Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ, ΠΡΟΕΔΡΕ !...


Τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας αναγκάζονταν σε παραίτηση, επειδή …τόλμησε να εξαγγείλει την προσφυγή στον ελληνικό λαό, για το Μνημόνιο Νο 2.
 
Οι πολιτικοί νταβατζήδες της Ε.Ε. με τη συνέργια των ντόπιων ενεργούμενών τους, τον Αντωνάκη Σαμαρά και τον Βαγγελάκη Βενιζέλο, θεώρησαν casus belli την απόπειρα του Γ. Παπανδρέου, να εφαρμόσει τη στοιχειώδη αρχή της Δημοκρατίας, στη χώρα, που την εφηύρε και την χάρισε στην ανθρωπότητα !
 
Τώρα, τα γιουσουφάκια της Μέρκελ, αφού ξεβρακώθηκαν, πλήρως, στα άγρια και άνομα κελεύσματά της, επιχειρούν να περάσουν, με αναίσχυντο και εκβιαστικό τρόπο, στη Βουλή, τα μέτρα – χαριστική βολή στον, πολλαπλώς, σφαγιασμένο ελληνικό λαό.
 
Ψευδόμενοι, ασύστολα, οι λεχρίτες :
- παρουσιάζουν το πακέτο τους, ως το, τάχα, συμφωνημένο και υποχρεωτικό, ενώ περιέχει, τα διπλάσια μέτρα, σε έκταση και κόστος, από όσα συμφωνήθηκαν
- επιχειρούν να αποδώσουν το ξεκλήρισμα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, στην τάχα, ατολμία των προηγούμενων κυβερνήσεων και στις καθυστερήσεις τους, αποσιωπώντας, πως ήταν αυτοί που υπονόμευαν κάθε μέτρο και κάθε πολιτική, ως πριν λίγους μήνες
- σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν γαργάρα τις διττές προεκλογικές τους δεσμεύσεις και υποσχέσεις, για «μη περικοπές», όπως κάνουν γαργάρα τις κορώνες που έβγαζαν για την επιδείνωση της ύφεσης και την ανάπτυξη !
 
Τώρα, ένα χρόνο μετά την, αναγκαστική, παραίτησή σου, σύντροφε Πρόεδρε, έφτασε πάλι η δική σου ώρα : βγες στη Βουλή και πέστα έξω απ΄ τα δόντια !
 
Βγες και πες στον ελληνικό λαό, ολόκληρη την αλήθεια, κάνε, πρώτα - πρώτα, την αυτοκριτική σου για τα λάθη και τις ολιγωρίες και στη συνέχεια αποκάλυψε το ρόλο τους και τους στόχους τους, βάλε τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει ανάγκη η χώρα κι ο λαός, για να σηκώσουν το κεφάλι.
 
Βγες και πρότεινε την αυτονόητη και διαχρονικά ιδανική διαδικασία, ανατροπής των αδιεξόδων και αχρήστευσης των διλημμάτων : πρότεινε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα μέτρα, ζήτησε την αποφασιστική παρέμβαση του ελληνικού λαού, στην πιο κρίσιμη, για το παρόν και το μέλλον του, συγκυρία !
 
Ξέρεις, πολύ καλά, πως οι όποιες απειλές τους είναι κούφια λόγια, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα !
 
Τόλμησέ το Πρόεδρε και κάνε τους ντόπιους και ξένους λεχρίτες, να μείνουν σύξυλοι, να ψάχνουν και να μη βρίσκουν, να τρέχουν και να μη φτάνουν ! Τόλμησέ το και δώσε στο καταταλαιπωρημένο λαό μιαν ανάσα, μιαν ελπίδα !...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε λες και σε μας τι πίνεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, Ναι!!!!!
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ναι!!!
(πριν διαβάσω το κείμενο μόνο με τον τίτλο "ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ, ΠΡΟΕΔΡΕ" ξέσπασα σε αναφυλλητό)
ουφ
(κι έχεις τόσα να μας πεις)
maria

Ανώνυμος είπε...

ρε συ λογοπλοκε και εμεις παπανδρεικοι ειμαστε αλλα ελεος πανω απο ολα ειμαστε πασοκ.μην παιζεις με τα ονοματα.οσο ηταν ο γιωργος τον στηριζαμε τωρα ειμαστε με τον βαγγελη αυριο μεθαυριο με καποιον αλλον αρχηγο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά την παλεύετε; Μα την Παναγία δηλαδη.............

Ανώνυμος είπε...

16.09, Παντος οχι το κουτοχορτοζουμο που πινει η αφεντια σου.
Προεδρε και εγω συμφωνω με τον Λογοπλοκο. Να το κανεις γιατι μας το χρωστας. Να μιλησεις και να τα πεις ολα και να ζητησεις δημοψηφισμα. Ακουσα χθες σε επαναληψη τον Βαρουφακη (δεν ειμαι οπαδος των θεωρειων του) και συμφωνω με την προταση του. Να αρχισουν απο τα υψηλα μισθα και τις συνταξεις και να καλυψουν μονο τα 2.5 δις του ελλειμματος (εκει που καταφερες να το πας εσυ και οχι οι ψευτες) χωρις τα μετρα που μας ετοιμαζουν και ας αναλαβουν το χρεος οι εταιροι. Γιατι δεν το κανουν????

Ανώνυμος είπε...

γιατι αντεδρασαν ετσι ορισμενοι ¨,τι φοβουνται.συμφωνω οτιοι μεγαλοι ηγετες φαινονται τετοιες στιγμες και οΓΑΠ ειναιτετοιος.και επιτελους ορισμενα παμφαγα της ελληνικης πολιτικης ελιτ θα πρεπει να λογοδοτουν στο λαο.η ιστορια στον ζεοντα χρονο γραφεται απο τους εντιμους καιτους τολμηρους.αρκετο χρονο χασαμεμε με τις καθε ειδους κολωτουμπες καιτηναρχηγικη βουλιμια του βενιζελου.προεδρε τολμησε το.εχεις καιτο ηθικο δικαιωμα και την τολμη.η δικαιωση σου καιηδικαιωση πολλων που σε πιστευουναι εναι κοντα.τα γατακια στην ακρη πια.

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν Βενιζέλο;

Ανώνυμος είπε...

ο βενιζέλος πρέπει να φύγει άμεσα. ο Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει πάραυτα

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ? ΞΕΚΑΣΤΕ-ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ-ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝΕ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ.ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ? ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝΕ... Ο ΛΑΊΚΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΕΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ?

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασιά!! Ο " πρόεδρος " διακόπτει τις διαλέξεις του στις ΗΠΑ για να έρθει να ψηφίσει τα μέτρα!! Με τις υγείες σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειδατε το διαπλεκομενο και πολεμιο του παπανδρεου μεγαλο καναλι με τον εμπαθη Πρετεντερη πως αντεδρασε οταν ο Τσυριζα ειμε την κυβερνηση του φιλου του Σαμαρα Κυβερνηση Τσολακογλου??? Και δεν υπαρχει ενας κερατας, ναι ενας κερατας, να τον ρωτησει ;αν αντεδρασε με την ιδια προθυμια οταν υβριζε τον Παπανδρεου και τον ελεγε Τσολακογλου και τον απειλουσε με Γουδι. Ολα αυτα τα ''Τομαρια'' θα παρου συντομα το μαθημα τους οταν ο Λαος τους απαξιωσει τελειως και θα τους εξαφανισει επαγγελματικα. Θα τουε δειτε συντομα σε περοθωριακα καναλια με τον καραγκιοζη το Αλ-Τσαντιρ να κανουν εκπομπες.

Ανώνυμος είπε...

03.07, Εισαι τωρα σοβαρος??? Αν πει οχι στα μετρα εχεις διανοηθει τι θα ακουσει και ποια θα ειναι η αντιμετωπιση που θα εχει απο το κατεστημενο και την διαπλοκη?? Και σε ρωτω αλλη μια φορα, εισαι σοβαρος φιλε?? Μαλλον προβοκατορα σε κοβω γιατι χαζος δεν πρεπει να εισαι.

Ανώνυμος είπε...

Aς όψονται οι ευαίσθητοι που δεν άντεχαν τα γιαούρτια και τ΄αυγά του Σύριζα.Τώρα ησύχασαν στην αγκαλιά του κ.Ζάππειου και οι λοιποί στου Αλέξη.Βρε δεν πάνε στο διάολο είναι αποδεδειγμένα όλοι τος νάνοι μπροστά στα δύσκολα.
Α! εκείνη η Βασούλα που βρίσκεται την είδε κανείς?
Τώρα τραβά ο καθείς το δρόμο του σαν ζαλησμένα κοτόπουλα,εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ.
Ολοι μιλούν για δημιουργεία νέου φορέα της κεντροαριστεράς.ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ? Αυτοί δεν ήταν σε θέση να διατηρήσουν ένα κραταιό κόμμα που το βρήκαν έτοιμο θα κάνουν νέο?
Ας πάνε όλοι τους στο διάβολο γιατί για το σπίτι τους δεν το βλέπω,
Πρόεδρε δόσε σ΄όλους μια μούντζα και στα πρώην στελέχη σου και σε μας τους ψηφοφόρους σου νυν και τέως.Όλοι σε πούλησαν!!!