Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !...

Οι μέρες που προηγήθηκαν και ίσως πολλές απ' αυτές που ακολουθούν, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ανάμεσα στις… σοβαρές επαρχίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβιώνει, σχεδόν αλώβητο και ανεξάντλητο σε συλλογικούς παραλογισμούς, το ελληνικό κράτος ως άλλο «γαλατικό χωριό του Αστερίξ» . Ούτε στις μέρες του ΔΝΤ η Ελλάδα δεν μπορεί να συμπεριφερθεί ως… κανονική χώρα. Κι αυτό γιατί, ενώ σχεδόν κανείς από όσους είδαν τις πενιχρές συντάξεις και μισθούς τους να περικόπτονται αδίκως και αδιακρίτως, δεν πήρε τις... κατσαρόλες να βγει στο δρόμο, εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων που άκμασαν -σε βάρος τους, με τη βοήθεια ή την ανοχή του κράτους- να μάχονται έως εσχάτων για τη διατήρηση των κεκτημένων τους.

Οι γιατροί, με το που διανοήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος να τους πάρει το… συνταγολόγιο (ήτοι το… μπλοκ επιταγών) από τα χέρια ανέλαβαν καθολική δράση για να… προασπίσουν το κοινωνικό αγαθό της υγείας και τα συμφέροντα των ασθενών τους! Κατέλαβαν το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους. Αριστο φόντο για τις τηλεοπτικές ανάγκες του αγώνα. Μόνον που έλειπαν οι κομπάρσοι. Τους βρήκαν κι αυτούς στο πρόσωπο ασθενών και ηλικιωμένων που κατέφταναν για να τους γράψουν τα φάρμακά τους. «Δεν με εξυπηρετεί ούτε στον ΟΠΑΔ, ούτε στον ΟΑΕΕ, ούτε στο ΙΚΑ.
Το ιατρείο για να πάρει τα λεφτά από μένα γιατί το ανοίγει;» ρωτούσε γεμάτη ιερή οργή ηλικιωμένη στα σκαλιά του ΙΚΑ Αμαρουσίου κοιτώντας τη λίστα των… λειτουργών του Ιπποκράτη που αρνήθηκαν να την εξυπηρετήσουν για να μην υποταχθούν στα… χθόνια σχέδια του Λοβέρδου κατά των Ελλήνων πολιτών.

Είναι πολλά τα λεφτά

«Χάνουν τα προνόμια. Τα λεφτά που αλλάζουν χέρια είναι πολλά», έλεγε η γ.γ. του υπουργείου Υγείας και γιατρός στο επάγγελμα, Αθηνά Δρέτα, μιλώντας για τους συναδέλφους της που επί 25ετία απολαμβάνουν τη θαλπωρή του συστήματος, συνταγογραφούν φάρμακα αξίας 150.000 ευρώ το μήνα δήθεν κόπτονται για τη μείωση των πόρων για τη δημόσια υγεία. Στο κάδρο και η Ν.Δ από τη μία να τάσσεται διά του εκπροσώπου της κατά της κατάληψης του υπουργείου και από την άλλη ο θωρακοχειρουργός - κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος επισκεπτόμενος το χώρο να διαπιστώνει ότι δεν επρόκειτο για κατάληψη αλλά για μία… διαρκή συνέλευση!
Ούτε σ' αυτήν την περίπτωση και υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ξέφυγε από την επιζήμια τακτική «καμωνόμαστε ότι αποδοκιμάζουμε, αλλά στην ουσία παρέχουμε στήριξη». Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού εξάντλησαν κάθε πιθανό συνδυασμό απεργιακής κινητοποίησης, στράφηκαν σε πιο… μιντιακές μορφές πάλης. Τη μία μέρα έχτισαν με τούβλα λάσπη και γυψοσανίδες την πόρτα του γραφείου του προέδρου του Μετρό και την άλλη «έγραφαν» στους δρόμους της Αθήνας τα νέα «ημερολόγια μοτοσικλέτας» με την μηχανοκίνητη διαμαρτυρία από την Ομόνοια μέχρι την πόρτα του υπουργείου Μεταφορών στο Χολαργό.

Ζητούσαν αναστολή

Στην ίδια πόρτα κατέφτασαν με τα βαρέα οχήματά τους και οι οδηγοί φορτηγών προσφέροντας ένα περίεργο déjà vu καθώς έξι μήνες μετά την ψήφιση για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, ζητούσαν αναστολή της εφαρμογής του μέχρι το τέλος του χρόνου! Οι αγροτοσυνδικαλιστές ετοιμάζονται πυρετωδώς για το ετήσιο happening με τα τρακτέρ στους δρόμους, τα links στα δελτία των 8, τα μπλόκα και τους νέους αστέρες της υπαίθρου.

Ο Κ. Σκανδαλίδης πήρε τους υφυπουργούς του και μετέβη εγκαίρως στα… μέτωπα, τουλάχιστον για να μην ακούσει τη γνωστή επωδό «ο υπουργός αρνείται να μας δει». Εξίσου εγκαίρως αν και με αμφιλεγόμενο τρόπο έσωσε η κυβέρνηση, τον… Προμαχώνα και αποσόβησε, προς το παρόν τουλάχιστον, τον κίνδυνο να μας σέρνει η Βουλγαρία στα κοινοτικά όργανα για παρεμπόδιση ελεύθερης διακίνησης στην Ε.Ε. Στο πλευρό των «δημοκρατικών» αγροτών και στην περίπτωση αυτή ο «γαλάζιος» Κ. Μαρκόπουλου που κάλεσε το Χρ. Παπουτσή να παραιτηθεί για να διορθώσει την… εκτροπή. Κορυφαίες στιγμές παραλογισμού made in Greece προσφέρει και η… Αγρια Κερατέα! Περιπολικά μετατρέπονται σε πυροτέχνημα από τις μολότοφ, ομάδες «ατάκτων» πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα και πυροβολούν εναντίον αστυνομικών !

Τέλος, πλείστοι «επαγγελματίες της διαμαρτυρίας» επιχειρούν να προσδώσουν χαρακτήρα κινήματος πολιτών στους «αρνητές» διοδίων και εισιτηρίων. Μόνο που αγνοούν επιδεικτικά τη διάκριση μεταξύ του συντεταγμένου κινήματος από την ανεξέλεγκτη διάχυση της ανομίας !
Τρανή απόδειξη πού και πόσο έχει λοξοδρομήσει το «δεν πληρώνω» ήταν η τελευταία «πράξη αντίστασης» στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντίρριου ! Απαίτηση ενός μεγάλου μέρους του συγκεντρωμένου πλήθους… ήταν να παραιτηθεί από την προεδρία της Παναχαϊκής ο Αλέξης Κούγιας! Αντίστοιχα προσφάτως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επαναστάτησαν στο κατεστημένο των «χαμουτζήδων» σηκώνοντας τις μπάρες στα διόδια κατευθυνόμενοι στο Βόλο για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα.
Τόγραψε η Κατερίνα Γαλανού στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: