Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΒΡΕ, ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑAA !...

Οι επετειακές αγροτικές κινητοποιήσεις (κι όχι κινητοποιήσεις των αγροτών) φαίνεται πως έσκασαν μύτη και φέτος, αν και κάπως καθυστερημένα. Αυτή τη φορά η «εξέγερση», πλήρως ενταγμένη στα κομματικά πλάνα του ΚΚΕ και του μακρόσυρτου αγώνα του κατά του …συστήματος.
Με τη μεγάλη μάζα των ελλήνων αγροτών ασυγκίνητη και αμέτοχη, οι κατά τόπους αυτοχρισμένοι εκπρόσωποί τους, (που σημειωτέον στις μαζικές συμμετοχικές και εκλογικές διαδικασίες του αγροτικού χώρου, πιάνουν, μόνιμα, πάτο…), ξεκινούν πάλι την επανάσταση, μη έχοντας – μέρες πούναι – με τι άλλο ν΄ ασχοληθούν και να κάνουν, μιας και οι υποχρεώσεις στα χωράφια δεν άρχισαν ακόμα.

Το γεγονός πως οι τωρινές «κινητοποιήσεις» δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνες τις θρυλικές των παρελθόντων ετών, δεν αποδεικνύεται μόνο από την άκρατη κομματική τους ποδηγέτηση, αλλά και από το ανερμάτιστο των αιτημάτων που προβάλλονται : κατάργηση φορολογίας, κατάργηση εισφορών, διαγραφή χρεών, εγγυημένες τιμές κ.ο.κ.
Στην εκ των γραφειοκρατών του Περισσού προερχόμενη προκήρυξή τους διαπιστώνουν και καταγγέλλουν, π.χ. την …τοκογλυφία της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά ταυτόχρονα φωνάζουν «κάτω τα χέρια από την ΑΤΕ» !

Κάτω από τις προϋποθέσεις αυτές είναι σίγουρο πως τίποτα δεν πρόκειται να επιτευχθεί, πέρα, βέβαια από την υλοποίηση του πλάνου της «επαναστατικής γυμναστικής» και , φυσικά, την ταλαιπωρία των υπολοίπων πολιτών, που θα …πέφτουν στα μπλόκα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: