Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !...

1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

Διαβάζω δεξιά-αριστερά (το ξέρω, εγώ φταίω) για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και παθαίνω. Μέχρι τώρα, χρόνια ολάκερα, όλοι φώναζαν (για τα μάτια του κόσμου και μόνο) για τον χαρακτήρα που πρέπει να έχουν αυτές οι εκλογικές αναμετρήσεις. Να σταματήσει η καταστροφική, όπως έλεγαν, τακτική των κομμάτων να επιλέγουν υπουργούς, βουλευτές ή πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη για υποψήφιους Νομάρχες και Δημάρχους (και Περιφερειάρχες σήμερα). Οι περισσότεροι εξ αυτών, ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε όρεξη για δουλειά έχουν. Αντιμετωπίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αν όχι σαν αναγκαίο (κομματικό) κακό, στην καλύτερη των περιπτώσεων ως «προίκα» για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για το Κοινοβούλιο.
Έλεγαν λοιπόν ότι θα πρέπει οι υποψήφιοι που θα επιλέγονται να είναι κοντά στους πολίτες, να έχουν γνώσεις των τοπικών προβλημάτων και να διαθέτουν μεράκι και όρεξη, ώστε να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά και να δώσουν λύσεις.
Σήμερα, όλοι αυτοί άρχισαν τις κωλοτούμπες μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες στους μεγαλύτερους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας και απορρίφθηκαν από τον Γ. Παπανδρέου οι υποψηφιότητες των εν ενεργεία υπουργών και υφυπουργών. Κρατάω μεγάλες επιφυλάξεις για το αν ποτέ υπήρξαν και αυτές ως σκέψη και δεν ήσαν απλά στα κεφάλια και μόνο των περιφερόμενων δημοσιογραφικών παπαγαλακίων.
Καμίνης για Αθήνα, Μπουτάρης για Θεσσαλονίκη, Τατούλης για Περιφέρεια Πελοποννήσου κλπ. Έχει κανείς αμφιβολία (εξαιρούνται οι ηλίθιοι) ότι πρόκειται για επιλογές που σηματοδοτούν υπέρβαση; Έχει κανείς αμφιβολία ότι θα παλέψουν για το καλύτερο, χωρίς να δέχονται πατροναρίσματα; Ποια κομματική ταυτότητα θα τους ζητήσουν να καταθέσουν αν δεν γίνουν «αρεστοί»;
Και επιτέλους, ας πάψουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων το ηλίθιο «έθιμο» να χρωματίζουν τον χάρτη, το βράδυ των εκλογών. Οι εκλογές γίνονται για να επιλεγούν οι καλύτεροι που θα βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματα μας.
Δεν εκλέγουμε ηγεμόνες που την επομένη των εκλογών θα κάνουν ότι δεν μας ξέρουν…