεριφέρεται το Mega, εχει καταντήσει γραφείο τύπου των εκσυγχρονιστων