Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ !...


Ο αρχηγός της Ν.Δ. είχε τη θέση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Αυτή τη θέση όφειλε να την αντιπροτείνει, όχι τόσο προς την κυβέρνηση, αλλά προς τους επικυρίαρχους της τρόϊκας, που απ΄ ό, τι φαίνεται είναι αυτοί που επιβάλλουν, εκτός από τους στόχους, και το μίγμα της πολιτικής που ακολουθείται.
Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόϊκας στην Αθήνα, στην αρχή του μήνα και την περασμένη εβδομάδα πήγε και στην Ευρώπη όπου συζήτησε με τους πολιτικούς εκπροσώπους της Ε.Ε. Είναι αυτονόητο πως έβαλε στο τραπέζι τις ενστάσεις του και ανέπτυξε τη θέση του για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και του μίγματος της πολιτικής που αυτό επιβάλλει.

Το γεγονός, πως και μετά από τις παραπάνω επαφές του και συζητήσεις, επιμένει στις θέσεις του, σημαίνει πως κάπου είδε ή πήρε φως !

Αν αυτό συμβαίνει, τότε το "μπαλάκι¨" βρίσκεται, πλέον, στα χέρια του πρωθυπουργού κι είναι αυτός που οφείλει να δώσει την επόμενη "μπαλιά"...

Οι εταίροι πιέζουν αφόρητα για συναίνεση στην Ελλάδα, κυρίως μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, (μάλλον πρώην...). Ο Γ. Παπανδρέου που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, αντί να φυσάει και να ξεφυσάει από αγωνία και απόγνωση, ας πράξει κι αυτός το αυτονόητο : ας πάρει από το χέρι τον κ. Σαμαρά, ας πάνε μαζί στις Βρυξέλλες κι όπου αλλού πρέπει (Παρίσια, Βερολίνα κλπ) κι ας βάλουν στο τραπέζι την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και την αλλαγή του μίγματος της πολιτικής του.

Καιρός να πάρουν τέλος οι σκιαμαχίες, οι φυγομαχίες, οι ανούσιες κόντρες και οι εκατέρωθεν λεονταρισμοί κι ο καθένας ν΄ αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει τη θέση του, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Αυτό το γαϊτανάκι αρκετά κράτησε !...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου το είχα ξαναγράψει!
ΕΙΣΑΙ ΚΡΥΠΤΟΣΑΜΑΡΙΚΟΣ ή είδες ότι το άλογο 'ΓΑΠ' είναι ΚΟΥΤΣΟ ;.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Δεν κατάλαβες καλα. Είναι η διαδικασία που θα ξεμπροστιάσει τις δεξιούρες της ΕΕ και, βέβαια, θ΄ απογυμνώσει το Σαμαρά απ΄ το δήθεν ρεαλιστικό των προτάσεών του !

Ανώνυμος είπε...

Μήπως οι δεξιοί κυβερνήτες της Ευρώπης και ο Συντηρητικός κυβερνήτης της Βαυαρίας Στόιμπερ έχουν άλλη γνώμη για τις "επιτυχίες" Σαμαρά στην Ευρώπη? Δηλώσεις του μπροστά στις Βερσαλίες και στον Πύργο του ΄Αιφελ είδαμε.

Factor X είπε...

Το πήγε το σχέδιο του, για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, στις Βρυξέλλες και του το απέρριψαν!
Φαντασου να ζητησει εκλογές και να τις κερδίσει με ποια τρόικα θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο?
Εκτος και αν μπορεσει να αλαξει και την Τροικα

Brandx

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε απο τις λίγες φορές που συμφωνώ απόλυτα με ανάρτηση σου.