Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ !...

Απρίλης του 1976 και στο αμφιθέατρο της ανώτατης σχολής ο φέρελπις αναρχικός νέος βρίσκεται στο απόγειο της βαθυστόχαστης, πλην, μηδενιστικής των πάντων, ομιλίας του. Συνεπικουρούμενος κι από την ομάδα των φίλων και ομοϊδεατών του, έχει επιβληθεί, κατά κράτος του ακροατηρίου, από το οποίο δεν βγαίνει τσιμουδιά.
Η καλύτερη ευκαιρία για το καιροφυλακτούν πειραχτήρι, που ακούστηκε σ΄ όλη την αίθουσα : « ρε, Καραντανάκη, η τροχαία βγάζει τις πινακίδες από τη Μερσεντές σου, έξω !...».
Εν ριπή οφθαλμού οι διδαχές και τα τσιτάτα του Μπακούνιν μπήκαν στην άκρη κι ο επαναστάτης πήδηξε κάτω απ΄ το βήμα, ξεστομίζοντας, αλαφιασμένος, το αμίμητο : «κάηκα, θα με σκοτώσει ο γέρος μου !...».
Τα χειροκροτήματα και οι ιαχές της γαλαρίας ήρθαν κι έδεσαν με την όλη παράσταση, βάφοντας με πανηγυρικό χρώμα, το τέλος της…

Αυτό κι άλλα τέτοια, πολλά, έρχονται στη μνήμη, παρακολουθώντας τα κατορθώματα της νέας γενιάς των «επαναστατών» στην πολλαπλώς υποφέρουσα Ελλάδα του 10, που μέσα στ΄ άλλα έχει μετατραπεί και σ΄ ένα απέραντο γήπεδο, μέσα στο οποίο κακοποιείται και απομυθοποιείται κάθε είδους και κάθε έννοια αγώνα. Οι γόνοι του Ψυχικού και της Κηφισιάς, ξέδωσαν γρήγορα στα υπόλοιπα και επικεντρώθηκαν στη δράση για την ανατροπή του κοινωνικοπολιτικού συστήματος των …πατεράδων τους !
Κι αφού «τρομοκράτησαν» τους έλληνες πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της εξουσίας, είπαν, μέρες πούναι, να τρίξουν τα δόντια και στους διεθνείς – κύρια ευρωπαίους – ομόλογούς τους.
Είναι γεγονός πως αυτού του είδους η επαναστατικότητα έδωσε πολλές αφορμές στο σύστημα να περάσει πολλά και διάφορα μέτρα και διαδικασίες ελέγχου, παρακολούθησης και ποδηγέτησης της κοινωνίας και κάθε φορέα της.
Να, που δέκα φάκελοι με αντίστοιχα κουτιά σπίρτα, συντελούν, στις μέρες μας, στο να «τρομοκρατηθούν» και οι μεγάλοι της Ε.Ε., σε τέτοιο σημείο, ώστε να ετοιμάζονται να σκληρύνουν, ακόμα περισσότερο, τα αντιτρομοκρατικά μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Μπορεί νάχει, από μια πλευρά, δίκιο ο Κουφοντίνας υποστηρίζοντας, πως είχε ένα σοβαρό προφίλ κι ένα καλό όνομα, διεθνώς, η ελληνική τρομοκρατία και τώρα, πια ρεζιλεύεται, με τα παιχνίδια των μπούληδων, πλην όμως, στην ουσία και στο αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις τους, φαίνεται να πετυχαίνουν : και η χώρα διασύρθηκε, και ο λαός θα πάει στις κάλπες φοβισμένος και το σύστημα θα γίνει ισχυρότερο και πιο αυταρχικό απέναντι στους ενεργούς πολίτες και το λαϊκό κίνημα.

Αυτή τη φορά ο σύγχρονος «Καραντανάκης» δεν έχει να φοβηθεί τον πατέρα του, καθώς μόνο συγχαρητήρια θάχει να του δώσει !...

3 σχόλια:

Mr. Fosil είπε...

πολύ σωστά!!

Ανώνυμος είπε...

Ελλάς : η χώρα στην οποία τα πάντα απομυθοποιούνται !

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως,οι περισοτεροι του χωρου εχουν μια(μικρο) αστικη... τακτοποιηση,η απορια ειναι γιατι δεν εκδηλωνονται κατα πλουσιων,φτιαγμενων,νεοπλουτωνκλπ,αλλα μονο κατα μικρομεσαιων....δεν τους παιρνει???????
γ.αλ.