Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !...


Από το απόγευμα της Κυριακής ο Α. Σαμαράς είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη πολιτική του ήττα ενόσω πρωθυπουργεύει της χώρας.
 
Η απόφαση για την ακύρωση της συγχώνευσης Εθνικής Eurobank είναι προσωπικό πλήγμα για τον πρωθυπουργό και έχει επιφέρει αμηχανία στο Μαξίμου.
 
  Παρά τις προσπάθειες του κ. Σαμαρά ακόμη και την ύστατη ώρα, δηλαδή κατά τη συνάντηση της Κυριακής, για να μην ανατραπεί η συγχώνευση, οι τροικανοί ήταν ανένδοτοι.
 
Και όπως προέκυψε από τον κύκλο των επαφών που έγιναν, η στάση τους αυτή προήρχετο από πολιτική εντολή που είχαν από τη Γερμανία με τεκμηρίωση από την Ε.Κ.Τ..
 
Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια αντελήφθη ότι ακόμη και οι προσπάθειες για αναπτυξιακές κινήσεις δεν θα είναι δική του απόφαση αλλά μόνο… εισήγηση που θα πρέπει να εγκριθεί.
 
Η μεγάλη αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τώρα πια η πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που επειδή είναι ήδη τραυματισμένο δεν μπορεί εύκολα να αντέξει κλυδωνισμούς όπως ο τελευταίος.
 
Και αν κάτι πάει στραβά με τις ελληνικές τράπεζες η επίπτωση δε θα αφορά μόνο την κυβέρνηση που δε θα μπορέσει να σταθεί ούτε λεπτό στην εξουσία.
 
Θα οδηγήσει τη χώρα και στην τυπική χρεοκοπία και θα τη θέσει εκτός ευρωζώνης αφού δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά για νέο γύρο μέτρων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω παλι τα εχω παρει αναποδα με τον Παπανδρεου για το πως μπορεσε το θηριο να δημιοθργησει τοσο μεγαλο προβλημα σε ολοκληρη την Ευρωπη. με ποιον διετραμμενο μηχανισμο μπορεσε και εβαλε ο ''προδοτης'' στο μνημονιο την πρτογαλια, την Ιρλανδια, την Κυπρο και ορους χειροτερους των μνημονιων την Ιταλια και την Ισπανια.Και δεω του εφτανε αυτο..αλλα κουρευει τωρα και τις καταθεσεις των καταθετων ο σουπερ ''Προδοτη΄''. Ξυλο που σας χρειαζεται οσοι πιπιλατε ακομη αυτη την καραμελλα αχρηστοι.

Ανώνυμος είπε...

den kseri tipota einai axristos entelos o samaras h ali dio trheloun kai afti eksousia pasi thisia

Ανώνυμος είπε...

13:16 και οι τρείς θέλουν εξουσία και είναι και άχρηστοι