Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ !...


Οι ανακοινώσεις της Eurostat και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας δεν αφορούσαν μόνο το έτος 2010, αλλά την τετραετία 2007-2010. Τα νούμερα για το περασμένο έτος μονοπώλησαν - και σωστά - το ενδιαφέρον και τη δημοσιότητα και υπήρξε επικέντρωση στο γεγονός πως το τελικό ποσοστό του ελλείμματος είναι περίπου 1%, μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, (10,5% έναντι 9,4%).
Για να μπορέσουν, όμως, οι κάθε είδους δημοσιογράφοι, δημοσιο-γραφίσκοι, πολιτικοί καi πολιτικάντηδες να κάνουν το αντικυβερνητικό παιχνίδι τους, έπρεπε να καταχωνιαστεί η δήλωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία διευκρινίζονταν το "γιατί" της απόκλισης στο έλλειμμα του 2010.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι "...η προς τα άνω αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας για το 2010 προκύπτει από την αναθεώρηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Εurostat)... Δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο και η Eurostat, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επιβεβαίωσε τα στοιχεία που έδωσε η ελληνική στατιστική αρχή...".

Βλέπετε ήταν μια δήλωση που δεν συνέφερε όλο το συρφετό της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης, όλο το κοπριταριό των διάφορων μέσων, από τις χρεοκοπημένες εφημερίδες και τα φαλιρισμένα κανάλια, μέχρι τα πατσαβούρικα blogs των διατεταγμένων ή των διαταραγμένων στοιχείων.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Την ίδια και πιο αλήτικη συμπεριφορά έδειξαν και τα πολιτικά κόμματα, με πρώτη, φυσικά, τη σαμαρική Ν.Δ. που βγήκε να θριαμβολογήσει - δια των Σταϊκούρα και Μηταράκη - για την αναθεώρηση κατά 1% του ελλείμματος του 2010, κάνοντας γαργάρα, εκτός από τη δήλωση του εκπροσώπου της Ε.Ε. και το γεγονός πως στις ανακοινώσεις της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ εμφανίζονται τα νούμερα του ελλείμματος για τα έτη 2007, 2008 και 2009, που αφορούσαν δικές της κυβερνητικές χρήσεις και τα οποία νούμερα απέχουν παρασάγγας από τους στόχους, τις προβλέψεις, αλλά και από τις τελικές ανακοινώσεις των άθλιων γαλάζιων κυβερνήσεων, (μέλος των οποίων ήταν ο ...επικριτής Σαμαράς) και της ποδηγετημένης τότε Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕΑ).

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία για τη διετία 2008 - 2009. Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Καραμανλή προέβλεπε για το 2008, έλλειμμα 2,3%, το οποίο έκλεισε, τελικά στο ...9,8%, ενώ το 2009 έκλεισε με το έλλειμμα στο 15,4%, ενώ η πρόβλεψή τους ήταν στο 2% !!!
Αυτοί, λοιπόν, οι αχρείοι, αυτοί οι καταστροφείς της οικονομίας και της χώρας, έχουν το θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση - πυροσβέστη, επειδή μείωσε το έλλειμμά τους, μόνο κατά ...5% κι όχι 6% !...

Υ.Γ. Και βέβαια, τι να πει και τι να γράψει κανείς για κάτι άλλους επαγγελματίες καταστροφολόγους, που ανέβαζαν το έλλειμμα του 10, στο ...13,5 %, παίζοντάς το "ειλικρινείς" και "ειδήμονες" ?...

1 σχόλιο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Διαβάστε στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΕΜΟ

Τι είναι και τι σημαίνει η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους.