Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ !...

 
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση της "Κίνησης των 75", που έγινε το πρωί της Κυριακής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στους συμμετέχοντες μοιράστηκε φάκελος που περιείχε κείμενα, για την πολιτική της κυβέρνησης, (μύθοι και αλήθειες) και για τα αίτια της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν νυν και πρώην βουλευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης κι ο Παντελής Οικονόμου, ενώ μίλησαν επίσης οι Γρ.Νιώτης, Σ. Βαλυράκης, Μ.Στρατάκης, Ασ.Παπαηλιού, Θ.Τσίκας και Οδ. Κορακίδης.

"Το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, διέψευσε τις ελπίδες μας !...", τόνισε ο Μ. Καρχιμάκης, "...καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση... και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, αλλά η ηγεσία του κόμματος που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο συνέδριο...".
 
Για να ξεκαθαρίσει : "...Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό κόμμα, να δίνει λύσεις στους πολίτες... Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα αλλά πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση όπως πίστεψε και την έκανε πράξη ο Ανδρεας Παπανδρέου... Θέλουμε να προστατεύσουμε την πολιτική από τους αεριτζήδες που επιχειρούν να κυριαρχήσουν σ΄ αυτήν !...".
 
  Ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος επεσήμανε, χαρακτηριστικά, πως "... αν δεν υπήρχε το μεγάλο φαγοπότι της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν θα είμασταν αναγκασμένοι να μπούμε στο μηχανισμό στήριξης... Επιλέξαμε τη διάσωση της χώρας γνωρίζοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι σκληρά... αναμετρηθήκαμε με την συνείδηση μας... ζητήσαμε θυσίες του κόσμου τις οποίες αναγνωρίζουμε... Δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση !...".

"...Δεν ξεχνάμε τον κ, Σαμαρά που έλεγε ότι θα μηδενίσει το χρέος σε ένα χρόνο, δεν ξεχνάμε τη σκλήρη αντιπολίτευση που έκανε στο Γ. Παπανδρέου και τα γελοία Ζάππειά του, με τις ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο !... Μ΄ αυτή την απάτη έχει, σήμερα, τη δεδηλωμένη !..."

Κατακεραυνώνοντας την κυβερνητική πολιτική, ο Μ. Καρχιμάκης τόνισε, πως "...καλούν τον ελληνικό λαό να κάνει και άλλες θυσίες, για να προστατέψουν τους τραπεζίτες !..."
 
Για να καταγγείλει : "...Είναι η κύρια αιτία που ανατράπηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ... ΄Ηταν τότε, όταν η δική μας κυβέρνηση θέλησε να βάλει τέρμα σ΄ αυτή την ασυδοσία !...".

"...Δεν αποδόθηκαν ευθύνες για το που πήγαν τα λεφτά, τα 50 δις που πληρώνει ο λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών... Στην περίπτωση των τραπεζιτών, κεντρικός υπεύθυνος για όλα, είναι ο κ. Προβόπουλος, υπαίτιος για πολλά δεινά της οικονομίας και των πολιτών...".

"...Εμείς δεν είμαστε, απλοί, σχολιαστές της πολιτικής επικαιρότητας γι αυτό και οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πως πρέπει να βαδίζουμε από εδω και πέρα. Πρέπει να αναλύουμε το πως φτάσαμε εδώ, γι αυτό και είναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες, για το χρέος, στον Γιώργο Παπανδρέου.... Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτισμούς και για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, πρακτικές και συμπεριφορές που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος..".


Για τη σημερινή πολιτική στάση, ο Μ. Καρχιμάκης ξεκαθάρισε, πως "...η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους... Πρέπει να αγωνιστούμε για διαφάνεια, για αλλαγές και βελτιώσεις στη Δικαιοσύνη, παντού... Να συγκρουστούμε με την αδιαφάνεια των θεσμών, να στηρίξουμε τους έντιμος δικαστές... Να παροτρύνουμε την ηγεσία του κόμματος να συγκρουστεί με όλα τα κακώς κείμενα χωρίς δισταγμούς, με το παρασιτικό κεφάλαιο και με όσους πλουτίζουν αεριτζήδικα...!Να στηρίξουμε τη νέα γενιά που πνίγεται, σε κάθε δημιουργική της προσπάθεια...!".
 
è Μιλώντας στην εκδήλωση και εν όψει των εκλογών ενδιαμέσων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ο Παντελής Οικονόμου κάλεσε σε συμμετοχή, εκτιμώντας ότι με καθαρότητα, αγωνιστικότητα και συνεργασίες, την επόμενη ημέρα η «Κίνηση των 75» θα είναι πανταχού παρούσα και έτοιμη.

Ο ομιλητής εξήγησε γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με το κύριο Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία», αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Εξήγησε επίσης γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας το κενό πρότασης και τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε επίσης στις διαρροές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα υπεύθυνα όργανα όλων των κομμάτων οφείλουν έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τότε που άρχισε η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι σήμερα και όχι διαρροές, μέσω κύκλων, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς.

Ο ομιλητής επισήμανε ακόμα ότι, έως και το δράμα της Κύπρου έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και επιπόλαιων δηλώσεων και εκτίμησε ότι όσοι παίζουν τέτοια μικρά παιχνίδια, το μόνο που καταφέρνουν είναι η απαξίωση της Δημοκρατίας.Εκτίμησε ότι, εφ όσον έτσι έχουν τα πράγματα, είναι ανάγκη να ξανανέβει η δημοκρατική παράταξη, ώστε να μπορέσει να ξανανέβει ο λαός και η χώρα μας.

«Θα δώσουμε εμείς τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε και δεν δίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί, απλώς, δεν τις έχουν» κατέληξε...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους, βγειτε μπροστα και δυναμικα και κανετε κατι γιατι θα το διαλυσουν τρελειως το κομμα αυτοι.

χ.κ. είπε...

Επιτελους δωστε φως και ελπιδα για να επιστρεψουν στο πασοκ οσοι ακομη πιστευουν στο κινημα και εφυγαν απο την αγαρμπη ανατροπη του Γαπ.

Ανώνυμος είπε...

Απο το μαρτυρικο Διστομο οι φιλοι και τα μελη μας ειναι μαζι σας.
Βγειτε δυναμικα μπροστα γιατι αυτο το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν μας αξιζει.

Ανώνυμος είπε...

αντε πάλι θα αρχίσουμε από το είμαστε δυο είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς!

Ανώνυμος είπε...

23.57, Παντως στο 5% του σημερινου υποκαταστατου του Πασοκ δεν ειμαστε. Αυτο το 5% στις επομενες εκλογες υα ενοποιηθει με την Δεξια γιαυτο και κανει αυτα που κανει και να θυμασαι αυτα που σου εγραψε σημερα.