Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΚΗ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ !...

Με το ερώτημα των αξιόποινων πράξεων της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με την μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες («μαύρο χρήμα»), το ΠαΣοΚ παραπέμπει τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλο σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Η πρόταση για την διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης του πρώην κορυφαίου στελέχους του ΠαΣοΚ και υπουργού επί σειρά ετών, κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο και υπογράφεται από 112 βουλευτές, δηλαδή το σύνολο της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ (εξαιρουμένων του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, του κ. Πετσάλνικου και των υπουργών και υφυπουργών, όπως συνηθίζεται).


Ο κ. Πετσάλνικος μετά από σχετική συνεννόηση με τα κόμματα ανακοίνωσε ότι η σχετική συζήτηση επί της πρότασης της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, 28 Απριλίου, στις 11.00 π.μ. Η λήψη της απόφασης θα γίνει με μυστική ψηφοφορία, ενώ δικαίωμα να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί επί όσων του αποδίδονται έχει και ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αθώος ο κατηγορούμενος...

Να περάσει ο επόμενος, πρός αθώωση ...

ακυβέρνητος είπε...

Η πρακτική του «όλα στο φως» ίσως αποτελεί την μοναδική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ προσωπικά, που υλοποιείται. Γιατί κατά τα λοιπά …άστα να πάνε. Πλήρης απογοήτευση. Οι δικαιολογίες «δεν περιμέναμε τέτοιο χάλι», «υπογράψαμε το μνημόνιο γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια», «θα πονέσουμε όλοι (όλοι ;;;;;;) αλλά θα φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα» έπαψαν προ πολλού να με πείθουν.

Εντωμεταξύ ο Σαμαράς περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξει τον βλαχοπόντιο που τον έχει λέει επικηρύξει “το κράτος των Αθηνών”. Καλά, αυτοί μικροί πέρασαν τύφο και τους έμειναν πολλά κουσούρια. Νομίζουν ότι είναι το κέντρο της γης και ότι όλοι πρέπει με το ζόρι να ασχολούμαστε με τις παπαριές τους.

Εύχομαι και ελπίζω (αλλά δεν το βλέπω) να αποδοθεί κάποτε δικαιοσύνη και επιτέλους ΕΝΑΣ κερατάς να πάει στο κάτεργο. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το πόρισμα ενώ είμαι εντελώς απαισιόδοξος και για τη δικαστική (αν φτάσουμε εκεί) κρίση. Προχθές ο Μαντέλης για τη """"χορηγία"""" των 450.000 μάρκων από τη Ζίμενς εισέπραξε 3 χρόνια φυλακή με αναστολή και 7.500 ευρώ πρόστιμο. Η ποινή αφορά το σκέλος της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες και όχι την κύρια υπόθεση, αλλά τέτοιου είδους ποινές δεν γεννούν πολλές ελπίδες για τη συνέχεια.

Κύριοι δικαστές, οι ποινές επιβάλλεται να είναι εξοντωτικές. Εσείς που - υποτίθεται - δικάζετε εν ονόματι του νόμου, με γνώμονα την ανεύρεση της αλήθειας, την απονομή δικαιοσύνης και για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών να ξέρετε ότι όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη αν ήταν να τσεπώσουν 450.000 μάρκα θα πλήρωναν ευχαρίστως 7,5 χιλιάρικα πρόστιμο.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι δικαστές εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα στον Ψωμιάδη, μπρεί να τον λέτε οτι θέλετε καραγκιόζη, γραφικό αλλά ληστής δέν είναι. Ελπίζω να μήν ήταν στημμένη η καταδίκη αυτό κανείς δέν το ξέρει αλλά το πράγμα μιλάει απο μόνο του.
Άν είναι πολλοί κλέφτες πολιτικοί σήμερα ανενόχλητοι έξω όπως Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Βατοπεδινοί σε αυτό μεγάλο μερίδιο έχει η δικαιοσύνη που βρήκε σάν εξιλαστήριο θύμα τον Ψωμιάδη. Με τέτοια στάση της δικαιοσύνης ο πολίτης δέν της έχει καθόλου εμπιστοσύνη.