Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΩΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ !...

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία και αμφισβήτηση για τη δυνατότητα που έχουν οι ισχυροί της γης να καταφέρνουν το οτιδήποτε, θελήσουν και σχεδιάσουν.
Χθες, π.χ. στη Λισσαβόνα, ως σύνοδος του ΝΑΤΟ, έφεραν το …καρναβάλι τρεις, περίπου, μήνες νωρίτερα !
Η βαρύγδουπη είδηση που επικοινωνήθηκε, μιλάει για το νέο αμυντικό δόγμα της περιώνυμης Ατλαντικής Συμμαχίας, για τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στις δομές της, αλλά και στους προσανατολισμούς της.
Ποιους προσανατολισμούς ; Μα τους αμυντικούς. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, πως πρόκειται για …αμυντική συμμαχία, κάπως ιδιόμορφη, βέβαια, ως προς τους εχθρούς της. Κατά καιρούς οι επιβουλείς κατά των επικυρίαρχων του πλανήτη αλλάζουν, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά με εκτιμήσεις και επιλογές των ΝΑΤΟϊκών.
Είναι μια ακόμα πρωτοτυπία αυτής της συμμαχίας, αφού το φυσιολογικό «ο επιτιθέμενος να επιλέγει το θύμα του», στο ΝΑΤΟ γίνεται ανωμαλία, αφού εκεί «ο αμυνόμενος επιλέγει …εχθρό !...». (Αυτό το δόγμα διαπερνάει, διαχρονικά, και τα κράτη – μέλη, όπως, καλή ώρα και την Ελλάδα μας…).

Το καρναβαλίστικο έγκειται στο γεγονός, πως στη Λισσαβόνα η Ρωσία έπαψε να είναι αντίπαλος και επιβουλέας και χρίστηκε φίλος και εταίρος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Πόση ιστορία, αποτυπωμένη στο χαρτί, αλλά και στους οπλισμούς, πόσες ζωές χαμένες, πόσες ελευθερίες βιασμένες, στην σύγκρουση των συγκρούσεων : της Δύσης με την Ανατολή, του ΝΑΤΟ με το Σύμφωνο Βαρσοβίας...
Πόσοι πόροι αντί για τρόφιμα και φάρμακα έγιναν όπλα και πυρομαχικά, για να εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμα, λαοί που πεινάνε και παιδιά που πεθαίνουν από ασιτία και έλλειψη αντιβιοτικών !

Το κλου, όμως, του πρόωρου «καρναβαλίστικου σώου» δεν ήταν η μετάλλαξη της Ρωσίας, αλλά η επιμονή των ΝΑΤΟϊκων (παρ΄ όλ΄ αυτά), στην αντιπυραυλική πολιτική και ζώνη. Εναντίον τίνος, πια ;
Τα κείμενα που διαμορφώθηκαν δεν γράφουν τα ονόματα των νέων εχθρών των επικυρίαρχων της οικουμένης, περιοριζόμενα σε γενικές αναφορές, περί «σύγχρονων απειλών» και τέτοιων τινών, πλην όμως, ένα από τα επίλεκτα μέλη του «καρνάβαλου» ο φέρων τη μάσκα του Νικολάκη από τας Γαλλίας, έσκασε το …εφτασφράγιστο μυστικό : η αντιπυραυλική ζώνη θα παραχθεί και να αναπτυχθεί εναντίον του Ιράν !

Χαράς ευαγγέλια στους κύκλους της πολεμικής βιομηχανίας, στους στρατοκράτες, τους «ιέρακες». Αναστεναγμός ανακούφισης στους ανησυχούντες για το μέλλον του καπιταλιστικού συστήματος. Τα ίδια και χειρότερα για τους λαούς…
Τρισεκατομμύρια δολαρίων και Ευρώ θα πιάσουν, επί τέλους τόπο, θα ξοδευτούν για την παραγωγή των πυραύλων, της, κατά του …Αχμαντινεζάντ, αντιπυραυλικής ζώνης και εκατομμύρια παιδιών και ενηλίκων ανά την υφήλιο θα συνεχίσουν να πεινούν, ν΄ αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν !
Η ανθρωπότητα όλο και …προοδεύει !...

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Και σ' αυτό καρναβάλι συμμετέχουμε κι εμείς! Μην το ξεχνάμε αυτό...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Εξυπακούεται ! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...