Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ...ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ !...

Επιδιώκοντας την τόνωση της διαδικασίας της ανάπτυξης η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός, κάνουν τιτάνιες προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αφού προηγήθηκαν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και στη δομή των κυβερνητικών υπηρεσιών, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Το ταξίδι στις ΗΠΑ, έδωσε την ευκαιρία στο Γ. Παπανδρέου να επισημοποιήσει τις συμφωνίες που είχαν γίνει με το Κατάρ, μετά από πολλές συζητήσεις κι έτσι υπογράφηκε από τον Χάρη Παμπούκη και τον Αχμάντ Αλ Σαγιέντ, δεύτερο στην ιεραρχία μετά τον εμίρη του Κατάρ, η συμφωνία - μαμούθ για αραβικές επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων στη χώρα μας.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών εκδηλώθηκε η αλητεία, μέσα από «δημοσιογραφική» ερώτηση προς τον πρωθυπουργό : «πως σχολιάζετε το ενδεχόμενο να μετατραπεί το Ελληνικό, σε Λας Βέγκας ;».
Ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας γενικά, τόνισε πως «…«Αυτό το μνημόνιο είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει και των δικών μας προσπαθειών, αλλά και των δυνατοτήτων της Ελλάδας» και συνεχίζοντας επεσήμανε «…Μια κυβέρνηση που θέλει, μπορεί να βάζει όρους και αναπτυξιακό μοντέλο, έτσι ώστε ό,τι γίνεται να βρίσκεται μέσα στη φιλοσοφία της πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης και όχι στην τσιμεντοποίηση. Ό,τι κάνουμε θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος και στον τουρισμό υψηλής ποιότητας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη περιοχών που θα δώσουν ποιότητα ζωής στις πόλεις. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην χώρα μας…».
Καμιά αναφορά στο «Ελληνικό», καμιά σύνδεση της συμφωνίας με το …Λας Βέγκας !

Ναι, αλλά οι ουσιαστικοί φορείς της αλητείας, με νέες εντολές προς τα τσιράκια τους, προχώρησαν παραπέρα βάζοντας στην Τίνα Μπιρμπίλη το ερώτημα για την αξιοποίηση του «Ελληνικού», έτσι …γενικά κι αόριστα, ως αρμόδια υπουργό.
Στη γενική της, λοιπόν, απάντηση η κα Μπιρμπίλη ανέφερε πως «…για το "Ελληνικό" η πολιτεία βάζει τις κατευθύνσεις και το πλαίσιο. Πρέπει να είναι, λοιπόν, μια επένδυση που θα αφήνει μια μεγάλη υπεραξία στη χώρα, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Θα είναι μια επένδυση που δεν θα αφορά μόνο τους όμορους δήμους του Ελληνικού, είναι μια επένδυση για το λεκανοπέδιο…»
Καμιά αναφορά στη συμφωνία με το Κατάρ, καμιά σύνδεσή της με το «Ελληνικό» !

Κι όμως, το σκηνικό είχε, ήδη στηθεί, καθώς μέσα από τους μίσθαρνους παπαγάλους της δημοσιογραφίας, το θέμα πέρασε στην καφρίλα των blogs κι έτσι μια σπουδαία για τη χώρα συμφωνία για την εισροή 5 δισεκατομμυρίων Ευρώ, για επενδύσεις σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, ταυτίστηκε με τη δημιουργία, τάχα, του ελληνικού …Λας Βέγκας !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Αναμενόμενο ήταν η σκυτάλη, πλέον, να περιέλθει στους …λαοφρουρούς : Μεντρέκας και Τσίπρας, από Περισσό και Κουμουνδούρου, σ΄ έναν ιδιότυπο συναγωνισμό, κατακεραύνωσαν τα σχέδια για την άλωση του «Ελληνικού» από τους Άραβες και διαβεβαίωσαν τον (έχοντα γυρισμένη την πλάτη του) ελληνικό λαό, πως θα τον σώσουν κι αυτή τη φορά !
Και καπάκι, μέρες πούναι, να και η παρέλαση των υποψήφιων περιφερειαρχών : για «…άλλο ένα καταλυτικό πλήγμα στην Περιφέρεια Αττικής…» μίλησε ο συνεργάτης του Αυτιά, Μητρόπουλος (ναι, ο γνωστός €υρωκυνηγός…), ενώ τη δημιουργία
«…μιας διεφθαρμένης Disneyland τζόγου, για ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος», κατήγγειλε ο εν δυνάμει ύπατος αρμοστής του …ανεξάρτητου κράτους της Αττικής Α. Αλαβανος !... (Το ό, τι τσίμπησε κι εκδηλώθηκε κι ένας Δράκος των Οικολόγων, μάλλον φυσιολογικό για …φυσιολάτρες…).

Απ΄ το πανηγύρι δεν μπορούσαν ν΄ απουσιάσουν οι δεξιοί και φυσικά, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με …τριπλέτα !
Σταϊκούρας, Χατζηδάκης, Μηταράκης, με βαρύγδουπη δήλωσή τους, αφού ξεσκεπάζουν, κατ΄ αρχήν, τους προηγούμενους μαλάκες, λέγοντας πως «…το μνημόνιο με το Κατάρ, είναι μια διακήρυξη προθέσεων χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο… και περιμένουμε από την κυβέρνηση να το αποσαφηνίσει…», δεν αντιστέκονται στον πειρασμό και νάτοι κι αυτοί για το «Ελληνικό» : «…Ειδικότερα, ως προς τη δημόσια έκταση στο Ελληνικό, περιμένουμε από τη κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι πραγματικά πιστεύει για την αξιοποίησή της, διότι, μέχρι τώρα, αναπτύσσονται αντιφατικές μεταξύ τους θέσεις…».

Με το δίκιο του, μετά απ΄ όλ΄ αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, αφού τόνισε, σοβαρά, πως «το μνημόνιο που υπεγράφη το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, προβλέπει την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων, μέσω της προώθησης σχεδίων στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στον τραπεζιτικό χώρο, αλλά και στην ενέργεια…», διακωμώδησε, στη συνέχεια, τα όσα συνέβησαν επισημαίνοντας πως «…ούτε Λας Βέγκας θα γίνουμε, ούτε για καζίνο μιλάμε, αν και προφανώς κάποιοι θα το ήθελαν και βάζουν τέτοιες ιστορίες μέσα στο παιχνίδι… αφού το «Ελληνικό» δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία !...».

Μήπως θα ησυχάσουν, τώρα, τα πράγματα ; Και βέβαια όχι, στο βαθμό που οι «συνήθειες» των αρνητικών πρωταγωνιστών κι αυτής της ιστορίας, είναι απ΄ αυτές που δεν κόβονται με τίποτα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: