Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ !...


Η υπόθεση Μέρτεν είναι από τις πιο συγκλονιστικές και πιο άγνωστες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Ένας ναζί εγκληματίας συλλαμβάνεται στην Αθήνα, δικάζεται αλλά δεν εκτίει την ποινή του. Απελευθερώνεται στην Γερμανία.

Η ελληνική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δέχεται τα πυρά όλων των κομμάτων. Μια μεγάλη πολιτική κρίση ξεσπάει στην Ελλάδα. Φόντο της η μυστική διπλωματία, ο Ψυχρός Πόλεμος, και το γεγονός πως πολλοί από τους στυλοβάτες του κρατικού μηχανισμού είναι πρώην συνεργάτες των Γερμανών.

Ίσως η υπόθεση Μέρτεν να είχε τελειώσει εκεί, σε κάποια πολιτικά συμπεράσματα, αν ο Μαξ Μέρτεν, δεν κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μέλη της κυβέρνησής του ως συνεργάτες του. Η Ελλάδα από το 1957-1963 θα πέσει σε μια πολιτική θύελλα, όπου αλήθειες και σκοπιμότητες αλληλοπλέκονται. Η ταραγμένη δεκαετία του 60, η Χούντα αργότερα δεν θα βοηθήσουν στο να πέσει φως στην υπόθεση.

Ήταν η υπόθεση Μέρτεν, ένας εκβιασμός που άσκησαν οι Γερμανοί στον Καραμανλή ώστε να οδηγηθούμε στην μη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου;

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...


Η ΝΕΤ και στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη, «το κουτί της Πανδώρας», μετέδωσε την παραπάνω έρευνα για την υπόθεση Μέρτεν, στα πλαίσια της διλογίας «΄Ενας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία ;».

Την επαύριον ο πάσχων και από λογοδιάροια, κολαούζος του Σαμαρά, Μιχελάκης, έκανε την εξής δήλωση :

«Η κρατική τηλεόραση, με το “κουτί της Πανδώρας”, επανέλαβε ένα κατασκευασμένο ψευδολόγημα, που στόχο έχει να σπιλώσει τη μνήμη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αγνοώντας τις διαψεύσεις που είχαν ακολουθήσει την πρώτη προβολή του, πρόβαλε για άλλη μια φορά, το ίδιο κατασκεύασμα, επιμένοντας σε ασύστολα ψεύδη και ύβρεις, που συνιστούν σκευωρία σε βάρος της ίδιας της ιστορίας, καθώς συγκρούονται με την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα.
Πρόκειται για άλλη μια πολιτική αθλιότητα για την οποία υπόλογος είναι η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. Κυρίως, όμως, η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ενώ οδήγησε τον τόπο στη σημερινή τραγική κατάσταση, επιχειρεί, ανεύθυνα και αδίστακτα, να παραπληροφορεί και να αποπληροφορεί, ελπίζοντας ότι μπορεί να φανατίσει και να διχάσει».

Η απάντηση (αποστομωτική και καταλυτική) ήρθε άμεσα από τον Κ. Βαξεβάνη, βάζοντας στη θέση τους, τους Μιχελάκηδες και τους Αντωνάκηδες και ξεσκεπάζοντας την προσπάθειά τους να θολώσουν τα νερά, σε μια υπόθεση καθαρή και ξάστερη :

«Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με δήλωσή του, χαρακτήρισε κατασκευασμένο ψευδολόγημα και αθλιότητα «Το Κουτί της Πανδώρας» με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Μέρτεν και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ας μου επιτρέψει ο κύριος Μιχελάκης τουλάχιστον την αθλιότητα... της κοινής λογικής.

1. Ποια ακριβώς είναι τα ψεύδη και οι αθλιότητες; Συγκεκριμένα και δημοσιογραφικά. Το ότι ο Καραμανλής πίεσε την Δικαιοσύνη να μην δικάσει τον Μέρτεν ; Το ότι απελευθέρωσε τον Ναζί εγκληματία με νόμο ; Το ότι οι υπουργοί του ήταν συνεργάτες των Γερμανών ; Ή μήπως στα όσα λένε τα αρχεία του ΥΠΕΞ ;
2. Πότε και για ποιο πράγμα έγιναν οι διαψεύσεις της έρευνας στις οποίες αναφέρεται και τις οποίες δεν θυμάμαι ;
3. Γιατί το Ίδρυμα Καραμανλή δεν δέχτηκε να απαντήσει στα στοιχεία που θέσαμε υπόψιν του ;
4. Γιατί το ίδιο το 12τομο βιογραφικό έργο για τον Κ. Καραμανλή ( στο οποίο υπάρχουν λεπτομέρειες ακόμη και για επισκέψεις σε επαρχιακούς συλλόγους) το τι έκανε στην Κατοχή περιγράφεται με 14 μόλις λέξεις ; («Το 1941 κατέβηκε από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και το 1944 πήγε στην Μέση Ανατολή»).

Αν ο κύριος Μιχελάκης ή οι «ερευνητές» της ζωής του Καραμανλή δυσκολεύονται να βρουν την ιστορική αλήθεια, μπορούμε να τους στείλουμε μερικά ντοκουμέντα με φαξ. Όπως για παράδειγμα τα έγγραφα της CIA , στα οποία αναφέρεται πως ο Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός με την δέσμευση απέναντι στις ΗΠΑ,να βάλει το Κυπριακό «στο ράφι» .

Υ.Γ. (φιλικό): Φίλε Γιάννη. Η πολιτική είναι σίγουρα η τέχνη του εφικτού. Μήπως πρέπει να γίνει και της αλήθειας και του θάρρους ;».

Σημείωση «Λογοπλοκιών» : Μην κουράζονται οι επίγονοι του καραμανλισμού ν΄ αποδείξουν πόσο τιμούν και σέβονται τον ιδρυτή τους. ΄Εχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως κι αποδεικνύουν καθημερινά, πως είναι άξια τέκνα του, έχοντας κληρονομήσει όλα τα κουσούρια, τη νοοτροπία και την προβληματικότητα του …αείμνηστου κ. «Τριανταφυλλίδη» !...

2 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Τριανταφυλλίδης!
Μα που το θυμήθηκες βρε Λογοπλόκε; Εθνάρχης είπαμε! Εθνάρχης!!! Μη ξύνεις τις πληγές στα δεξιά ζαβά που προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία και να ξεχάσουν τις μ@λ@κίες του ‘‘αειμνήστου’’ (γιατί άραγε;) Κ. Καραμανλή.
Λένε: ‘ο αποθανών δεδικαίωται’. Δεν νομίζω. Μπορούμε να συγχωρήσουμε τον πεθαμένο πολιτικό, για τα λάθη ή τις παραλείψεις του, για τις καθυστερήσεις, τις ατολμίες του, τις αστοχίες του, αλλά όχι και να τον δικαιώσουμε. Και αυτό ισχύει για όλους.
Επί της ουσίας τώρα. Η «υπόθεση Μέρτεν» αποτελεί πράγματι μια από τις σκοτεινότερες και δυσωδέστερες υποθέσεις της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Μια υπόθεση που προσπάθησαν -και ακόμη προσπαθούν- να μας αποκρύψουν, να την κουκουλώσουν ή να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.
Η αλήθεια όμως, δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι μια και μοναδική και δεν μπορεί να τη διαστρεβλώσει κανένας. Ούτε ο Αντωνάκης, ούτε και το κουτσαβάκι του, ο διάδοχος του ψευτοθόδωρα. Όταν ο εγκληματίας πολέμου Μαξ Μέρτεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη για διακοπές (1957), συνελήφθη επειδή κάποια από τα θύματά του τον αναγνώρισαν. Η κυβέρνηση Καραμανλή έχασε τον μπούσουλα από αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη που δεν μπορούσε να διαχειριστεί και με προφυλακισμένο τον Μέρτεν φέρνει σ τη Βουλή ένα νόμο παρωδία σύμφωνα με τον οποίο «αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς να απαιτείται απόφασις δικαστηρίου, πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου, καθώς και η εκτέλεσις πάσης ποινής ή το υπόλοιπον ταύτης»!!! (βλ. Βικιπαίδεια). Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε, μέχρι και ο Μητσοτάκης! Ο νόμος ψηφίστηκε, στον Μέρτεν επιβλήθηκαν 25 χρόνια κάθειρξη και τον επόμενο χρόνο (1960) εκδίδεται στη Γερμανία. Και οι διακοπές του Μέρτεν στην Ελλάδα κάπου εδώ τελειώνουν.
Με παρόμοιες αθλιότητες πολιτεύθηκε ο «αείμνηστος», αλλά αυτός έφυγε από τη ζωή και μπορούν τα λάθη του να συγχωρεθούν. Οι απόγονοι του, που προσπαθούν να κρύψουν τα λάθη του, όπως η γάτα το σκατό της, τσαμπουκαλεύονται μήπως και μας τρομάξουν.
Μια συμβουλή προς Μιχελάκη: να παρακολουθείς όσο μπορείς τακτικότερα τον Κώστα Βαξεβάνη και το «Κουτί της Πανδώρας». Ξέρεις, αυτόν που επί ακαταλληλότερου τον είχατε διώξει από την ΕΡΤ, γιατί είχε και έχει πολλά άπλυτα για το κόμμα σας.
Ίσως έτσι να μάθεις περισσότερη ιστορία και να λες λιγότερες μαλακίες…

Ανώνυμος είπε...

Ποσο δικαιο εχεις βρε Πετρο..τι να πρωτοθυμηθει κανεις? και το παραξενο να συμβαινουν ολα σε αυτη την πολη,δολοφονια του Πολκ,δολοφονια Λαμπρακη,συλληψη Μερτεν.