Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 19ΧΡΟΝΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ !

Όπως έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας (http://www.enet.gr/) το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές της Συρίας την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι, η οποία κρατείται εδώ και εννέα μήνες χωρίς να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο.
Η Ταλ αλ Μαλούχι είχε κληθεί να παρουσιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 στις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας και είχε συλληφθεί αμέσως, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Δύο ημέρες αργότερα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν στο σπίτι της και κατέσχεσαν τον υπολογιστή της, CD και βιβλία.

Από την ημέρα που συνελήφθη δεν έχει επιτραπεί στην οικογένειά της να έρθει σε επαφή μαζί της και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση για τους λόγους που ετέθη υπό κράτηση, προσθέτει το Παρατηρητήριο.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

"Η κράτηση της μαθήτριας Λυκείου για εννέα μήνες, χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δείχνει την ωμή και αυθαίρετη στάση των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας", καταγγέλλει η διευθύντρια του HRW για τη Μέση Ανατολή Σάρα Λία Ουάιτσον. Σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές η Ταλ Αλ Μαλούχι μπορεί να συνελήφθη λόγω ενός ποιήματος που είχε γράψει, στο οποίο επέκρινε τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης στη Συρία. Ωστόσο, σύμφωνα με το HRW, το μπλογκ της, που περιέχει ποιήματα και σχόλια για την κοινωνία, θίγει κυρίως το θέμα της τύχης των Παλαιστινίων και δεν καταπιάνεται με την πολιτική κατάσταση στη Συρία.

Επισκεφτείτε το blog της νεαρής Σύριας πατώντας στο σύνδεσμο http://talmallohi.blogspot.com/και μέσα από τη μετάφραση της Google πάρτε μια γεύση των δημοσιευμάτων και των σχολίων της


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΟΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΤΕ