Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ !...Η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία αλλά ούτε και απαραίτητη υποστήριξε ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Λουκάς Παπαδήμος.

«Δεν είναι επιθυμητή επειδή οι πιθανές αρνητικές συνέπειες της είναι ενδεχόμενο να ξεπεράσουν τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα. Και δεν είναι αναγκαία αν το πρόγραμμα σύγκλισης εφαρμοστεί σωστά όπως πιστεύω ότι μπορεί και πρέπει να γίνει» εξήγησε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για σύγχυση στο δημόσιο διάλογο, καθώς οι αντιλήψεις περί αναδιάρθρωση χρέους έχουν διαφορετικές ερμηνείες και συνέπειες. Η πρώτη από αυτές μπορεί να περιλαμβάνει το λεγόμενο «κούρεμα» και απώλειες για τους ομολογιούχους. Η δεύτερη μπορεί να περιλαμβάνει μια οικειοθελή συμφωνία επιμήκυνσης του χρέους με όρους και προϋποθέσεις που δεν έχουν ως αποτέλεσμα ουσιαστικές αλλαγές στην τρέχουσα αξία των χρεογράφων.

Ερωτηθείς αν προβλέπει το δεύτερο σενάριο, ο κ. Παπαδήμος απάντησε «δεν απαντώ επίσημα στο ερώτημα σας, αλλά αυτό είναι αυτονόητο».
Δεν υπάρχουν σχόλια: