Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ !...

Ήταν η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή που έσπασε το εμπάργκο στη Γάζα, τον Γενάρη του 2009, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας στον αποκλεισμένο, Παλαιστινιακό λαό. Επτά άτομα, μέλη αυτής της αποστολής, τιμήθηκαν το απόγευμα, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, από την διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης και την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας.

Την ιατρική βοήθεια που προσέφεραν σε ασθενείς στο νοσοκομείο της Ράφα, εξήρε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής παροικίας Θεσσαλονίκης Σόντκι Ασόκι, ενώ ο πρέσβης της Παλαιστίνης Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, αναφέρθηκε στον ηρωισμό με τον οποίο λειτούργησαν τα μέλη της αποστολής.

«Ο λαός μας περνάει μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία του. Η ειρηνευτική διαδικασία αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας της επιμονής της ισραηλινής κυβέρνησης στον εποικισμό», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο λαός του θα γιορτάσει μία μέρα την ελευθερία του για την οποία και ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Στην τελετή τιμήθηκαν οι Άρης Μουσιώνης, διοικητής του Θεαγενείου νοσοκομείου, ορθοπεδικός χειρούργος, Στεφανία Μιζάρα, φωτογράφος, Ηλίας Καρανίκας, διευθυντής της Α΄ Παιδοορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία», Αθανάσιος Νησιώτης, διευθυντής χειρουργικής κλινικής του αντικαρκινικού νοσοκομείου του Πειραιά «Μεταξά», Θέμης Τζήμας, δικηγόρος, Χρήστος Καπάταης, οικονομολόγος και Αλέκος Στάμου, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Στον όρκο του Ιπποκράτη όπου υπογραμμίζεται ότι ο γιατρός πρέπει να βλέπει, να ακούει και να μιλάει, αναφέρθηκε κατά τη βράβευσή του ο κ. Μουσιώνης εξηγώντας ότι , «γι' αυτό τον λόγο, οι Ισραηλινοί φοβού-νται την παρουσία γιατρών. Εμείς κάναμε το αυτονόητο αλλά δεν φοβήθηκα ποτέ στη ζωή μου όσο εκείνη τη φορά», τόνισε ο κ. Μουσιώνης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε την αποστολή ως τη συγκλονιστικότερη της ζωής του ανάμεσα στις συνολικά 27 που έχει μεταβεί, κυρίως λόγω της κτηνωδίας και της έντασης των χτυπημάτων που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι.

«Εξαιτίας του φόβου, μείναμε μόνο στο νοσοκομείο και δεν βγήκαμε στιγμή έξω. Εκεί βιώσαμε και την αγάπη των εργαζομένων προς το νοσοκομείο που το θεωρούν τελευταίο προπύργιο για τη ζωή τους», είπε ο κ. Μουσιώνης. «Παρόλα αυτά», κατέληξε, «δεν μας ζητούσαν τίποτε άλλο από το να μεταφέρουμε μήνυμα ειρήνης και ελπίδας για την λευτεριά».

Από το Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: