Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΚΑΡΕΚΛΟΘΗΡΙΑ !...


Η σύζυγος για τον ακαμάτη κι άχρηστο σύντροφό της, εμφανίζεται παροιμιακά να προτρέπει το αμίμητο "χέσε άντρα κι έλα μέσα !...", ενώ αναμιγνύοντας και το ζωικό βασίλειο, ο θυμόσοφος λαός χαρακτηρίζει τους έχοντες μεγάλη ιδέα για τους εαυτούς τους, με το γνωστό "βάζει κι η αλεπού τον άντρα της με τους πραματευτάδες !...".

Οι παροιμίες έρχονται στο νου με τα καμώματα κάποιων δελφίνων του ΠΑΣΟΚ, που θεώρησαν, ξαφνικά, το μπόι τους να ψηλώνει και προέκυψαν απαραίτητοι, καθοριστές και σωτήρες.

Πήγαν, λέει κι είδαν τον Πρόεδρο κι αποφάσισαν (αυτοί), πως εκείνος θα φύγει από την Προεδρία του Κινήματος ! Είναι, βέβαια, υπό έλεγχο, το γεγονός, πότε ακριβώς αποφάσισαν, για τις ...αποφάσεις του Παπανδρέου, πριν γράψει το άρθρο του ο Ψυχάρης στο Βήμα ή μετά ;

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα, δεν έχει το τι, ακριβώς, είπε ο Πρόεδρος και το τι θα κάνει στη συνέχεια, σεβόμενος, πάντα και εξακοντίζοντας το πνεύμα και το νόημα των καταστατικών διατάξεων του Κινήματος, αλλά τι νομίζουν, αυτοί, πως κάνουν και τι σχεδιάζουν να κάνουν.

Οι άνθρωποι, απ΄ ό,τι φαίνεται, ζούνε στον κόσμο τους, πιστεύοντας τον πραγματικό κόσμο, τρώγοντα κουτόχορτο και βλέπουν τις εξελίξεις, μόνο, μέσα από το γυαλί της προσωπικής τους επιδίωξης. Είναι τόσο απορροφημένοι και πωρωμένοι. που δεν αντιλαμβάνονται σε τι οφείλεται το θάμπωμα του γυαλιού τους, θεωρώντας το νοτισμένο, ενώ είναι ...γιαουρτωμένο !

Αυτοχρίστηκαν δελφίνοι και διάδοχοι επειδή θεωρούν, πως τα πήγαν καλά στις κυβερνήσεις του Παπανδρέου, ενώ - κατά τη διεστραμμένη αντίληψή τους - ο ίδιος απέτυχε ! Στο φόρτε του παράφορου ερωτά τους για την καρέκλα της αρχηγίας, νομίζουν οι αθεόφοβοι, πως αρκεί ο παραμερισμός του Γιώργου και η δική τους αναβάθμιση, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει σελίδα και ν΄ ανακτήσει το χαμένο έδαφος και τους ανθρώπους - στελέχη, μέλη, ψηφοφόρους - που το εγκατέλειψαν !

Το χειρότερο, όμως, και το απεχθέστερο δεν είναι αυτή η νοοτροπία και οι αντιλήψεις που υποκινούν τη στάση και τα παιχνίδια των "πράσινων" δελφίνων, αλλά το γεγονός, πως, σχεδόν όλοι, βρίσκονται σε εντεταλμένη αποστολή υπεράσπισης και εξυπηρέτησης των ευρισκομένων σε κίνδυνο, συμφερόντων, κλιμακίων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής.

Η τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στην εσωτερική κοινωνική, πολιτική και οικονομική σκηνή, με ευθύνη των επιλογών και των πολιτικών, που έκανε και άσκησε ο Γ. Παπανδρέου, δείχνει, πως το σαθρό καθεστώς, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, πνέει τα λοίσθια και οι διάφοροι εκφραστές του - και, στην κορυφή, αλλά, και, στην κοινωνία - χάνουν οφίτσια, προνόμια και ανέσεις.

Το ξαμόλλημα των πολιτικών τους εφεδρειών στην αναζήτηση και τη διεκδίκηση καίριων θέσεων στο πολιτικό εποικοδόμημα, είναι μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την απόκρουση και την ποδηγέτηση των εξελίξεων, πάλι σε καταστάσεις που να τους ευνοούν και να τους συμφέρουν !...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε συνφωνω με την αναρτηση σου και θα ηθελα να προσθεσω ας κανουμε υπομονη.Εγω 68 χρονια εχω ζηση πολες καταστασεις.1944

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε δεν θυμαμαι σε πιο άρθρο σου,πριν μερικούς μήνες, έλεγες Προεδρε πέτυχε την συμφωνία και μετα φύγε έξω και κάνε ότι θες!, και είχα πει σιγά μην αφήσουμε τα πράγματα σε άλλους η νοοτροπία του έλληνα θέλει δύο τετραετίες για να αλλάξει! μήπως συναντηθήκμε;!Βέβαια και ο Γιώργος άνθρωπος είναι και έχει και όρια αντοχής, δεκτόν, αλλά έλα που δεν έχουμε δεύτερο!Γιώργο γερά, σε ποια σκύλα ή χάρυβδη θα μας αφήσεις!???

Ανώνυμος είπε...

λογοπλοκε υπόγραψε
μαρια :-))