Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ !...


Οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν με κάθε επισημότητα την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στο υπέδαφος νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο.
 
Όπως ακριβώς είχε γίνει και στην Κύπρο, πριν εφορμήσει ο γερμανικός Αττίλας υπό την σκέπη της ΕΕ και του ΔΝΤ και τα κάνει όλα ρημαδιό. Ελλάδα και Κύπρος τώρα βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους.
 
Πετρέλαιο η μια, πετρέλαιο και η άλλη, μνημόνιο η πρώτη, μνημόνιο και η δεύτερη. Δεν πρόφτασαν οι Κύπριοι να χαρούν και ήρθε η κατραπακιά, ενώ για μας η σφαλιάρα ήρθε πριν από τα κοιτάσματα.
 
Και στις δυο περιπτώσεις, μιλάμε για ύφεση πολλών ετών, για φτωχοποίηση και ανεργία, που εμείς τη βιώνουμε ήδη και τώρα είναι η σειρά της μεγαλονήσου να δοκιμάσει την πικρή γεύση τους. Γερμανο-γάλλοι και Ολλανδοί δεν έχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι όμως μεγάλοι καταναλωτές, καθώς κινούν εργοστάσια, σπίτια και καταστήματα.
 
Η εξάρτηση από τη Ρωσία σ’ αυτόν τον τομέα είναι αποκλειστική, αν δεν είναι και επικίνδυνη. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος να ελεγχθούν τα νέα αποθέματα, πριν να είναι πολύ αργά και η κατάσταση να μην μπορεί να αντιστραφεί.
 
Βρήκαν λοιπόν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας και τον υπερτροφικό τραπεζικό τομέα της Κύπρου και άρχισαν τα κουρέματα.
 
Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν επιτεύχθηκε, η οικονομία συνεχίζει να παραπαίει και το μέλλον φαντάζει σκοτεινό και άδηλο. Η Ελλάδα έχει ζήσει αυτή την εμπειρία και η Κύπρος ετοιμάζεται να τη ζήσει.
 
Το πικρό ποτήρι της ύφεσης έχει μοιραστεί σε όλες τις χώρες του νότου, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία κλπ. Αυτοί όμως δεν έχουν πετρέλαια, δεν μπορούν να παίξουν ως προμηθευτές των βορείων, δεν μπορούν να τους εξαρτήσουν.
 
Ίσως εκεί να βρίσκεται η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι δυο ελληνόφωνες χώρες, οι οποίες «αίρουν το σταυρό του μαρτυρίου», μέρες που είναι. Όσο για την ανάσταση, θα περάσουν χρόνια μέχρι να τη δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: