Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

BRAVO, HERR PAPANDREOU !...


Η Ευρώπη σάστισε! Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας. Ο Παπανδρέου ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή, παρατηρεί σε σχόλιό του το Spiegel Online:

Ο κίνδυνος να πουν οι Έλληνες όχι στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει. Παρόλα αυτά η απόφαση είναι ορθή για 3 λόγους:

1. Ο πρωθυπουργός χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή. Εκλέχθηκε πριν την κορύφωση της κρίσης. Η πολιτική που ακολουθεί απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Σε καμία αναπτυγμένη χώρα δεν έχουν επιβληθεί τόσο σκληρά μέτρα περικοπών και λιτότητας.

2. Η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί. Μετά από ενάμιση χρόνo δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μικροπολιτικά παιχνίδια. Μέσω του δημοψηφίσματος υπάρχει η ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα λάβει σαφώς θέση για το πως βλέπει το μέλλον της χώρας και...

3. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι θύματα της οικονομικής πολιτικής, πολλοί δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει γύρω τους και καταφεύγουν στην απεργία. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των πολιτών ταχθεί υπέρ του δρόμου που χαράσσει η κυβέρνηση ίσως η χώρα εξέλθει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Ως συνέπεια οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχαναν οποιαδήποτε νομιμοποίησή τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ευρώπη, όντως σάστισε !
Ο κόσμος όλος, όντως σάστισε !
Πανικός παντού !

Άν καταφέρει με αυτά που κάνει,
να διαλύσει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα,
θα του πρέπει μία θέση
δίπλα στον Μάο, τον μεγάλο τιμονιέρη.