Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ !...

Όταν ως κόμμα της αντιπολίτευσης υποστηρίζεις και διαλαλείς, μήνες τώρα, αφ΄ ενός πως το ΠΑΣΟΚ είναι που φταίει για την κρίση και για την έλευση του μνημονίου και αφ΄ ετέρου, πως ο Παπανδρέου εξαπάτησε τους έλληνες και κυβερνάει εφαρμόζοντας άλλη πολιτική απ΄ εκείνη που εξήγγειλε προεκλογικά, τι είναι εκείνο που ζητάς, εκτός από – εθνικές - εκλογές ;
Η κριτική και η πολεμική του Σαμαρά, του ΚΚΕ, του Τσίπρα κι ακόμα του Καρατζαφέρη, σε τι άλλο αποσκοπεί εκτός από την πτώση της κυβέρνησης ; Υπάρχει κανείς που να θεωρεί σοβαρό το αίτημα του αρχιλαϊκιστή Αντωνάκη, ν΄ αλλάξει πολιτική το ΠΑΣΟΚ και να εφαρμόσει τη δική του (μαγική) συνταγή ;

Καθαρά και ξάστερα, ορθά και κοφτά και δημοκρατικότατα : με το κλίμα πούχουν δημιουργήσει με την αντιπολιτευτική τακτική, όλοι τους, αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα εκτιμηθεί ως στήριξη του λαού στην κυβερνητική πολιτική και τους στόχους της, θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου η όποια αμφισβήτηση να ξεκαθαριστεί !

΄Οσοι τρέμουν μ΄ αυτή την ιδέα, ας πρόσεχαν, όταν διαμόρφωναν και εφάρμοζαν τις πολιτικές τους, νομίζοντας πως θα τους δίνονταν η άνεση να λαϊκίζουν και να κομπορρημονούν εκ του ασφαλούς και μένοντας στην εξέδρα της αρένας.
Ας εξέταζαν πιο προσεκτικά τις προεκτάσεις και τις νομοτελειακές συνέπειες της επιλογής τους να πολιτικοποιήσουν πλήρως τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση.
Εκτός κι αν η ηλιθιότητά τους φτάνει μέχρι του σημείου να πίστεψαν, πως θα ήταν δυνατόν να στείλουν τον κόσμο στην κάλπη για να καταψηφίσει την κυβέρνηση και την πολιτική της κι από την άλλη το ΠΑΣΟΚ κι ο Γ. Παπανδρέου θα έμεναν στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της αναμέτρησης και στον …Καλλικράτη !
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά το δίλλημα της Κυριακής έχει διαμορφωθεί όπως αυτοί ήθελαν και επεδίωξαν. Το ό,τι αλαλάζουν πετώντας κορώνες και τσιτάτα, είναι, ακριβώς, επειδή είδαν κι ένοιωσαν το έδαφος να φεύγει κάτω τους και να μένουν μετέωροι. Ειδικά, δε, αυτοί που πρωτοστάτησαν στους ανέξοδους, όπως νόμιζαν, λεονταρισμούς, βρίσκονται μπροστά σε ενδεχόμενες καταστροφικές εξελίξεις.
Η σαμαρική Ν.Δ. κι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τα ρέστα τους κι έχουν αρχίσει να βλέπουν τον εφιάλτη της διάσπασης να παίρνει θέση πάνω από τα σαθρά κομματικά τους σχήματα.

Αλήθεια τι φοβούνται πιο πολύ, την πιθανή αποτυχία τους στις 7 Νοέμβρη (που θα μεταφράζεται σε νίκη του ΠΑΣΟΚ), ή το ενδεχόμενο ο Γ. Παπανδρέου να βρει την αφορμή και να κάνει πρόωρες εθνικές εκλογές ; Εκείνο το «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ταιριάζει γάντι στην όλη υπόθεσή τους !...

2 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Εξαιρετική προσέγγιση. Μήπως όμως θάπρεπε και ο ΓΑΠ να έχει ήδη απαλλαγεί και από τα δικά του βαρίδια? Από τους Δούρειους Ίππους στυλ Παπακωνσταντίνου, που του τραβάνε επιστημονικά το χαλάκι κάτω από τα πόδια? Γιατί πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ο βομβαρδισμός των φορολογούμενων με χαρτιά της Εφορίας για περαίωση-ΕΤΑΚ-εκκαθαριστικά για πληρωμή-"ρυθμίσεις υμιυπαίθριων/ΙΚΑ-ΟΑΕΕ παραμονές εκλογών? Για να μην θυμηθούμε τις "δηλώσεις" Παπακωνσταντίνου για Τιτανικό,για το οδοιπορικό στις ΗΠΑ και Κίνα (ποτ το "κάρφωσε" στερώντας μας την ευκαιρία από τον 11ο του 2009 να διαπραγματευθούμε μέρος του χρέους). Για να μην αναθερθούμε στην παντελή αδυναμία του επί 13 μήνες να οργανώσει έναν σοβαρό μηχανισμό ελέγχου της μεγάλης φοροδιαφυγής. Αλήθεια έναν τόσο επικίνδυνο για την πατρίδα, για το κόμμα του Υπουργό, γιατί τον κρατάει ο ΓΑΠ ?
Ποιές οι πραγματικές σχέσεις Παπακωνσταντίνου με το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, με τους μεγαλοεκδότες,με τους μεταπράτες? Γιατί τους "καλύπτει" συνειδητά?
Ποιοί οι στόχοι του?

Olizadebe

Ανώνυμος είπε...

an breis poion eksupiretei o simitis exeis tin apantisi gia ton papakonstantinou!!!