Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η ΠΛΗΡΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ !...

 
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι ακριβώς προσδοκά το κάθε κόμμα να αποκομίσει από την Προανακριτική επιτροπή για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αλλά εκείνο που μετά βεβαιότητος καταγράφεται μέχρι στιγμής είναι η πλήρης γελοιοποίηση και του θεσμού αλλά και όσων πρωταγωνιστούν στις εργασίες της. Και μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια. Ετσι και χειρότερα θα πάει η δουλειά.
 
Επρεπε να το περιμένουν, άλλωστε. Ουσιαστικά η επιτροπή δεν ξέρει τι ψάχνει να βρει. Αν και ποιος διέγραψε τις εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου, των οποίων οι λογαριασμοί δεν φαίνεται να κρύβουν κάτι το παράνομο; Διότι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλο τώρα αν η προπαγανδιστική υστερία της αντιπολίτευσης και η μανία της κοινής γνώμης να βλέπει παντού σκάνδαλα έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι η λίστα κρύβει φοροδιαφυγή δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων.
 
Η ιστορία ξεκίνησε ως οικογενειακό σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου και τράβα ο ένας από τη μια και ο άλλος από την άλλη έφτασε στο σημείο να προβάλλεται σαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων, ενώ δεν υπάρχει βεβαιωμένη φοροδιαφυγή έστω και ενός ευρώ. Κι αυτή είναι και η αιτία για όλες τις γελοιότητες και τις αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της επιτροπής.
 
Το σημείωνα και χθες. Οσο δεν υπάρχει πόρισμα του ΣΔΟΕ που να διαπιστώνει περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες να δημιουργούν έστω και υποψίες για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών, η επιτροπή δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι συγκεκριμένο και η μόνη ενδιαφέρουσα παράμετρος της λειτουργίας της είναι οι καβγάδες, οι ύβρεις και οι άλλες ανάλογες επιδόσεις των μελών της.
 
Το μόνο προς διερεύνηση που υπάρχει προς το παρόν είναι γιατί το ΣΔΟΕ δεν έκανε τη δουλειά του και δεν έχει διερευνήσει εδώ και ενάμιση χρόνο αν οι λογαριασμοί της λίστας υποκρύπτουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Και για την παράλειψη αυτή δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εντολή να μην ερευνήσουν τη λίστα δεν τους δόθηκε από κανέναν. Αντίθετα τέθηκε στη διάθεσή τους και όφειλαν να την ξεψαχνίσουν. Οταν μια κυβέρνηση ζητά μέχρι και ανώνυμες καταγγελίες για φοροδιαφυγή, είναι αδιανόητο να μην έχει διερευνήσει το ΣΔΟΕ αν και τι μπορεί να κρύβει η συγκεκριμένη λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: