Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ !...




Το χθεσινό γεγονός στο ΟΑΚΑ, μάλλον με ευθανασία της ψυχορραγούσας ΑΕΚ μοιάζει, και συνεπώς, υπόκειται σε πολλές και διφορούμενες εκτιμήσεις.
 
Η θρυλική ομάδα απ΄ την Πόλη, που συνεπήρε και εξέφρασε, ποδοσφαιρικά, γενιές και γενιές ελληνόπαιδων - κύρια των φτωχογειτονιών - εκτός από το ό,τι βρίσκονταν, από καιρό, σε κώμα, (καταχρεωμένη, τιμωρημένη, παραμυθιασμένη και εξαπατημένη), δεν είχε μπροστά της, καμιά σοβαρή ελπίδα ανάκαμψής της.
 
Οι "γιατροί", που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν, για να ξεπεράσει τα προβλήματά της, τόπαιξαν, μέχρι την τελευταία στιγμή, είτε "φρου - φρου κι αρώματα", είτε πολυάσχολοι με τις υπόλοιπες μπίζνες τους. Καριόληδες του κερατά, που, μάλλον, από βρώμικες προθέσεις και σκοτεινές επιδιώξεις καθοδηγούνταν και καθοδηγούνται.
 
Μ΄ αυτές, λοιπόν, τις συνθήκες η ΑΕΚ ήταν καταδικασμένη να πεθάνει, (να πάει, δηλαδή, στη Β΄ Εθνική) κι οι μαστούρες του χθεσινό ντου, απλώς της έβγαλαν τα σωληνάκια.
 
Είναι πολύ αμφιλεγόμενη η άποψη, πως, παρ΄ όλη την, τραγική, ήττα από τον Πανθρακικό, μπορεί να γλίτωνε.
 
Σ΄ ένα ποδοσφαιρικό καθεστώς, πλήρως ελεγχόμενο και ποδηγητημένο, όπου, τάχα, καταργήθηκαν οι "παράγκες" και φτιάχτηκαν οι άτυποι ποδοσφαιρικοί Όμιλοι, με τη "μαμά ομάδα και τις θυγατρικές της", όπου από την έναρξη του β΄ γύρου, το στήσιμο των παιχνιδιών και οι συνεννοήσεις πήγαιναν "γόνα", η ανάδελφη ΑΕΚ δεν είχε καμιά τύχη, ήταν τελειωμένη !
 
Παρ΄ όλ΄ αυτά και μ΄ όλα τούτα, επειδή η Αθλητική ΄Ενωση Κωνσταντινουπόλεως, δεν είναι, απλά, ποδοσφαιρική ομάδα και δεν έχει σχέση με Α' και Β΄ κατηγορίες και εφήμερες περιπέτειες, αλλά είναι ιδέα, ιστορία, που έρχεται από μακριά και πάει, πολύ, μακριά, οι ΑΕΚτζήδες είμαστε κοντά της, θάμαστε πάντα δίπλα της και οι τωρινές λύπες και στεναχώριες, θα αντικατασταθούν, από τη χαρά του γρήγορου, came back και των μελλοντικών επιτυχιών !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο το αρθρο και το συνυπογραφω ομως θα ηθελα να σημειωσω μιαν αληθεια που ειναι σκληρη ασχετα με το ποιος εφτεξε στο παρελθον (ειναι γνωστοι αλλωστε ολοι οσοι εφτεξαν). Ποιος λογικος ανθρωπος θα εβαζε λεφτα στην ΑΕΚ να την σωσει υποτιθεται και να τον τραβανε στο αυτοφορο καθε τοσο και να παρουσιαζετε καθε 15 στο ΑΤ της γειτονιας του?? Ξερετε κανεναν τρελλο που θα εβαζε τα εκατομυρια του (μιλαμε για 170 εκ Ευρω μονο στην εφορια) και να τον κυνηγανε και απο πανω να φαει το λιγοτερο ξυλο περαν απο την φυλακη. Το λεω αυτο γιατι εχω υπ'οψιν μου το βρισιδι που εφαγαν κατι ενδιαφερομενοι τελευταια που εκαναν προσπαθειες φτανει να γινοτανε καποια λογικη ρυθμιση των χρεων που ομως δεν εγινε ποτε!!! Ειναι δυνατον ομο-ιδεατες μου ΑΕΚτιδες να μπει καποιος σε τετποια περιπετεια με δοση 850 χιλ μονο στην εφορια??? Αρα η τυχη της ΑΕΚ ητανε προδιαγεγραμμενη δυστηχως.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να σωθεί μόνο αν παραμείνει στην Α΄κατηγορία . Οι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν και να ρυθμίσουν τα χρέη υπάρχουν , ας βγουν μπροστά τώρα .
Λαρισαίος